De ce majoritatea popoarelor de acum cateva mii/ sute de ani ale caror religii erau politeiste, s-au dedicat in final slujirii si inchinarii singurului Dumnezeu Adevarat?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Sa nu uitam niciodata cum era lumea inainte de crestinism cu foamete, razboaie, sclavie si cum s-a transformat incet dar sigur pe parcursul a 2000 de ani si cum a supravietuit si ateismului comunist care a cuprins jumatate din Europa si Asia si care a lasat in urma zeci de milioane de oameni morti de foame, teroare, distrugerea credintei pentru ca un om care se raporta la Dumnezeu, la Judecata divina, nu umana, nu putea fi manipulat si modelat si atunci ateismul comunist a urmarit distrugerea credintei in Dumnezeu: "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în iad." Noul Testament Matei 10:28.
Lipsa lui Dumnezeu a durat doar 50 de ani din ateismul comunist, ateismul este mort in cea mai mare parte, in vreme ce crestinismul continua sa traiasca si dupa 2000 de ani. Si astazi, crestinismul isi revine dupa ateismul comunist in Europa, Rusia, si s-a inceput si in Asia crestinarea pentru ca oamenii au vazut ce inseamna lipsa lui Dumnezeu asa cum vedeau acum 2000 de ani necrestinii ce insemna inchinarea la alti zei si astazi redescopera valorile crestinismului care le imbunatesc viata aici pe pamant, iar dincolo ii duc la viata vesnica: "Căci vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, Si vor iesi, cei ce au făcut cele bune spre invierea vietii si cei ce au făcut cele rele spre invierea osandirii." Ioan 5: 28, 29.
Pentru ca au vazut modul de viata al crestinilor si au inteles ca Dumnezeu ii ajuta pe crestini sa aiba o viata mai buna aici pe pamant si o siguranta a vietii vesnice dincolo de moarte. In vreme ce zeii lor ii adusesera la starea de animale, ii discriminau, ii puneau sa ucida si nu le dadeau nici o imbunatatire a vietii lor asa cum era si zeul evreiesc Yahve inventat de fariseii din vechiul testament si se vede clar azi cum majoritatea religiilor au murit, iar cele care au ramas si-au mentinut rugatorii in exact aceleasi conditii de acum mii de ani. In vreme ce lumea crestina s-a transformat intr-o lume din ce in ce mai buna, o lume in care se incearca mentinerea pacii, drepturi egale intre oameni si toate aceste legi au plecat de la statul crestin USA si sunt acceptate din ce in ce mai mult de toate popoarele lumii.
Stilul de viata american este unul crestin si este adoptat inclusiv in tari necrestine ca Japonia si Coreea de Sud, care desi isi pastreaza religiile in aparenta, de fapt in esenta traiesc dupa modelul american, traiesc un crestinism subtil manifestat prin modul de viata si legile crestine americane.
Oamenii au adoptat crestinismul ca mod de viata pentru ca esenta crestinismului este iubirea semenilor: "Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut." Noul Testament Matei 25
Mersi, esenta crestinismului nu este vechiul testamnet in care zeul evreilor il pune pe un tata, Avraam, sa-si ucida fiul ca sa-i arate ca il iubeste mai mult pe el decat pe fiul lui si asa era mai multe popoare, ci esenta crestinismului este ajutorarea semenilor din Noul Testament, cel pe care il traim astazi integrat in societatea noastra inclusiv legal care pedepseste comportamentul "dumnezeiesc" al fariseilor cu inchisoarea. Legile fariseilor au murit demult desi le gasim sfinte in biblie pentru ca o parte din crestini se roaga la o carte nu lui Dumnezeu si cred ca repetand cuvant cu cuvant ce scrie acolo il iubesc pe Dumnezeu fara sa inteleaga ca iubirea de Dumnezeu nu este proslavirea unei carti ci faptele crestine, adevarat crestine nu minciunile contradictorii de biblie. Si este atat de putin de citit doar 300 de pagini de cuvant al Dumnezeului adevarat nu 1100 de pagini inventii sataniste fariseice.
Oamenii au ales crestinismul nu iudeo-crestinismul, oamenii spun ca biblia e sfanta dar doar 1 din 5 americani au citit biblia, la noi cati au citit-o? Daca acei 80% crestini ar citi si ei vechiul testament ar mai accepta biblia in formatul ei actual "sfant"? Nu. Cu atat mai mult cu cat exista atata contradictie intre majoritatea legilor vechiului testament date de farisei cu legile noului testament date de Dumnezeu adevarat, Iisus Hristos si mai ales cu atat mai mult cu cat in tot Noul Testament chiar Iisus le spune evreilor si fariseilor ca au modificat invatatura dumnezeiesca, dau doar un singur exemplu:" Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor" Matei 15
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.222.80.161) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro