| cucarachaalien a întrebat:

De ce mar? nu cred ca era cel mai popular fruct la vremea respectiva.

15 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Te intrebi de ce marul a fost fructul din care au mancat Adam si Eva pacatuind in fata lui Dumnezeu? Nicaieri in Biblie nu spune ca acel fruct ar fi fost un mar, asta sustine doar traditia ortodoxa care adauga atatea baliverne incat ma intreb cat timp le ia unora sa debiteze asa ceva. Nu scrie nicaieri ca a fost un mar acel fruct, Biblia spune ca au mancat din 'pomul cunostintei binelui si raului'. Atat doar; nu se specifica fructul.

| danut a răspuns:

La ce mar te referi ca in Eden nu a fost vorba despre vreun mar ci de un FRUCT al acelui COPAC care nu exista la ora actuala pe pamant. Cate comentarii pe dinafara subiectului, uni au ajuns si prin Sumer (?) dupa mere, HI!

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Pai chestia e ca unele religii, parerea mea, s-au copiat dupa crestinism...adica marul de aur?

| RAY a răspuns:

Ca merele apar in mitologia sumeriana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg intrebarea...

| dragos9234 a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce marul a fost fructul pacatului adica.
A fost pentru ca era rotund
0.o

| anonim_4396 a răspuns (pentru dragos9234):

Ba era popular. putea sa fie orice fruct. uite ca a fost sa fie marul..asa pot sa imi pun si eu intrebari stupide si inutile cum ar fi: De ce pamantul nu este patrat?, De ce cartofii sunt maro? ..deci sunt intrebari cam irelevante..Ca asa a fost sa fie. Si ce zice raymusic nu are nici o treaba. mitologia si cartile de mitologie nu au nici macar o legatura cu Biblia.

| dragos9234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pamantul nu este patrat datorita gravitatiei.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Sigur ca nu doar horus = isus

| Silviuloan a răspuns:

Mai omule daca imi zici mie unde scrie mar in Biblie eu iti dau premiu 1 la Vechiu Testament happy zi-mi capitolul si versetul iti dau indiciu este la FACERE.

| Silviuloan a răspuns:

laughing extraordinar, deci sunt tare curios cu maru asta.

| vitbsk a răspuns:

Mărul simbolizează fructul cunoştinţei binelui şi răului. Strălucitor şi aspectos în exterior, posibil viermănos în interior. În momentul în care omul gustă din putregaiul mărului ia contact cu natura decăzută.
Te-aş întreba : de ce Newtton a fost influenţat de un măr când a descoperit gravitaţia?
De ce măr şi nu altceva, era cel mai popular fruct la vremea respectivă?
S-a luat Newtton după mitologie?
Cum se face că una din cele mai mari companii de it din lume se numeşte Apple?

| Morrigan a răspuns:

Ca sa nu fie para.

si ca tot veni vorba. chiar ma mir ca acei "adevarati crestini" mananca mere avand in vedere ca biblia zice ca e "fructul pacatului" rolling on the floor))))))

| Silviuloan a răspuns (pentru Morrigan):

Daca imi zici unde scrie ca maru e fructul pacatului iti dau 10000. 0000000000 de euro sau ce vrei tu.zi-mi cap. si verset.

| Powerrrrrr a răspuns:

Nu uita ca au trecut multi ani de cand a fost scrisa biblia, ani in care biblia a fost tradusa de multe ori. Marul ar putea fi rezultatul multor traduceri partial gresite. Exista cuvinte in biblie pe care expertii le-au clasificat drept traduse gresit. Din cate stiu, unul din cuvintele franceze pentru mar se poate folosi si pentru fruct. Limbile au evoluat si s-au incurcat astfel multe cuvinte. Nu-s expert dar cred ca asa e.