Nu tine de "dovada" ci de ontologie. Existenta zeului atribuie existenta omului.
Religia se bazeaza pe credinta, credinta nu cere dovezi.
Nimeni nu se inseala, pana la urma nu exista ceva drept, normal sau adevarat la modul general.
Fiecare zeu este destul de real si activ in mintea credinciosului.
Hei!
Sa iti spun niste chestii, vezi tu daca le iei de bune, fa cum vrei.
Parerea mea:
Exista Sfanta Treime.
Exista si alti zei.Depinde ce au fost/sunt ei:
-Ingeri cazuti.
-Extraterestrii.
-Aceiasi zei dar cu alt nume.
De ce extraterestrii?
Unele religii spun ca au venit "oamenii din stele" la ei,chiar sunt si desene pe stanci,dovezi in genul acesta. Unii stiau orbita unei stele care nici nu se vede cu ochiul liber dintr-o constelatie numita Sirius.
De ce am fi singuri in Univers?
Dumnezeu putea creea si alte fiinte in afara de noi cele de pe Pamant.
Ce L-ar putea opri pe Creatorul Suprem, Atotstiutor, Atotputerni si Atotprezent?
Din cate stiu, o persoana cand a avut moarte clinica a spus ceva despre extraterestrii.
De ce nu ar exista ceilalti zei? Dumnezeu nu cred ca a spus "nu exista alti dumnezei in afara de Mine" ci cred ca a zis "sa nu te inchini altui dumnezeu in afara de Mine".
Si, mai sunt dumnezeii turnati sau ciopliti...
Acestia stii tu cum sunt facuti.
O zi buna!
Exista o teorie, care spune ca noi oameni moderni am fost creati de catre extraterestri si ca in antichitate toate aceste zeitati erau extraterestri doar ca oameni din antichitate i-au descris cu, cuvintele pe care le aveau.Ex:toti am auzit de "care de foc", aceste care de foc nu pot semana cu o racheta?
1.Pentru ca sunt legati la maini
2.Ambii
3.Cel care nu sta pe baza nici unei dintre religii.
Pentru ca religiile se bazeaza/contruiesc pe credinte. Credinta nu cere dovezi.
Gresesc cei care fac rau, cu sau fara zeu, si raul si binele sunt definite de empatie (toti avem neuroni oglinda, care printre altele, ne ajuta sa-i intelegem, cat de cat, pe altii).
Off topic: oare cei care ar face rau, dar nu fac din teama de pedeapsa divina, nu sunt oameni E clar ca le lipsesc niste suruburi.
Inorogul invizibil roz b-)
1. Se bazeaza pe credinta, nu iti trebuie dovezi ca sa crezi.
2. Aici este o problema de perspectiva noi credem ca noi avem dreptate iar credinciosii considera ca ei au, vom afla raspunsul cu certitudine dupa ce vom muri.
3. Cred ca nici un zeu nu este real.
Ce aş putea să pierd eu dacă cred că am fost creat nu întâmplător şi că viaţa are un scop?
Şi ce a-i câştiga tu dacă crezi că eşti rezultatul întâmplării oarbe iar viaţa lipsită de rost?
Da care e problema ta si ce e gresit la mine ca eu cred in Dumnezeu? imi traiesc viata,muncesc,iubesc,imi cresc copii,am necazuri ca fiecare, datorii pe care nu mi le achita nimeni, ci eu trebuie sa o fac, deci aceeasi problema si la ceilalti, infiderent ce or fi crezand si in cine.deci? conteaza? eu cred ca nu.
Cert e ca exista un singur dumnezeu,doar ca fiecare dintre noi il percepem altfel,fiecare religie il numeste intr-un anumit fel! Tu ii poti caracteriza doar intr-un anumit mod,dumnezeu=bunatate,dragoste, fericire, diavol=rautate, nepasare, insensibilitate etc.
Deci unii il vad ca pe un zeu cu sase brate sau ca pe un zeu cu un ciocan in mana dar crestini il vad ca pe un batranel cu barba alba, un toiag si imbracat cu un cearsaf.
Nu prea mi se pare ca e acelasi zeu pentru fiecare religie. Mai degraba mi se pare ca fiecare religie are are zeul/zeii ei care pentru mintea credinciosilor sunt cat se poate de existenti.
''Care zeu este cel real?''
Sti cum ii: tu daca crezi Zalmoxis, eu nu pot sa te fac sa crezi in Dumnezeu, pentru ca ceea ce crezi tu pentru tine nu este gresit, si la fel si pentru mine, la fel si pentru cineva care este ateu.
Deci aicea nu vorbim de o stiinta exacta(matematica), si religia iti ofera spiritualitate care este foarte tare, daca ar fi dovezi stintifice pentru Dumnezeu, ar fi naspa.
Credinta nu cere dovezi, credinta se bazeaza pe lucruri care nu se vad, si care nu le poti percepe cu simturile tale.
Tu in cine crezi? si indiferent cine e acel zeu( sau altceva) ai dovezi? nu...si indiferent unde nu te-ai duce si vei intreba pe cineva care zeu este real, toti iti vor spune raspunsuri diferite, deoarece toate acestea depind de produl mintii stramosilor si al nostru...
Nu cred in nimic in afara de mine. Existenta mea poate fi dovedita.
Pentru ca nu cunosti altceva, daca ai cunoaste ti-ai marii orizonturile.
Existenta ta-da, poate fi dovedita. dar te crezi cumva vreo fiinta suprema? te crezi cineva care poate decide soarta unui om? nu cred... si apropo, fiecare crede in sine...
Nu are nici o legatura divinitatea cu mine. Eu sunt real, exist. Despre zeitati ma indoiesc.
Pai citeste inca o data raspunsurile date de utilizatori si vei gasi si raspunsul...