În fața oricăror evidențe ale Trinității tu alegi să vii cu o teologie de buzunar, prefabricată de martori.
Trinitatea e foarte biblică, din cauza unor eretici, ea a trebuit reafirmată pentru a fi o mărturie inechivocă.
Biserica Primară avea în subconștient acest lucru și nu se poticneau de Adevăr, cu cât ne îndepărtăm mai mult de secolul I după Hristos cu atât apar smintelile eretice.
Hristos e născut nu făcut, nu e o creație inferioară lui Dumnezeu.
Sfântul Duh ia chiar forma de porumbel la Botezul Domnului, el este un ipostas al Trinității, nu doar o forță mecanică, nevăzută.
Hristos se roagă la Tatăl pentru a ne arăta nouă pildă, cum trebuie să ne rugăm, El fiind înainte-văzător și știind că acest lucru va apărea în Scriptură, mai ales că rugăciunile particulare în care se izola de Apostoli nu puteau fi revelate decât prin Duhul Sfânt, că nu erau martori oculari.
Evident, că Hristos este într-o UNITATE DE VOINȚĂ SFÂNTĂ cu Tatăl, de aceea în Noul Testament el este numit ca fiind ÎMPLINIREA LEGII.
La rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Hristos ne dă o lecție despre cum poate fi învinsă natura șovăielnică a omului, prin lepădare de sine și ascultare față de Tatăl.
Hristos se smerește în fața iudeilor care încercau să-l prindă în Cuvânt că a hulit Legea Profetului Moise(cum au făcut cu Sf Diacon Ștefan), dar, spune clar oamenilor să ia jugul Său că-i va odihni.
Cine îl poate odihni pe om dacă nu Dumnezeu?
Hristos spune că nu știe când sunt timpurile dar, dă informații prin Revelație-Apocalipsă despre vremurile din urmă, oare de ce
?
Prin citatul acela Hristos vrea să închidă gura tuturor profeților mincinoși care încearcă să ghicească finalul timpului.
Chiar și pentru acest citat, încercările eșuate ale martorilor, de a profetiza sfârșitul, sunt dovezi indubitabile că ei sunt în afara Scripturii, încă de la începutul organizației.
O spun cu amărăciune, nu ca un titlu de glorie, mai degrabă cade în înșelare o sectă, decât un popor întreg.
Gândește-te în cugetul tău dacă e bine ce faci și cercetează să vezi dacă tu găsești Tetragrama IAHW în Noul Testament.
Și dacă nu găsești, ai un punct de început de unde să cauți Adevărul.
Nu o iau în nume de rău și nici în batjocură față de tine, pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că o soră virtuoasă și râvnitoare își pierde sufletul în rătăciri.
Domnul să te lumineze să pui început bun căutării tale!
Pe langa faptul ca Sfanta Scriptura vorbeste despre divinitatea lui Isus, Domnul Isus si-a declarat verbal divinitatea pe langa miracolele care Le-a facut, El a actionat ca si cand era Dumnezeu.Isus a fost inca de la inceput a fost folosit Elohim este Dumnezeu la plural.Sunt nenumarate versete unde se poate vedea Dumnezeirea lui Isus. Ucenicii Ei au afirmat că Iisus avea dreptul de a ierta păcatele – ceva ce numai Dumnezeu poate face, întrucât păcatul este împotriva lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 5:31; Coloseni 3:13; cf. Psalmul 130:4; Ieremia 31:34). În strânsă legătură cu această ultimă afirmaţie, s-a spus de asemenea despre Iisus că El este Cel care va "judeca viii şi morţii" (2 Timotei 4:1). Toma strigat către Iisus: "Domnul meu, şi Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28). Pavel spune Îl numeşte pe Iisus "marele nostru Dumnezeu şi Mântuitor" (Tit 2:13), şi arată că înainte de întruparea Sa, Iisus a existat ca parte a lui Dumnezeu (Filipeni 2:5–8). Epistola către Evrei spune cu privire la Iisus că: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci" (Evrei 1:8). Ioan a spus de asemenea că: "La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul [Iisus] era Dumnezeu" (Ioan 1:1). Alte exemple din Scriptură care ne învaţă despre dumnezeirea lui Hristos pot fi găsite în Apocalipsa 1:17; 2:8; 22:13; 1 Corinteni 10:4; 1 Petru 2:6–8; Psalmul 18:2; 95:1; 1 Petru 5:4; Evrei 13:20, însă chiar şi numai unul dintre acestea ar fi suficient pentru a arăta că Hristos a fost considerat ca Dumnezeu de către cei care L-au urmat.
As vrea sa-mi dai un verset concret in care se spune ca Isus este insusi Dumnezeul Atotputernic
Scuze, am vazut gresit. Acum o sa te intreb altceva. Cine ti-a zis tie ca Martorii nu cred ca Isus este Fiul lui Dumnezeu? Ba din contra, Martorii sunt ferm convinsi de asta!
Martorii lui Iehova cred că Iisus este arhanghelul Mihail, cea mai înaltă creaţie.
Martorii lui Iehova resping Sfânta Treime, sau Trinitatea, crezând că Iisus este doar o fiinţă creată şi că Duhul Sfânt este puterea lui Dumnezeu şi atât.
Martorii lu Iehova resping conceptul ispăşirii substitutive făcută de Domnul Hristos şi, în locul acesteia, spun că moartea lui Iisus a fost doar pentru a plăti păcatul lui Adam.
DECI AU NISTE DOCTRINE NEBIBLICE
Martorii cred in Dumnezeu? dar de ce il ponegresc pe la spate? Si de Maica Domnului ce m-ai zic martorii?
In loc sa citesti toate falsurile scrise pe toate site-urile care urmaresc sa ii puna intr-o lumina proasta de Martori, citeste despre ei direct de pe site-ul lor www.jw.com in sectiunea despre noi;)
Si acum, tu spui ca sunt practici nebiblice. Nu am sa stau sa discut tot pentru ca este mult, insa o sa abordez un pic subicetul. Daca zici ca e ceva nebiblic, atunci spune-mi tu unde in Biblie se gaseste conceptul Trinitatii. Si ce-ar fi sa cercetezi putin despre originea Trinitatii? S-ar putea sa fii surprins/a!;)
Da, cred in Dumnezeu. Iar numele Sau, asa cum apare in Scripturile grecesti si ebraice crestine vechi este Iehova Cine a zis ca il ponegresc pe la spate? De unde scoateti aberatiile astea?!
Imi cer scuze, site-ul este www.jw.org :)
Sa stii ca eu stiu mai bine de cat ai situ vreo data ce sunt martorii si cu ce se ocupa ei. Ti se pare normal sa umble ei pe la portile oamenilor si sa te convinga sa te duci la ei?
Nu am sa citesc eu toate ereziile scise acolo. Eu te intreb de ce vine pe la portile oamenilor?
Simplu daca ai fi citit totusi putin BIBLIA ti-ai fi dat seama repede. Pentru ca Domnul Isus a trimis 70 de ucenici 2 cate 2 de aceea martorii vin doi cate 2 si incearca sa evanghelizeze adica sa intoarca oameni la Dumnezeu sa le marturiseasca adevarul biblic
Iehova ebraica inseamna Iisus eu nu am zis ca nu e bine, dar cand acesti iehovisti, martori mincinosi, vin la casele oamenilor si zic ca dumnezeu nu este Treime si ca Maica Domnului este un nimeni pentru ei.
Ma indoiesc.Ce zice mantuitorul ca vor veni martori mincinosi sa nu va incredeti in ei.Acestia sunt.Eu te intreb ce zic acesti martori despre Maica Domnului?
Se pare ca nu stii nimic despre Martori. Isus a spus: Aceasta veste buna despre Regat va fi predicata pe tot pamantul locuit (Matei 24:14). Isus a predicat, apostolii au predicat, iar continuatorii lui Isus sunt indemnati sa predice. Crezi ca Martorii merg degeaba la usa si predica? Ti se pare ca nu ar avea altceva mai bun de facut decat sa se umileasca de oameni care ii judeca aspru fara sa ii cunoasca. I-ai cunoscut personal?
In plus, ei nu obliga pe nimeni sa faca nimic. Nu isi cauta adepti, asa cum zici.
Dar nu-i nimic. Faptul ca sunt persecutati imi intareste si mai mult convingerea ca ce a spus Isus e adevarat (Matei 24:9)
Ce zic martorii despe Maica Domnului?
Vreau mai intai sa imi raspunzi la intrebare.
Vrei sa spui ca martorii sunt urmasii apotolilor? Te inseli.
Intocmai, tu spui numai minciuni. Si Iehova nu inseamna Isus, Iehova inseamna, cum spune in Exodul 3:14: "Eu voi deveni ce voi vrea sa devin", sau conform altor traduceri, "Eu sunt cel ce sunt".
Nu stiu de unde ai scos aberatiile astea, insa Martorii cred si o respecta pe Maica Domnului. Ea este mama lui Isus si a fost o inchinatoare fidela a lui Dumnezeu. Insa faptul de a ne inchina Mariei sau altor sfinti, este gresit din puntul de vedere al lui Dumnezeu. El spune sa nu avem alti dumnezei in afara de El. Si cu toate astea, oamenii se inchina mai mult altor zeitati decat adevaratului Dumnezeu. Asta insa nu inseamna ca nu o respecatam pe Maria.
Documenteaza-te si nu mai asculta toate minciunile spuse de oameni
Pai se pare ca tu nu stii nimic una este preamarire si alta adorare.
Arata-mi atat... Unde scrie in Biblie sa ne rugam Mariei. Doar asta vreau sa vad. Adorare, Preamarire, Dumnezeu nu a vrut si nu vrea sa ii veneram pe altcineva in afara de El. Nu ma lua cu altceva, doar arata-mi in Bblie faptul de ne inchina Altcuiva in afara de Iehova
Spune-mi te rog de ce oameni cinstesc pe Maica Domnului, insusi 1 porunca din cele zece spune sa nu ai alti Dumnezeii... Si spune-mi a facut Maica Domnului ceva de admirat, ea doar a primit un dar de la Dumnezeu si acesta era sa il nasca pe ISUS deci ca ultima concluzie : A vindecat Maica oribi ologi ciungi slabanogi leprosi sau a inviat morti? si chiar Isus ii spune FEMEIE nu MAMA... Deci toata cinstea este a lui HRISTOS nu a Maici Domnului ea nu are nici o cinste dupa parerea ema Tu ce parere ai?
"Martorii" resping Sfânta Treime și hulesc Duhul Sfânt.
Întrebarea corectă care se pune:
Poate fi calificat ca fiind creștin, un cult care, nu recunoaște Trinitatea?
Nu înțeleg Ministerul Cultelor pe ce criterii include Martorii la capitolul creștinism.
Ei se pot numi cum vor, numai creștini nu, toți de la Protestanți la Catolici și Ortodocși dezagrează caracterul doctrinei lor.
Mi se pare incorect față de celelalte culte creștine.
Aici fiecare religie se bazeaza pe doctrinele cultelor si multe din aceste doctrine se contrazic cu blblia de exemplu ortodocsi spun ca biserica iti da mantuirea deci ei spun de fapt ca moarte Domnului ISUS a fost in zadar --- Nici eu nu imi dau seama de ce MInisterul cultelor nu intervine in cazul acestor religi
"Da, cred in Dumnezeu. Iar numele Sau, asa cum apare in Scripturile grecesti si ebraice crestine vechi este Iehova"
Ai vreo dovadă poză sau pdf dintr-o sursă obiectivă, străină de materialul de propagandă al "martorilor", că Dumnezeu este tradus ca Iehova în NOUL TESTAMENT indiferent că vorbim de traducerea originală greacă sau de versiunile românești?
"ortodocsi spun ca biserica iti da mantuirea deci ei spun de fapt ca moarte Domnului ISUS a fost in zadar"
Ortodocșii, la fiecare Liturghie refac viața Mântuitorului până la Înviere.
Împărtășania fiind părtășie la înviere cu toți cei care s-au împărtășit cu vrednicie, din Sfântul Potir de la începutul creștinismului și până la final.
Predania Bisericii are rol de a învăța, să știi că multe secole puțini știau să citească Biblia, nu aveau tipar și hârtie, dar, asta nu înseamnă că Dumnezeu i-a lăsat orfani de Tată și de Mântuire.
Mântuirea nu se obține doar prin cititul Bibliei.
Ideea era alta, toate ramurile mari ale creștinismului au anumite puncte comune de la care nu se poate deroga și care sunt efectiv, călcate în picioare de unii care au pretenția de a se numi creștini pentru a induce în eroare membrii altor culte creștine și pentru a lua subvenții de la stat.
Vreau sa iti spun ca mantuirea nu are de a face cu nimic cu citirea bibliei. spune biblia : Caci prin har ati fost mantuiti si prin credinta care si ai este un dar de la Dumnezeu. CONCLUZIE : Mantuirea este prin HAR adica este darul nemeritat pe care Dumnezeu il face omeniri. ea nu o poti obtine prin fapte sau altceva ca nu cumva sa se laude cineva... deci Mantuirea este un dar
Cerceteaza originea Trinitatii. Si arata-mi te rog in Biblie mentionat conceptul de Trinitate
Tetragrama...ai auzit de ea? Majoritatea stiu despre aceasta. Numele lui Dumnezeu in ebraica este יהוה (YHWH sau JHVH). Am vazut in Bibliile mai vechi, o Biblie primita chiar de la un preot, numele Iehova. In Scripturile din vechime acest nume apare. Nu am vazut online asta. Am vazut in Biblie, care nu este tradusa de martori.
Din pacate nu e a mea, e a unei prietene, nu o am in alt format. Insa interesant este ca numele Iehova nu apare doar in Biblie, ci si in afara ei.
Majoritatea traducerilor de acum nu contin numele divin, acesta fiind inlocuit cu Domnul sau Dumnezeu.
Un exemplu ar fi Piatra moabita, gasita la Dhiban (Dibon), la 21 km est de Marea Moarta. Pe ea apare numele lui Dumnezeu in varianta tretragramei.
Numele mai apare si in Septuaginta, o traducere a Scripturilor din ebraica in greaca pe care o foloseau iudeii.
Pe de alta parte, se gaseste in prima opera literara publicata in coloniile engleza din America. Prima editie a acestei carti, din 1640, contine numele lui Dumnezeu in pasaje precum Psalmul 1: 1, 2.
Prin urmare, Traducerea lumii noi nu a facut decat sa redea numele divin asa cum apare in original.
Acum vreau sa iti spun ca ai zis foarte multe aberatii. In primul rand, Biblia este una singura, noi nu avem alta Biblie. De fapt, manifestam multa credinta in Isus si in jertfa de rascumparare, stim ca El a murit pentru noi (Ioan17:3), si stim ca Dumnezeu l-a aprobat pe "preaiubitul Sau fiu" la botez . Cum am mai mentionat, cred si in Maria, mama lui Isus.
Exista mai multe traduceri ale Bibliei, nu mai multe Biblii. Traducerea pe care o folosim noi reda textul intr-un limbaj mai accesibil ca sa putem intelege.
Multe cuvinte din Bibliile mai vechi sunt greu de inteles, si de aceea a fost necesara o traducere mai complexa, insa mesajul textului este acelasi.
Noi ii indemnam pe oameni sa foloseasca orice traducere Bibliei, daca reusesc sa inteleaga
Tot nu mi-ai răspuns la întrebare repet
ÎN NOUL TESTAMENT vestit neamurilor, unde apare Tetragrama IAHW?
În Vechiul apar multe ALTE denumiri care sunt atribute ale lui Dumnezeu nu doar unul singur, El Elohim, Shabaot, Adonai, fiecare e sfânt în contextul său.
Dar neamurile nu foloseau IAHW că erau politeiști, nu foloseau exprimarea iudaică și nu aveau tradiție comună cu iudeii.
Pentru ei Apostolii au tradus numele cu Dominus Dei, Dumnezeul Adevărat situat deasupra tuturor formelor păgâne cunoscute de neamuri până atunci, în care erau slăvite patimile umane- idolii.
Iehova nu reprezintă în totalitate tetragrama IAHW ci, este o adaptare, arată tu iudei mozaici care folosesc denumirea de Iehova, că dacă era, îl foloseau evreii primii.
Tetragrama apare de 6828 de ori, ATAT IN VECHIUL CAT SI IN NOUL TESTAMENT, dintre care trei ocurenţe unde numele divin se găseşte în structura unor substantive compuse (Ge 22:14; Ex 17:15; Ju 6:24) şi şase ocurenţe unde numele divin se găseşte în antetul câtorva Psalmi (7; 18 [de 3 ori]; 36; 102). Am redat Tetragrama sub forma „Iehova" în toate cele 6828 de ocurenţe, cu excepţia textului din Ju 19:18, unde, în locul numelui divin, s-a folosit pronumele personal la persoana I, singular, „la mine". Pe lângă aceasta, am reintrodus Tetragrama în textele din De 30:16; 2Sa 15:20; 2Cr 3:1, pe baza unor pasaje din Septuaginta. Am reintrodus numele divin „Iehova" şi în Is 34:16 şi Za 6:8 în locul adjectivului posesiv „mea/meu". Numele divin a mai fost reintrodus în 141 de locuri în care soferimii l-au redat prin Adonái sau Elohím.
Forma prescurtată a numelui „Iehova" este „Iah". În Traducerea lumii noi, „Iah" apare în toate cele 54 de ocurenţe din limbile originale, fie ca termen de sine stătător, fie ca parte componentă a unor expresii. Una dintre aceste expresii este „Lăudaţi-l pe Iah!", bine cunoscută în limba română sub forma „Aleluia!", care este, de fapt, o formă adaptată a expresiei ebraice Halelujah sau a celei greceşti Hallelouia. — Ps 104:35; Re 19:1.
Te-ai axat mai mult pe Vechiul, să știi că și noi spunem în anumite rugăciuni Halelujah, cu pronunția românească, doar în funcție de context, fiecare denumire e sfântă.
Cert e ca apare. Nu oblig pe nimeni sa aiba convingerile mele, insa Martorii nu iau informatii de nicaieri O zi frumoasa!
Incert din păcate pentru apologia "martorilor" este că până acum nu au putut dovedi apariția tetragramei IAHW în Noul Testament din surse obiectivabile.
Iar denumirea Iehova este o opțiune confesională și atât, indiferent decât de mult s-ar strădui unii și alții să impună această denumire în defavoarea celorlalte.
O zi bună să ai și tu!
Apropo de Sfânta Treime pe care tu o faci nebiblică.
"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,"
Matei 28:19
Dacă prima Taină prin care omul ia contact cu creștinismul, e botezul și la botez se invocă Treimea Sfântă, e limpede cât de mare este Lucrarea Puterilor cerești.
Am impresia că voi cunoașteți toate versiunile scripturistice, dar, în mod neprincipial încercați să induceți lumea în eroare folosind ca avantaj, faptul că unii nu-și cunosc mărturisirea de credință.
Gresesti mult, nu ne folosim de nicun avantaj. Intr-adevar, asa scrie in Matei 28:19. Dar spune acest verset ca Tatal, Fiul si Sfantul Duh ar face parte dintr-o Trinitate? Nu, nu zice asta. Ceea ce iti spun eu este ca Tatal, Fiul si Duhul (Spiritul) Sfant sunt diferite, nu una si aceeasi.
Cand Isus a dat porunca asta, sa fie botezati in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, a dat de inteles ca cel ce se boteaza trebuie sa recunoasca autoritatea Dumnezeului Atotputernic, pozitia lui Isus Cristos, ca si mijlocitor si rolul Spiritului Sfant.
Probabil ca stii, atunci cand un om este de exemplu arestat, i se spune "In numele legii esti arestat!". Asta inseamna In autoritatea legii, da de inteles ca legea este superioara si poate fi arestat respectivul datorita faptului ca legea are autoritate.
La fel si noi, trebuie sa recunoastem autoritatea lui Dumnezeu. Versetul nu spune ca ei fac parte dintr-o Treime, ci ca trebuie recunoscut fiecare rol in parte. E foarte ilogic sa fie o Trinitate. Asta inseamna ca Isus e Dumnezeu, iar despre Duhul Sfant nici macar nu se vorbeste in Biblie ca despre CINEVA, ci ca despre CEVA. Unele versete arata ca unii au fost botezati sau unsi cu duh sfant (Luca 1:41, Matei 3:11, Faptele 10:38). El este forta activa a lui Dumnezeu, nu Dumnezeu. Si e important sa ne rugam lui Dumnezeu PENTRU spirit sfant.
Daca Isus si Dumnezeu ar fi egali, atunci la cine se ruga Isus cand era pe pamant? (Matei 26:39). De ce a spus Isus in Luca 22:42: "Sa se faca nu vointa mea, ci a ta"? A cui vointa, daca ei fac parte dinr-unul? Daca citesti Ioan 4:34, Isus vorbeste despre CINEVA care l-a trimis. Ce logica ar avea, daca el insusi ar fi Dumnezeu, nu-i asa?
In plus, Dumnezeu spune ca Isus este "intaiul nascut din toata creatia", El a fost prima fiinta creata de Dumnezeu. Cu toate astea, conform Ps 90:2, Dumnezeul Atotputernic nu are un inceput.
In plus, din moment ce ar trebui sa fie egali, de ce atunci cand era pe pamant, Isus a vorbit despre niste lucruri pe care nici macar el nu le cunoaste, "ci numai Tatal"? (Mar 13:32)
De asemenea, citeeste te rog Ioan 14:28, unde Isus spune clar ca "Tatal este mai mare decat mine". Atunci asta n-ar contrazice doctrina Trinitatii?
In Ioan 17: 1-3, se vorbeste despre "un singur Dumnezeu adevarat", nu trei care fac parte dintr-unul.
Sunt destul de multe argumente. Eu nu vreau ca sa ne certam, dar nici nu poti aduce acuzatii false asupra Martorilor. Versetele astea contrazic doctrina Trinitatii, asa ca sper sa le citesti pe toate.
Daca dai un search pe google cu titlul "Originea Trinitatii", o sa fii chiar surprins. Iti dai primul link care mi-a aparut dupa ce am cautat si te rog sa te uiti:
http://www.acts321.org/......itatii.pdf
Nu o lua in nume de rau. Iti respect convingerile, e alegerea ta in ce crezi, insa nu vreau sa mi se aduca acuzatii false. :)
Si pana sa apara Martorii lumea a stat intr-o bezna duhovniceasca avand o credinta gresita?
Ingerul cand i-a vestit a zis Bucura-te ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine ( Luca 1, 28 ), apoi cand a mers in casa Elisabete- aceasta a laudat-o zicand : "Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. " apoi tot acolo ea a prorocit "Iata de acum ma vor fericii toate neamurile ".A fericii pe cineva inseamna a cinstii. Deci noi cu ce gresim ca repeteam lauda ingerului sau spunem ca Elisabeta?
Ana fato,numai prostii spui,probabil ca te-ai nascut ortodoxa si te-au prostit niste "insistenti de iehovisti" pentru cativa lei promisi acolo sau ce va promite la inceput, dar iti spun ca rau ai facut ca te-ai dat dupa niste lupi imbracati in piei de oaie.
Voi, martorii lui iehova, luati din Biblia ortodoxa niste fragmente si le interpretati dupa bunul vostru plac, si in plus mai si adaugati pe alocuri cum va convine voua.Si mai si veniti pe la usile oamenilor sa convingeti pe fraierii care nu au avut de la cine sa invete Adevarul.
Buna, IOAN 14:11 spune asa : Credeti-Ma eu sunt in Tatal si tatal este in mine. Deci clar nu este nici o diferenta intre cei 2 precum afirmi tu.
In Ioan 8:51 spune : Ca daca pazeste cineva cuvantul MEU ( se refera la cuvantul lui Dumnezeu ) deci clar Isus se considera DUMNEZEU ca altfel ar fi spus daca pazeste cineva cuvantul Tatalui meu nu va pieri, Si poti ajunge fara mari batai de cap ca Isus este o parte din Dumnezeu
Inteleg, dar in Spania oameni de aici fac tronuri imense cu maria si le poarta prin oras ti se pare ceva normal ¿ spune biblia despre asa ceva?
Si icoanele clar una dintre porunci spune sa nu iti faci chip cioplit nici din fiintele din cer nici de cele de pe pamant nici de cele din mari ( ape ) atunci cum explici tu ca nea popa te pune sa saruti o icoana? cu ce te ajuta pe tine chipul acela cioplit? oare nu este satana in ea?
Treaba lor ce fac în Spania, din păcate la Catolici s-a ajuns la supra-divinizare.
Eikon poate însemna orice reprezentare, în contextul istoric sunt idolii neamurilor pe care-i întâlnim prin Faptele Apostolilor și prin tot Noul Testament.
La începutul misionariatului apostolic nu existau icoane cu Hristos, păgânii nici nu știau că Hristos există.
Când refuză închinarea lui Corneliu, Petru se smerește și arată că nu de la el vine botezul, dar asta nu-l împiedică pe Petru să fie purtător de Duh Sfânt și element de comuniune om-Dumnezeu atunci când oficiază botezul lui Corneliu.
Din păcate romanii divinizau orice om, străduindu-se să reprezinte mai mult carnea decât omul transfigurat de Hristos prin sfințenie, care la cei păcătoși nu exista.
Icoana e o transfigurare, o fereastră spre Divin.
Sfinții sunt mesageri aflați în vecinătatea lui Hristos care vor avea un cuvânt de spus la judecata de Apoi, apostolii vor judeca cele 12 seminții.
Evreii aveau pe Chivotul Legii niște îngeri ciopliți în aur, deși îngerii sunt ființe din cer, ceea ce înseamnă că ei făceau o distincție între obiectele de închinare admise și cele respinse, învățați fiind de revelația continuă a lui Dumnezeu pe care au avut-o și creștinii din catacombe.
http://www.crestinortodox.ro/......106711.jpg
http://www.bing.com/......ges/search
Nici un preot nu te obligă să cinstești icoana dacă nu vrei, nu te dă afară din Biserică dacă nu săruți icoana.
Când oamenii erau analfabeți icoanele îi ajutau foarte mult să înțeleagă scenele biblice și să-și înalțe cugetele spre mântuire.
Secole de-a rândul, se închina tot poporul la icoane, și s-au mântuit foarte bine, unii au dus viață de sfinți.
Tu vii cu acuzatii nefondate. Martorii nu stiu cand va veni sfarsitul, nu stiu "ora si data", cum nici Isus nu o stie, "ci numai Tatal". Isus stia doar, ca si noi de altfel, cum vor fi timpurile dinainte de sfarsit. Insa ora sau ziua nu o stie absolut nimeni, nici noi nici alti oameni. Doar Dumnezeu. Multumesc de sfaturi, insa nu are nicio logica ce spui, nu mi-ai argumentat cu versete concrete, asa ca mult succes pe mai departe. Nici macar nu mi-ai adus argumente la fiecare verset pe care ti l-am dat sau la tot ce am spus. Ai facut generalitati si pe deasupra ai spus si minciuni despre Martori. In loc sa faci doar ce inveti, creceteza singur si ai sa te convingi. Cum a aparut Trinitatea. Cauta si pe net. In link-ul pe care ti l-am dat nu e scris nimic de Martori, ci de cercetatori. In primele secole, crestinii nu se bazau pe doctrina asta a Trinitatii. Dar nici nu ai pomenit ceva despre asta.
Dar oricum, ma astept ca multi oameni sa vorbeasca asa despre noi, cum zice in 2Timotei 3:12, "vom fi persecutati".
Eu m-am documentat foarte mult, crede-ma, am cercetat, si nu mai e nevoie sa ma indemni sa fac asta. Datorita cercetarilor am ajuns la concluzia asta. Ii cunosc pe Martori de mult, insa m-am convins de invataturile Bibliei abia cu 2 ani in urma. Si nu regret.
Sa ai o zi frumoasa! Nu imi mai raspunde, fiindca eu oricum am pus punct si ai nu mai comentez nimic. Cu cat ne persecuta mai mult lumea, cu atat eu imi intaresc mai mult convingerile.
Nu, in primele secole oamenii nu cunosteau conceptul Trinitatii
Nu. De fapt, Martorii nu ofera bani si nici nu primesc, spre deosebire de preotii ortodoxi care cer mereu.
Exista doar niste cutii de donatii, unde fiecare da daca vrea, cat vrea si cand vrea. Nu m-a convins nimeni, m-am convins singura.
Buna.Nu ma bag in ce fac catolicii pentru ac eu sunt ortodox. Icoana nu este chip cioplit.Cand stai in fata icoanei si te rogi nu te rogi la lemn si vopsele caci nu materia este creatorul.Si icoana nu este considerat dumnezeu deci nu este un chip cioplit.Cinstirea merge la cel din ea nu la reprezentarea in sine sau la vopsele si lemne.
Oamenii care erau rupti de biserica si nu ascultau de ea bineinteles ca nu cunoasteau nimic.Si tot ce zicea biserica pentru ei nu era bun numai ce spun ei. tipc sectantilor de azi.
Mulțumesc pentru fundă, și pe tine să te binecuvânteze Dumnezeu pentru că El nu vrea a pierde pe nimeni, nici pe cel care a fost indus în eroare care Îl caută cu Adevărat.
Din păcate, uneori, omul se încăpățânează să rămână într-un punct fix și să nu vină la lumină.
În fața cetățenilor din Gadara care l-au respins pe Mântuitor, El s-a smerit, așa să facem și noi.
"Tu vii cu acuzatii nefondate. Martorii nu stiu cand va veni sfarsitul, nu stiu "ora si data"
Faptul că te prefaci că nu știi istoricul organizației și încercările anumitor lideri de a profetiza anul Armageddonului, nu-ți face cinste.
Mai ales că ai zis că ai studiat.
"In link-ul pe care ti l-am dat nu e scris nimic de Martori"
Pt un creștin, nu e întodeauna favorabil să dea referințe anumiți cercetători atei, pentru că aceeași oameni de știință anunțau triumfal că au găsit mormântul lui Iisus, o mare gogoriță pentru că numele Isus era foarte comun în aceea vreme și era ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.
De multe ori cercetătorii au tot interesul să desființeze creștinismul lovind în punctele cheie pentru că sunt finanțați de cercuri străine de creștinism, gândește-te tu membrii căror religii dețin finanțele mondiale.
Distrugerea sistematică a creștinismului se face lovind în puncte cheie azi Trinitatea, mâine dumnezeirea lui Iisus Hristos poimâine ateism și spălarea creierului prin afacerea anti-depresivelor, pentru că omul despărțit de Dumnezeu e doborât și ușor de controlat mental.
"Eu m-am documentat foarte mult, crede-ma, am cercetat, si nu mai e nevoie sa ma indemni sa fac asta."
N-am văzut încă un creștin desăvârșit care să se mulțumească să afirme o auto-suficiență.
Prin îndemnul la cercetare am vrut să te motivez să pui mâna și pe alte cărți de teologie, nu doar pe cele de la o confesiune anume.
La fel cum o să încerc să fac și eu dacă mă ajută Dumnezeu, asta ca să înțeleg mai multe opinii confesionale.
Poate ai auzit de Klaus Kenneth "2 milioane de kilometrii în căutarea Adevărului."
"Cu cat ne persecuta mai mult lumea, cu atat eu imi intaresc mai mult convingerile."
Cu părere de rău îți spun că nu ai înțeles ce înseamnă persecuțiile, dacă asta crezi că e persecuție, creștinii sfâșiați de lei în arenele romane, sunt din altă lume.
Nu-ți refuza șansa de a vedea mai multe opinii, de acum chiar că nu mai postez.
Dacă te-am jignit cu ceva îmi cer scuze,
Seară bună!
Cine Doamne iartă-mă încearcă să te convingă să mergi la ei! Dacă vrei să vezi ceea ce arată cu adevarat Biblia fi sigur că vei rămâne uimit şi dacă nu ciaooooo.
Şi acum venind şi vorba:
Isus în Matei 28:19, 20 ce spune?
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=28
Dacă sunteţi toţi aşa de creştini de ce nu respectaţi această porunca! AAAA da am uitat că la voi prima dată sunt : "Sfânta Tradiţie şi Sfintele Obiceiuri" -uitasem! bine că mi-am reamintit!
Pai stai putin hai sa analizam bine ce spune Bibliea.
19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.
Ti se pare ca martorii lui Iehova boteaza?
Dai un text si te contrazici.
Voi mereu vedeţi la Martori că se contrazic! culmea! numai la Martori e problema asta!
Ce se arată în Faptele 8:12?
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=8
Să punctăm ultima parte a versetului " se botezau bărbaţi şi femei", nu spune că atunci când l-au crezut pe Filip toţi nou-născuţi au fost botezaţi!
Şi apoi avem exemplul lui Isus! Când s-a botezat - era MATUR atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual!
Iar botezul este o cerere făcută lui Dumnezeu pentru a avea o relaţie bună cu el.
Un creştin nu ar trebui să fie botezat când este un nou-născut, ci atunci când este suficient de matur pentru a învăţa despre Dumnezeu şi pentru a deveni un discipol al lui Isus.
numai bine!
Deci m-am uitat acum o ora la acest articol si am cercetat originea trinitatii si apoi originea crucii si am ramas socata...trinitatea vine de la paganii care se inchinau la 3 zei si am scris pe google originea crucii si mi-a sat ca provine din caldeea antica si ca era un obiect de inchinare la zeul tamuz... what is going on? dc au bisericile obiecte de inchinare la alti zei? sunt f confuza in mom asta?
Imi raspunde-ti va rog frumos
În fața oricăror evidențe ale Trinității tu alegi să vii cu o teologie de buzunar, prefabricată de martori.
Trinitatea e foarte biblică, din cauza unor eretici, ea a trebuit reafirmată pentru a fi o mărturie inechivocă.
Biserica Primară avea în subconștient acest lucru și nu se poticneau de Adevăr, cu cât ne îndepărtăm mai mult de secolul I după Hristos cu atât apar smintelile eretice.
Hristos e născut nu făcut, nu e o creație inferioară lui Dumnezeu.
Sfântul Duh ia chiar forma de porumbel la Botezul Domnului, el este un ipostas al Trinității, nu doar o forță mecanică, nevăzută.
Hristos se roagă la Tatăl pentru a ne arăta nouă pildă, cum trebuie să ne rugăm, El fiind înainte-văzător și știind că acest lucru va apărea în Scriptură, mai ales că rugăciunile particulare în care se izola de Apostoli nu puteau fi revelate decât prin Duhul Sfânt, că nu erau martori oculari.
Evident, că Hristos este într-o UNITATE DE VOINȚĂ SFÂNTĂ cu Tatăl, de aceea în Noul Testament el este numit ca fiind ÎMPLINIREA LEGII.
La rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Hristos ne dă o lecție despre cum poate fi învinsă natura șovăielnică a omului, prin lepădare de sine și ascultare față de Tatăl.
Hristos se smerește în fața iudeilor care încercau să-l prindă în Cuvânt că a hulit Legea Profetului Moise(cum au făcut cu Sf Diacon Ștefan), dar, spune clar oamenilor să ia jugul Său că-i va odihni.
Cine îl poate odihni pe om dacă nu Dumnezeu?
Hristos spune că nu știe când sunt timpurile dar, dă informații prin Revelație-Apocalipsă despre vremurile din urmă, oare de ce
?
Prin citatul acela Hristos vrea să închidă gura tuturor profeților mincinoși care încearcă să ghicească finalul timpului.
Chiar și pentru acest citat, încercările eșuate ale martorilor, de a profetiza sfârșitul, sunt dovezi indubitabile că ei sunt în afara Scripturii, încă de la începutul organizației.
O spun cu amărăciune, nu ca un titlu de glorie, mai degrabă cade în înșelare o sectă, decât un popor întreg.
Gândește-te în cugetul tău dacă e bine ce faci și cercetează să vezi dacă tu găsești Tetragrama IAHW în Noul Testament.
Și dacă nu găsești, ai un punct de început de unde să cauți Adevărul.
Nu o iau în nume de rău și nici în batjocură față de tine, pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că o soră virtuoasă și râvnitoare își pierde sufletul în rătăciri.
Domnul să te lumineze să pui început bun căutării tale!
Ma..religiile se contrazic intre ele..nimic nu are sens..si cel mai imporant e ca nu exista dumnezeu.el este doar in mintea voastra..fiecare dintre voi...de ce nu vreti sa intelegeti? universul nu are doar 6000 de ani precum zice in biblie...chiar atat de ignoranti sunteti?
Si martorii lui iehova sunt un alt exemplu de fanatici religiosi/nebuni mintal chiar
Ma...atata timp cat exista sute de religii care se contrazic intre ele, zei, basme fara sens si logica elementara, o carte scrisa pentru indoctrinarea maselor de cel putin 40 de autori de'alungul a peste 2000 ani, etc. nu te astepta sa cred in asa ceva
si raspunde'mi si mie la o intrebare...atunci cand dumnezeu a vorbit, nu a vorbit pentru toti la fel? de ce este religia ta cea adevarata? de ce toti cred ca religia lor este cea adevarata? de ce as crede eu in asa ceva? nu mersi!
Fiecare face ce vrea cu viata lui... succes in descoperirea adevarului(ala pe care tu il cauti ), stii de fapt tu nu vrei sa vezi ca Dumnezeu exista, si cauti orice care ar trebui sa iti spuna tie ca nu exista...doar ca lucrurile nu stau cum crezi tu Mai uite-te si tu pe la "prostii" astia numiti oameni de stiinta care mai spun ca ceea ce exista in univers este mana unui Creator, intrucat toate au un sens in viata, nimic nu este haotic!
Si da, spun ca ortodoxia este credinta cea adevarata pentru ca chiar insusi Dumnezeu pe care tu il negi a creat-o.
O zi buna!
Vreau sa iti spun ceva si sa te contrazic : Spune-mi si mie de ce religie a fost Domnul Isus? Vreau sa iti zic ca nu religiosi vor intra in rai ci aceia care calc pe urmele lui Isus doar " ucenici " care il urmeaza pe Isus vor aunge sa steie la masa cu Domnul. Nu uita nu RELIGIA BISERICA CULTUL SAU CA FACI PARTE IO STIU DIN CE GRUP DE CRESTINI TE MANTUIE ci doar daca traiesti ca fiu de Dumnezeu.
Noi suntem infiati de DUMNEZEU prin Isus Hristos, deci amandoi suntem printi si printese in imparatia lui Dumnezeu. Dar unde ai vazut tu vreodata un print sa se joace in noroi, si la fel UNDE AI VAZUT TU VREODATA UN COPIL A LUI DUMNEZEU SA IUBEASCA PACATUL?
Imi pare rau pentru tine! cum adica nu exista Dumnezeu? Daca nu l-ai vazut inseamna ca nu exista? caldura sau frigul le vezi? Dar totusi sti ca exista! Si daca tu zici ca nu exista un creator suprem a tot ce vezi, cum oare au aparut toate? Crezi ca universul a aparut dupa teoria handicapatului ala cu Big Bang? Pai ala spune acum ceva si imediat apare altul care il contrazice, dar de multe isi contrazice teoriile singur!
Chiar daca nu exista explicatie pentru aparitia noastra si a universului..tot nu as baga o divinitate in fata.
daca noi avem nevoie de creator ca sa existam? atunci de ce ziceti ca dumnezeu nu are nevoie? si el este etern si bla bla bla..cum putea o divinitate atat de complexa si puternica ca el sa apara din nimic? POOF! evolutia si big bangul sunt mai credibile...de ce crezi ca 90% din populatia din nord este de acord cu mine? pentru ca sunt educati...d'aia! pa
si stiu ca pentru un crestin ca tine nu conteaza ce argumente aduce un ateu atata timp cat tu ai o dorinta adanc inradacinata de a crede
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH cu pronunţia greşită "Iehova" (chiar şi iehoviştii mai citiţi recunosc faptul ca este o varianta de traducere în engleză destul de neinspirată; o pronunţie ceva mai bună fiind – Iahve – şi totuşi rămânând un compromis forţat!),
"Iehova" nu este altceva decât o pronunţie NESCRIPTURISTICĂ (EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ AŞA CEVA! – incredibil, nu?), neacceptată de niciunul dintre rabinii care au existat vreodată în istoria poporului evreu (specialiştii în domeniul ebraicii şi a pronunţiei ei, - singurii în măsură să cunoască aceste aspecte!).
Este o CREAŢIE UMANĂ ALEATORIE, obţinută prin îmbinarea abuzivă şi arbitrară a două nume divine YHWH şi Adonai. Numele "iehova" este un compus artbitrar rezultat prin îmbinarea dintre consoanele unui nume şi vocalele(!) altui nume (ciudat, nu?)!
Să nu facem o confuzie de neiertat!
Dacă în anumite culte e vorba doar de "talent" şi "inventivitate", atunci oricine poate inventa un nume plecând de la oricare din cele peste 5000 DE NUME ATRIBUITE DIVINITĂŢII, "omologând" astfel o invenţie, o "struţo-cămilă" ce nu apare în Scriptură.
Ei bine, incredibil, această,, invenţie" lexicala a fost ridicată astfel jenant la nivelul de învăţătură pricipala!?!
În consecinţă inventarea unui nume compozit, un fel de "struţo-cămilă", şi atribuirea lui pentru divinitate, ca şi când ar fi "numele" lui Dumnezeu, este de departe culmea aroganţei şi sfidării umane!
Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui.
Prin Întruparea Sa, Mântuitorul Hristos, păstrându-şi divinitatea, şi asumându-şi şi firea umană, El şi-a asumat şi „slăbiciunea" acestei firi în relaţia cu oamenii dar şi cu Tatăl. Jertfa Sa după Întrupare, a fost adusă de El în relaţie cu Tatăl, ca jertfă a naturii umane, asumate în mod voluntar (deşi era Dumnezeu), şi atunci, în mod absolut logic, termenii care exprimă o aparentă inferioritate în relaţie cu Dumnezeu Tatăl, de fapt se referă la „partea umanităţii" (pe care El şi-a asumat-o în mod liber în relaţie cu Tatăl, din cauza Întrupării, deşi Fiul este egal cu Tatăl).
În "rolul" asumat de bunăvoie prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt „rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.
Dumnezeu Fiul, egal şi deofiinţă (! termen consacrat, în mod special scris legat) cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, şi-a asumat şi rolul de „mijlocitor", intermediar, pentru oameni.
Persoanele Sfintei Treimi apar în biblie, chiar dacă termenul prin care noi facem referire la ele, fiind doar unul neoficial -,, treime"-, nu apare. Una din situaţiile enumerării împreună a persoanelor având ca "punct comun" unificator - aceeaşi Natură divină este:
"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh" - Matei 28, 19
Există mai multe enumerări de acest fel, şi într-o ordine aproape diferită de fiecare dată, arătându-se astfel importanţa egală a celor trei Persoane divine: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh!
Treimea nu a fost descoperită la Niceea! Nu s-a făcut atunci marea descoperire de a se putea număra până la trei cele trei Persoane care fuseseră deja enumerate de Biblie în variate situații!
Dacă ne-am imagina situația în care creștinătatea nu ar fi avut habar de asta, cum ar fi acceptat 318 episcopi ce erau trecuți deja prin torturi și persecuții, cum ar fi acceptat zic, un adaos cu totul nou care le-ar fi schimbat credința? Dar nu s-a întâmplat acest lucru! Treimea de Persoane era cunoscută în Creștinătate de vreo 300 de ani deja!
O DOVADĂ în plus: chiar din acest motiv s-a întrunit sinodul, pentru că Arie a "ieşit din rând" cu erezia lui, adică a contrazis tocmai un adevăr despre TREIME: divinitatea Fiului – a doua Persoană din Treime!
Nu formalitatea numelui este esențială, și anume "Sfânta Treime", ci REALITATEA transcendentă la care ea se referă:
Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh - Matei 28, 19
Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu (Tatăl) şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! - II Corinteni 13, 13
Aleşi după cea mai dinainte ştiinţă a lui Dumnezeu-Tatăl, şi prin sfinţirea de către Duhul, spre ascultare şi stropirea cu sângele lui Iisus Hristos: har vouă şi pacea să se înmulţească! - I Petru 1, 2, etc...
Cred că ai înţeles ceva greşit aici. Citeşte acest scurt articol pentru a te convinge cum îl privesc Martorii pe Isus: http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/isus-fiul-lui-dumnezeu/
Biblia lor e tradusa altfel. Deci nu cred ca o sa gasesti fraza aia la ei in biblie.(cu fiul preaiubit) Sau daca este, o interpreteaza ca toti suntem fiii lui dumenzeu.
"Vreau sa iti spun ca mantuirea nu are de a face cu nimic cu citirea bibliei. "
Biblia are farmecul și sensul său dacă nu e scoasă din contextul ei canonico-istoric.
Tocmai asta zic, cei care susțin Sola Scriptura sunt contraziși de 15 secole de creștinism, în care un număr infim de intelectuali, avea șansa să citească Biblia.
Asta nu înseamnă că poporul, nu se putea mântui dacă asculta Predania Bisericii, e tocmai invers prin ascultare și prin roade vrednice de pocăință se mântuiau.
Haide sa iti explic ceva sper sa ma intelegi... Eu iti zic frate sitarescu vreau sa ma duc in Spania si dupa 20 de ani ne ajung in JAPONIA, sti de ce?
Simplu " pentru ca nu am cunoscut drumu " acum iti zic probabil ca daca aveam un gps sau o harta cu siguranta ajungeam la destinatea propusa deci gandeste-te ca Biblia este ( HARTA SAU GPSUL ) nostru catre cer, ea este un indrumator... si totusi vreau sa iti spun ca nu prin ascultare si prin roade vrednice de pocainta suntem mantuitii, sa ma explic : Aceste lucruri le face un om MANTUIT deci roadele si ascultarea sun caracteristicile omului mantuit. Biblia spune " CACI PRIN HAR ATI FOST MANTUITI " deci clar cum stiu cand un om este mantuit pai simplu acel om " ASCULTA SI FACE ROADE VREDNICE DE POCAINTA " sper ca intelegi ce vreau sa iti zic
Ascultarea e îngerească.
Pt cei care nu au capacitatea intelectuală de a interpreta Biblia, mai ales în primele secole ale creștinismului era foarte practică.
Și dacă oamenii s-au putut mântui așa atunci, mai mult ca sigur se pot și acum mântui.
Harta de multe ori a fost Predania care corecta înțelegerile prea rigide.
Și în predanie nu era părerea unui singur om ci hotărârea unor Sinoade, copiate după modelul Sinodului Apostolic.
Ar fi culmea să fi mers toți la iad până-n secolul 15.
De multe ori citirea Bibliei fără cunoștințe elementare e vătămătoare, așa au apărut eresurile.
Au fost oameni grei ai teologiei, gen Origen și Fericitul Augustin cu predestinarea, care deși au fost bine intenționați, s-au tăiat în Scripturi.
Nu este adevarat martorii lui Iehova afirma faptul ca Isus este fiul lui Dumnezeu si ca prin el s-au creat toate mama a fost martora a lui Iehova si la un moment dat am studiat si eu cu ei si nu afirma acet lucru, sincer acolo este adevarul, la ei sper ca te-am ajutat baftaaa :p
Cum se pot împăca afirmaţiile lor greşite (cum că Hristos ar fi un simplu om) cu afirmaţiile Noului Testament care Îl arată a fi Dumnezeu, care Îl arată a fi din eternitate, precum şi Cel prin care s-a zidit Universul! Cum ţi se pare a fi această Putere- Această Entitate?
Actul umilinţei şi al jertfei acceptate nu a fost decât un,, rol" pe care l-a avut – de a-şi asuma umanitatea- din moment ce, dacă un om a greşit (Adam) aducând în lume moartea şi păcatul, tot un om trebuia să restaureze firea umană din păcat. Ce om putea face acest lucru în numele tuturor celorlalţi? Nineni. Nimeni fără doar dacă Fiul lui Dumnezeu ar fi venit să facă asta – asumându-şi temporar rolul umilinţei: întrupare, suferinţele, jertfa.
În legătură cu Sfânta Treime, se pot citi mai jos versete care Îl "descoperă" pe Fiul lui Dumnezeu! Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu:
Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.
Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’
Daniel 7, 14: "Şi Lui (Fiului Omului- aşa cum singurul mai este numit în Noul Testament Cel care era Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."
Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".
Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!
Iuda 1, 14 Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre acesta, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,
Matei 27, 54 „Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!
Marcu 15, 39 „Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!
Ai dreptate in al doi-lea paragraf tocmai asta voiam sa-ti scriu, NU stiu de unde ai scos-o pe asta ca Martorii afirma ca Isus este un simplu eu ei afirma in Biblie in catile de studiu si in reviste ca Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu cu o putere imensa care va domni in curand cine ti-a zis asta ca ei afirma acest lucru
Niciodată Martorii lui Iehova nu au spus acest lucru. Dimpotriva inclusiv rugăciunile Martorii lui Iehova i le adresează lui Dumnezeu prin intermediul Fiului sau și Mântuitorul nostru