| Maui a întrebat:

De ce majoritatea oamenilor, iau religia in serios?

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

De ce unii nu o iau in serios? Cum poti sa stai nepasator fata de o mantuire asa de mare? Cand este vorba de o vesnicie.

| ateu a răspuns (pentru EmaS):

Nu ai nici o dovada ca te duce la vesnicie doar filozofie

| EmaS a răspuns:

Este rau sa ti se rupa.

Răspuns utilizator avertizat
| Dumnezău a răspuns:

Pentru ca nu le permite mai mult creierasu'.Un om cu o inteligenta,in general,proasta,fara educatie,care are bagate in cap indoctrinari si prosteli de tip ceausist,doar ca la nivel religios,bineinteles ca va considera ca religia e o componenta care trebuie sa existe neaparat,ca sa protejeze omu', de parca ar fi amuleta magica.N-ai cum sa nu iei in serios religia, cand nu poti gandi mai departe de barierele ei, pe care ti le stipuleaza altii, ca sa te tina obedient si nerazvratit.

| hate1t4ll a răspuns:

Iar se cearta astia p'aici, ahahahahhahaha?!

| Inferno a răspuns:

De ce majoritatea coiilor il iau pe Mos Craciun in serios?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Coilor sau copiilor? laughing oricum nu este aceeasi treaba.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing

| Shaoran a răspuns:

Hmm... e mult spus "iau religia in serios" deoarece multi nu o prea fac. Sunt extrem de multi cei botezati, dar nu prea iau nimic in serios si etc.
In schimb, pot raspunde de ce iau eu religia in serios. Pentru ca o traiesc, si traind-o si practicand-o, mistic, simt efectiv contributia lui Dumnezeu, nu la nivel lumesc ci la nivel sufletesc. Am vazut si am crezut, am incercat, am trait in ateism, dupa principii zen, apoi in hinduism. Am cautat si am aflat, ortodoxia este desavarsita.

| Archdaemon a răspuns:

De prosti...

| Archdaemon a răspuns:

Asta inveti tu la biserica?

| danay72 a răspuns:

Pentru ca noi am fost creati cu necesitatea de a ne inchina unei divinitati si din acest motiv dorim sa facem ceva in aceasta privinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca te inseli.Multi din cei care se declara ca apartinand unui cult religios, nu iau religia in serios, dar in virtutea cutumei, respecta unele reguli.Este la fel de adevarat ca si multi din cei care se declara atei,fortati de imprejurari sau chiar din prejudecati, respecta unele cutume (la botez, nunta, deces, etc.).Ar fi multe de discutat privind convingerile religioase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este adevart. Oricum religia trebuie luata in serios.

| Făgăraş a răspuns:

Deoarece ajung la concluzia ca ei nu au aparut intamplator pe acest pamant, ca au primit viata ca un dar si ca trebuie sa isi implineasca un scop al lor dat de Dumnezeu constitutiv fiintei lor! Religia nu este o sarlatanie, ci este o problema ontologica omului, care isi pune anumite intrebari si care cauta niste raspunsuri: de exemplu " ce este viata? " de unde provine? ce scop am eu pe acest pamant? " sentimentul religios a fost prezent la fiecare popor de la crearea lumii. Fiecare popor simte ca exista o cauza superioara cu care au o legatura!

| ateu a răspuns:

Ca asa le-a zis mamica cand erau mici de aia

| UnderLife a răspuns:

E exact invers, in ziua de azi rar vezi cate un tanar sa mearga la biserica, mai multora li se rupe de ea religie

| Bogdanux a răspuns (pentru UnderLife):

Sunt un tanar si mi se rupe de religie.Dar rau de tot.

| UnderLife a răspuns (pentru Bogdanux):

Ma doare la basca de ce ti se rupe tie