Cartea aia de povesti nu mai este actuala si necesita modificari.
Acolo scrie sa ucizi pe fata preotului daca nu mai este virgina.
Sa ucizi homosexualii.
Sa ucizi pe cei care nu asculta de preot.
Sa ucizi pe cei care fac horoscopul.
Sa ucizi pe cei care comit adulter.
Sa ucizi pe cei care se inchina la alti dumnezei.
Si tot asa.
Fals! Nu ai citit Biblia în viața ta daca poți să spui așa ceva. Si Biblia nu este o carte cu povești. Este un document istoric foarte bine studiat si aprobat că adevărat.
Cred ca tu nu ai citit-o si mai faci si pe grozavul:
Leviticul 20:13 NTR
Dacă un bărbat se va culca cu un alt bărbat la fel cum se culcă cu o femeie, amândoi au săvârșit o urâciune. Trebuie să fie omorâți; sângele lor să cadă asupra lor.
Deuteronom 17:12
12. Omul care, din mândrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca să slujească Domnului Dumnezeului tău sau care nu va asculta de judecător, omul acela să fie pedepsit cu moartea. Să scoţi astfel răul din mijlocul lui Israel.
Levitic 21:9
9. Dacă fata unui preot se necinsteşte curvind, necinsteşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.
Levitic 20:10
10. Dacă un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea.
2 Cronici 15:13
13. şi oricine nu căuta pe Domnul Dumnezeul lui Israel trebuia omorât,
fie mic fie mare, fie bărbat, fie femeie.
Exod 22:20
20. Cine aduce jertfe altor dumnezei decât Domnului singur să fie nimicit cu desăvârşire.
Deuteronom 17:2-5
2. Se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetăţile pe care ţi le dă Domnul Dumnezeul tău un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului tău, şi care să calce legământul Lui;
3. care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n-am poruncit.
4. De îndată ce vei lua cunoştinţă şi vei afla lucrul acesta, să faci cercetări amănunţite. Dacă lucrul este adevărat, dacă faptul este întemeiat, dacă urâciunea aceasta a fost săvârşită în Israel,
5. atunci să aduci la porţile cetăţii tale pe bărbatul sau femeia care va fi vinovat de această faptă rea şi să ucizi cu pietre sau să pedepseşti cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea.
Corect, Biblia nu sustine libertatea religioasa. Libertatea religioasa a fost scornita de iluministi.
Întrebarea se referă la Creștinism, iar tu dai exemple din Vechiul Testament, care însă nu are legătură cu Creștinismul. Vechiul Testament a demonstrat că oricât de clare, bune și utile ar fi Regulile și Legea, omul tot are obiceiul „să o ia pe arătură", chiar cu prețul vieții sau al sclaviei!
Legile Vechiului testament pentru poporul evreu(vechiul legământ). Noi suntem sub un nou legământ. Cine nu a citit Biblia?
Legile din Vechiul Testament nu erau bune, cel putin din perspectiva noastra de europeni din secolul XXI. Legislatie bazata pe VT au talibanii, Iranul si Arabia Saudita.
Eu nu am zis ca Dumnezeu ar fi drept. Nu cred intr-un Dumnezeu antropomorf, cu emotii, vointa si gandire.
Muntele Ceahlau e drept sau nedrept?
Pai nu vad ce legatura are Vechiul Testament cu Dumnezeu.
Cat isi bat joc cei ce resping Biblia din cauza ABERATILOR in care va scufundati si cat au de suferit adevaratii crestini din cauza asta. Eu chiar ii inteleg pe acesti nefinalizati cum ne trateaza. Noul legamant NU EXCLUDE LEGEA lui DUMNEZEU, cele 10 Porunci. Voi o excludeti. NOUL TESTAMENT spune CLAR ca TOATA Biblia ESTE a lui Dumnezeu, nu doar jumatate. SCRIE CLAR in Apocalipsa sau aceasta nu apartine Noului Testament?
Atentie, majoritatea, nu toate. Fiindca Dumnezeu are DOAR o religie, restul sunt omenesti. Dumnezeu nu are nevoie de mai multe ci DOAR de cea care asculta de cele scrise in Biblie sau SOLASCRIPTURA cum ar spune latinul.
Ba da, l-am citit. Dar eu nu cred in Dumnezeul vostru, ci in Dumnezeul lui Spinoza.