| XxXBlackVampireXxX a întrebat:

De ce mareu e aceeasi poveste?

Cei bogati/crescuti in puf ajung in iad, iar cei saraci in rai.

E pacat sa fii bogat, sau ce? thinking

45 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu bogatia sau saracia te duce in rai sau in iad.Au fost oameni bogati care au fost placuti inaintea lui Dumnezeu. Avram,Imparatul David,Solomon.
Daca esti bogat si aceasta bogatie pune stapanire pe tine,este un pacat.Dar daca tu stii sa iti administrezi bine banii,si nu ei sunt pe primul loc in inima ta, ci Dumnezeu, este bine.Atitudinea inimii conteaza.

| XxXBlackVampireXxX explică:

,,are în loc de 10 bani merită un bocanc în cap.''
Ce am ras la asta! rolling on the floor)))

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 a răspuns:

Nu e pacat, insa avind de toate, nu mai ai nevoie de nimic, si te crezi a fi cineva, si aici e adevarata problema. Nu bogatia, ci atitudinea la care te duce bogatia e grava, e pacat.

| Rapunzell a răspuns:

Nu este o regula. Solomon a fost rege happy

Banul e ochiul dracului, starneste lacomia, Nu bogatia e pacatul, ci lacomia omului. Dumnezeu iti da averi dar tu esti dator sa ii ajuti pe altii dupa posibilitatile tale.

| Trinitas a răspuns:

Pai Iisus le-a spus oamenilor ca bogatii trebuie' sa le faca curu' mare. Crezi ca mai avea atati adepti daca ii trimitea sa munceasca?

| miradoniz a răspuns:

" Se folosesc de un dumnezeu în care eu nu cred pentru a face rost de bani..."-stai lin, că s-ar putea ca nici ei să nu creadă.Dar mai bine să nu generalizezi. Există ruine umane-și aceia nici nu mai cer nimic de obicei.De fapt cerșetorii se împart ei înșiși în două categorii,cei care se uită la tine,cerându-ți-și cei care doar așteaptă.
Oricum,și pentru ei,contează rar o persoană sau cealaltă,unul care se uită urât,sau altul care îi dă bani-la fel cum, și pentru cei care dau, contează rar dacă e un cerșetor sau altul.

| miradoniz a răspuns:

Hm,poate de asta și avea nevoie?
Și pe mine mă enervează câteodată.Cu ei e cel mai dificil să vorbești(dar cred că și eu îi enervez pe ei).

| monstrulet a răspuns:

Asta e doar motivatie ca sa stai sa inghiti. "Lasa, munceste tu ca sa ii fie altuia bine, ca tie o sa-ti fie dupa ce mori." lol

| William a răspuns:

Man, cei bogati ajung in iad pentru ca nu dau si saracilor. Cu cat avem mai multa avere cu atat suntem mai datori sa facem milostenie. Poti sa faci cate Biserici vrei si sa sa spui cate rugaciuni vrei dar fara sa faci milostenie nu intri in rai (decat sa vezi cum e, pe urma pleci). As mai scrie aici inca cateva pagini da nu am chef. Daca vrei sa afli adevarul citeste CUVINTE DE FOLOS Sfantul Ioan Gura de Aur- milostenia

| XxXBlackVampireXxX explică (pentru William):

De ce sa le dau bani saracilor/cersetorilor?
O sa li se urce la cap.
Mai bine ii inveti o meserie sau le dai un loc de munca (daca tot esti bogat) sau ii duci la azil etc.

| William a răspuns:

Da

| Anonymus314 a răspuns:

Nu,nu e pacat sa fii bogat si cine ti-a bagat in cap chestia ca daca esti bogat ajungi in iad e un idiot.
Poti sa fi si bogat si sarac, important e sa nu pui inima la bani ci la Dumnezeu.

| Anonymus314 a răspuns (pentru lolosaurus):

De ce nu pui toata povestea?
pentru ca se refera la bogatii care pun inima la avere:

Iisus i-a zis: Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi.
22. Ci, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii.
23. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
24. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.
25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?
26. Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.
27. Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Iată noi am lăsat toate şi Ţi-am urmat Ţie. Cu noi oare ce va fi?
28. Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-aţi urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va şedea pe tronul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.
29. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică.

| XxXBlackVampireXxX explică (pentru Anonymus314):

Serios?
De ce sa donez eu cersetorilor?
Daca eu am muncit pentru bani nu ei?
,, 29. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică.''
Sa-mi las familia pentru un nene imaginar? laughing

| miradoniz a răspuns (pentru lolosaurus):

Un om bogat și credincios îți va explica "pentru Dumnezeu totul este posibil"-oricum Iisus a preferat sa meargă în casele vameșilor și ale bogătașilor, decât în cele ale fariseilor.Ce să mai spunem de Zaheu (Luca19, 1-10)
Tânărul de care se vorbește înainte de citatul pe care l-ai dat(Matei 19:16-24) ceruse indicații pentru a ajunge în Împărăția cerurilor.Era un fariseu "în devenire",numai în ce îi privește era El atât de dur. Oricum, Iisus a venit "pentru păcătoși, nu pentru cei drepți"

| Anonymus314 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Daca o sa iei mot-a-mot Biblia e logic ca nu o sa intelegi nimic pentru ca sensurile sunt figurate.
E una sa zici:
Te joci cu focul si sa bagi mana in foc sa te parlesti si e alta sa spui ca te joci cu focul cu sensul de a risca.

| Anonymus314 a răspuns:

Black,e vorba despre un caz de genul:

Familia iti zice: Ori cu Dumnezeu ori cu noi.
In cazul asta trebuie sa alegi Dumnezeu.
@lolo
De asta s-au si despartit religiile nu? Pentru ca sectantii iau Biblia mot-a-mot, trebuie sa o intelegi, sa ii afli adevaratul sens.

Nu,interpretam Biblia dupa cum e corect. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu, sanatate. Punct.

Nici daca m-as sinchisi sa-ti raspund tot n-ai intelege, vezi-ti de-ale tale.

| Anonymus314 a răspuns:

Black,e vorba despre un caz de genul:

Familia iti zice: Ori cu Dumnezeu ori cu noi.
In cazul asta trebuie sa alegi Dumnezeu.
@lolo
De asta s-au si despartit religiile nu? Pentru ca sectantii iau Biblia mot-a-mot, trebuie sa o intelegi, sa ii afli adevaratul sens.

Tu ti-ai lasa familia pentru Dumnezeu? straight face

| Anonymus314 a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Da

Eu nu

| Anonymus314 a răspuns:

Pocait?
A te pocai = A scapa de pacate prin Sfant Spovedanie
Daca te referi la sectanti, NU, eu sunt ortodox.Sectantii o invata pe de rost si "o iau asa cum e", nu inteleg nimic(ei).

| negru30 a răspuns:

Cine ti-a spus asemenea prostie? Bogat sau sarac tot in tarana te intorci - vorba vine

| ROBERT89 a răspuns:

Bunica mea zice ca este pacat sa ai bani multi si sa-i tii numai pentru tine.

| XxXBlackVampireXxX explică (pentru ROBERT89):

Nu ii tin doar pentru mine, mai dau si familiei+ fiscul/statu isi iai si ei partea.

| RXN a răspuns (pentru ROBERT89):

Cat timp tu ai muncit pentru banii aia, e o idiotenie si o dovada de prostie sa-i risipesti.Incurajez oferirea de ajutor financiar pentru cei aflati in dificultate, dar ma refer la cei care incearca si prin fortele proprii sa progreseze, nu la cei care o freaca cu texte despre dumnezei si cruci si mai au putin si te hartuiesc urmarindu-te 'Imi dai?! Imi dai?'.

| TwilightFanRB a răspuns:

Daca esti bogat nu strica sa dai si celor saraci un banut sau sa le daruiesti cv ca sa le faci viata mai buna! Unii bogati sunt buni la suflet, dar altii sunt zgarciti si sunt egiosti aceia nu ajung in Rai! Si lolozila Dumnezeu a scris Biblia! Asa ca retrage-ti cuvintele!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing) nu cine zice ca e pacat!?! doar ca daca ai etoate trebuie sa nu fi sgarcitwinking
si sa dam si la alti...cei care n-aulaughing
si chestia cu spusa ca daca esti bogat -iad si sarac-rai nu cred ca este adevarat...thinking m-ai speriat!
laughing e important este sa dai daca ai ca doar nu te duci cu ele in pamant...straight face
te pupici si stai linistit!laughing...cel putin asa credstraight facewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

XxXBlackVampireXxX chestia asta apare in istorie cei bogati le spuneau sclavilor las ca bogati ajung in iad noi in rai era un fel de manipulare mintala dai cerzarului cei a lui

| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Nu toti oamenii bogati ajung in iad. Acolo ajung bogatasii ingamfati si egoisti care nu vor sa ajute pe altii. Cand esti bogat nu tr neaparat sa dai bani si la altii dar nu strica sa ai un suflet bun. adica sa nu fi ca cei din politica mai la subiect laughing)

| 84738493 a răspuns:

1.Parca ziceai ca nu crezi in Dumnezeu.
2.Pt ca de obicei cei bogati nu dau nici macar un banut celor saraci...Ei cred ca isi vor lua toata averea cu ei in cer...Dar nu e adevarat.Vor lua cu ei numai averea pe care au dat`o celor saraci.Adica nimic!

| 84738493 a răspuns (pentru SaintOcea):

Nu cred ca esti tu in masura sa ma faci pe mine proasta...Intelect de gaina...

| 84738493 a răspuns:

Nu dar tootusi daca vezi un om fara picioare care se taraste pe strada...Nu mor daca ii dai 10 bani nu?

| 84738493 a răspuns:

Mda dar sunt unii batrani care si-au pierdut casa in vreun incendiu sau cv de genu` sau mai sunt oameni care s`au nascut invalizi,fara nimeni pe lume, ai nimanui practic, si locuiesc pe mai stiu eu ce pod...Ieri am vazut o batrana care avea un singur picior si se tara pe jos ca un caine cerand 10 bani...Mi s`a rupt sufletul in 4. Poate de asta am reactionat asa astazi.

| TFK a răspuns:

Nu,unii bogati ajung in iad pentru ca sunt zgarciti si nu impart cu altii