| SOLDADO a întrebat:

De ce martori lui Iehova contrazic si spun ca Isus Hristos NU este fiul lui Dumnezeu. Biblia spune foarte clar ca EL ESTE si chiar si insusi Dumnezeu spune la coborarea Duhului Sfant peste Isus - ACESTA ESTE FIUL MEU PREAIUBIT - deci de ce martori nu cred?

Răspuns Câştigător
| sitărescu a răspuns:

În fața oricăror evidențe ale Trinității tu alegi să vii cu o teologie de buzunar, prefabricată de martori.

Trinitatea e foarte biblică, din cauza unor eretici, ea a trebuit reafirmată pentru a fi o mărturie inechivocă.

Biserica Primară avea în subconștient acest lucru și nu se poticneau de Adevăr, cu cât ne îndepărtăm mai mult de secolul I după Hristos cu atât apar smintelile eretice.

Hristos e născut nu făcut, nu e o creație inferioară lui Dumnezeu.

Sfântul Duh ia chiar forma de porumbel la Botezul Domnului, el este un ipostas al Trinității, nu doar o forță mecanică, nevăzută.

Hristos se roagă la Tatăl pentru a ne arăta nouă pildă, cum trebuie să ne rugăm, El fiind înainte-văzător și știind că acest lucru va apărea în Scriptură, mai ales că rugăciunile particulare în care se izola de Apostoli nu puteau fi revelate decât prin Duhul Sfânt, că nu erau martori oculari.

Evident, că Hristos este într-o UNITATE DE VOINȚĂ SFÂNTĂ cu Tatăl, de aceea în Noul Testament el este numit ca fiind ÎMPLINIREA LEGII.

La rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Hristos ne dă o lecție despre cum poate fi învinsă natura șovăielnică a omului, prin lepădare de sine și ascultare față de Tatăl.

Hristos se smerește în fața iudeilor care încercau să-l prindă în Cuvânt că a hulit Legea Profetului Moise(cum au făcut cu Sf Diacon Ștefan), dar, spune clar oamenilor să ia jugul Său că-i va odihni.

Cine îl poate odihni pe om dacă nu Dumnezeu?

Hristos spune că nu știe când sunt timpurile dar, dă informații prin Revelație-Apocalipsă despre vremurile din urmă, oare de ce
?

Prin citatul acela Hristos vrea să închidă gura tuturor profeților mincinoși care încearcă să ghicească finalul timpului.

Chiar și pentru acest citat, încercările eșuate ale martorilor, de a profetiza sfârșitul, sunt dovezi indubitabile că ei sunt în afara Scripturii, încă de la începutul organizației.

O spun cu amărăciune, nu ca un titlu de glorie, mai degrabă cade în înșelare o sectă, decât un popor întreg.

Gândește-te în cugetul tău dacă e bine ce faci și cercetează să vezi dacă tu găsești Tetragrama IAHW în Noul Testament.

Și dacă nu găsești, ai un punct de început de unde să cauți Adevărul.

Nu o iau în nume de rău și nici în batjocură față de tine, pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că o soră virtuoasă și râvnitoare își pierde sufletul în rătăciri.

Domnul să te lumineze să pui început bun căutării tale!

90 răspunsuri:
| strawberry03 a răspuns:

As vrea sa-mi dai un verset concret in care se spune ca Isus este insusi Dumnezeul Atotputernicwinking

| strawberry03 a răspuns (pentru strawberry03):

Scuze, am vazut gresit. Acum o sa te intreb altceva. Cine ti-a zis tie ca Martorii nu cred ca Isus este Fiul lui Dumnezeu? Ba din contra, Martorii sunt ferm convinsi de asta!happy

| Nucreeed a răspuns:

Ma..religiile se contrazic intre ele..nimic nu are sens..si cel mai imporant e ca nu exista dumnezeu.el este doar in mintea voastra..fiecare dintre voi...de ce nu vreti sa intelegeti? universul nu are doar 6000 de ani precum zice in biblie...chiar atat de ignoranti sunteti?
Si martorii lui iehova sunt un alt exemplu de fanatici religiosi/nebuni mintal chiar

| SOLDADO explică (pentru strawberry03):

Martorii lui Iehova cred că Iisus este arhanghelul Mihail, cea mai înaltă creaţie.
Martorii lui Iehova resping Sfânta Treime, sau Trinitatea, crezând că Iisus este doar o fiinţă creată şi că Duhul Sfânt este puterea lui Dumnezeu şi atât.

Martorii lu Iehova resping conceptul ispăşirii substitutive făcută de Domnul Hristos şi, în locul acesteia, spun că moartea lui Iisus a fost doar pentru a plăti păcatul lui Adam.

DECI AU NISTE DOCTRINE NEBIBLICE

| SOLDADO explică (pentru Nucreeed):

Hmm vreau sa te contrazic si sa iti spun ca DUMNEZEU exista, problema ta este ca nu l-ai cunoscut niciodata personal pe ISUS. dar uite indrazneste inaintea lui Dumnezeu sa iti vorbeasca si ai sa vezi realitatea Sa.

| Silviuloan a răspuns (pentru strawberry03):

Martorii cred in Dumnezeu? dar de ce il ponegresc pe la spate? Si de Maica Domnului ce m-ai zic martorii?

| strawberry03 a răspuns (pentru SOLDADO):

In loc sa citesti toate falsurile scrise pe toate site-urile care urmaresc sa ii puna intr-o lumina proasta de Martori, citeste despre ei direct de pe site-ul lor www.jw.com in sectiunea despre noi;)
Si acum, tu spui ca sunt practici nebiblice. Nu am sa stau sa discut tot pentru ca este mult, insa o sa abordez un pic subicetul. Daca zici ca e ceva nebiblic, atunci spune-mi tu unde in Biblie se gaseste conceptul Trinitatii. Si ce-ar fi sa cercetezi putin despre originea Trinitatii? S-ar putea sa fii surprins/a!;)

| strawberry03 a răspuns (pentru Silviuloan):

Da, cred in Dumnezeu. Iar numele Sau, asa cum apare in Scripturile grecesti si ebraice crestine vechi este Iehova happy Cine a zis ca il ponegresc pe la spate? De unde scoateti aberatiile astea?!

| strawberry03 a răspuns (pentru strawberry03):

Imi cer scuze, site-ul este www.jw.org :)

| Nucreeed a răspuns (pentru SOLDADO):

Ma...atata timp cat exista sute de religii care se contrazic intre ele, zei, basme fara sens si logica elementara, o carte scrisa pentru indoctrinarea maselor de cel putin 40 de autori de'alungul a peste 2000 ani, etc. nu te astepta sa cred in asa cevahappy
si raspunde'mi si mie la o intrebare...atunci cand dumnezeu a vorbit, nu a vorbit pentru toti la fel? de ce este religia ta cea adevarata? de ce toti cred ca religia lor este cea adevarata? de ce as crede eu in asa ceva? nu mersi!happy

Sa stii ca eu stiu mai bine de cat ai situ vreo data ce sunt martorii si cu ce se ocupa ei. Ti se pare normal sa umble ei pe la portile oamenilor si sa te convinga sa te duci la ei?

Nu am sa citesc eu toate ereziile scise acolo. Eu te intreb de ce vine pe la portile oamenilor?

| SOLDADO explică (pentru Silviuloan):

Simplu daca ai fi citit totusi putin BIBLIA ti-ai fi dat seama repede. Pentru ca Domnul Isus a trimis 70 de ucenici 2 cate 2 de aceea martorii vin doi cate 2 si incearca sa evanghelizeze adica sa intoarca oameni la Dumnezeu sa le marturiseasca adevarul biblic

Iehova ebraica inseamna Iisus eu nu am zis ca nu e bine, dar cand acesti iehovisti, martori mincinosi, vin la casele oamenilor si zic ca dumnezeu nu este Treime si ca Maica Domnului este un nimeni pentru ei.

| Silviuloan a răspuns (pentru SOLDADO):

Ma indoiesc.Ce zice mantuitorul ca vor veni martori mincinosi sa nu va incredeti in ei.Acestia sunt.Eu te intreb ce zic acesti martori despre Maica Domnului?

Se pare ca nu stii nimic despre Martori. Isus a spus: Aceasta veste buna despre Regat va fi predicata pe tot pamantul locuit (Matei 24:14). Isus a predicat, apostolii au predicat, iar continuatorii lui Isus sunt indemnati sa predice. Crezi ca Martorii merg degeaba la usa si predica? Ti se pare ca nu ar avea altceva mai bun de facut decat sa se umileasca de oameni care ii judeca aspru fara sa ii cunoasca. I-ai cunoscut personal?
In plus, ei nu obliga pe nimeni sa faca nimic. Nu isi cauta adepti, asa cum zici.
Dar nu-i nimic. Faptul ca sunt persecutati imi intareste si mai mult convingerea ca ce a spus Isus e adevarat (Matei 24:9)

Ce zic martorii despe Maica Domnului?
Vreau mai intai sa imi raspunzi la intrebare.
Vrei sa spui ca martorii sunt urmasii apotolilor? Te inseli.

Intocmai, tu spui numai minciuni. Si Iehova nu inseamna Isus, Iehova inseamna, cum spune in Exodul 3:14: "Eu voi deveni ce voi vrea sa devin", sau conform altor traduceri, "Eu sunt cel ce sunt".
Nu stiu de unde ai scos aberatiile astea, insa Martorii cred si o respecta pe Maica Domnului. Ea este mama lui Isus si a fost o inchinatoare fidela a lui Dumnezeu. Insa faptul de a ne inchina Mariei sau altor sfinti, este gresit din puntul de vedere al lui Dumnezeu. El spune sa nu avem alti dumnezei in afara de El. Si cu toate astea, oamenii se inchina mai mult altor zeitati decat adevaratului Dumnezeu. Asta insa nu inseamna ca nu o respecatam pe Maria.
Documenteaza-te si nu mai asculta toate minciunile spuse de oameni

Pai se pare ca tu nu stii nimic una este preamarire si alta adorare.

Arata-mi atat... Unde scrie in Biblie sa ne rugam Mariei. Doar asta vreau sa vad. Adorare, Preamarire, Dumnezeu nu a vrut si nu vrea sa ii veneram pe altcineva in afara de El. Nu ma lua cu altceva, doar arata-mi in Bblie faptul de ne inchina Altcuiva in afara de Iehovawinking

| SOLDADO explică (pentru Silviuloan):

Spune-mi te rog de ce oameni cinstesc pe Maica Domnului, insusi 1 porunca din cele zece spune sa nu ai alti Dumnezeii... Si spune-mi a facut Maica Domnului ceva de admirat, ea doar a primit un dar de la Dumnezeu si acesta era sa il nasca pe ISUS deci ca ultima concluzie : A vindecat Maica oribi ologi ciungi slabanogi leprosi sau a inviat morti? si chiar Isus ii spune FEMEIE nu MAMA... Deci toata cinstea este a lui HRISTOS nu a Maici Domnului ea nu are nici o cinste dupa parerea ema Tu ce parere ai?

| sitărescu a răspuns (pentru Silviuloan):

"Martorii" resping Sfânta Treime și hulesc Duhul Sfânt.

Întrebarea corectă care se pune:

Poate fi calificat ca fiind creștin, un cult care, nu recunoaște Trinitatea?

| SOLDADO explică (pentru sitărescu):

Nu pentru ca ar fi sa dai o parte din Dumnezeu afara si lucrul acesta Dumnezeu nu il accepta parerea mea...

| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

Nu înțeleg Ministerul Cultelor pe ce criterii include Martorii la capitolul creștinism.

Ei se pot numi cum vor, numai creștini nu, toți de la Protestanți la Catolici și Ortodocși dezagrează caracterul doctrinei lor.

Mi se pare incorect față de celelalte culte creștine.

Aici fiecare religie se bazeaza pe doctrinele cultelor si multe din aceste doctrine se contrazic cu blblia de exemplu ortodocsi spun ca biserica iti da mantuirea deci ei spun de fapt ca moarte Domnului ISUS a fost in zadar --- Nici eu nu imi dau seama de ce MInisterul cultelor nu intervine in cazul acestor religi

| reihiuke a răspuns:

Biblia lor e tradusa altfel. Deci nu cred ca o sa gasesti fraza aia la ei in biblie.(cu fiul preaiubit) Sau daca este, o interpreteaza ca toti suntem fiii lui dumenzeu.

| sitărescu a răspuns (pentru strawberry03):

"Da, cred in Dumnezeu. Iar numele Sau, asa cum apare in Scripturile grecesti si ebraice crestine vechi este Iehova"

Ai vreo dovadă poză sau pdf dintr-o sursă obiectivă, străină de materialul de propagandă al "martorilor", că Dumnezeu este tradus ca Iehova în NOUL TESTAMENT indiferent că vorbim de traducerea originală greacă sau de versiunile românești?

| SOLDADO explică (pentru reihiuke):

Ai dreptate, dar daca nu ma insel in Epistola catre Efeseni spune : TOTI SUNTETII FII AI LUI DUMNEZEU INFIATI PRIN ISUS HRISTOS. Deci Dumnezeu nu ne poate privi ca FII LUI decat prin Isus Hristos... Si daca observi se contrazice cu cea ce zic martori ca cu totii suntem fii a lui Dumnezeu

| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

"ortodocsi spun ca biserica iti da mantuirea deci ei spun de fapt ca moarte Domnului ISUS a fost in zadar"

Ortodocșii, la fiecare Liturghie refac viața Mântuitorului până la Înviere.

Împărtășania fiind părtășie la înviere cu toți cei care s-au împărtășit cu vrednicie, din Sfântul Potir de la începutul creștinismului și până la final.

Predania Bisericii are rol de a învăța, să știi că multe secole puțini știau să citească Biblia, nu aveau tipar și hârtie, dar, asta nu înseamnă că Dumnezeu i-a lăsat orfani de Tată și de Mântuire.

Mântuirea nu se obține doar prin cititul Bibliei.

Ideea era alta, toate ramurile mari ale creștinismului au anumite puncte comune de la care nu se poate deroga și care sunt efectiv, călcate în picioare de unii care au pretenția de a se numi creștini pentru a induce în eroare membrii altor culte creștine și pentru a lua subvenții de la stat.

Vreau sa iti spun ca mantuirea nu are de a face cu nimic cu citirea bibliei. spune biblia : Caci prin har ati fost mantuiti si prin credinta care si ai este un dar de la Dumnezeu. CONCLUZIE : Mantuirea este prin HAR adica este darul nemeritat pe care Dumnezeu il face omeniri. ea nu o poti obtine prin fapte sau altceva ca nu cumva sa se laude cineva... deci Mantuirea este un dar