| SOLDADO a întrebat:

De ce martori lui Iehova contrazic si spun ca Isus Hristos NU este fiul lui Dumnezeu. Biblia spune foarte clar ca EL ESTE si chiar si insusi Dumnezeu spune la coborarea Duhului Sfant peste Isus - ACESTA ESTE FIUL MEU PREAIUBIT - deci de ce martori nu cred?

Răspuns Câştigător
| sitărescu a răspuns:

În fața oricăror evidențe ale Trinității tu alegi să vii cu o teologie de buzunar, prefabricată de martori.

Trinitatea e foarte biblică, din cauza unor eretici, ea a trebuit reafirmată pentru a fi o mărturie inechivocă.

Biserica Primară avea în subconștient acest lucru și nu se poticneau de Adevăr, cu cât ne îndepărtăm mai mult de secolul I după Hristos cu atât apar smintelile eretice.

Hristos e născut nu făcut, nu e o creație inferioară lui Dumnezeu.

Sfântul Duh ia chiar forma de porumbel la Botezul Domnului, el este un ipostas al Trinității, nu doar o forță mecanică, nevăzută.

Hristos se roagă la Tatăl pentru a ne arăta nouă pildă, cum trebuie să ne rugăm, El fiind înainte-văzător și știind că acest lucru va apărea în Scriptură, mai ales că rugăciunile particulare în care se izola de Apostoli nu puteau fi revelate decât prin Duhul Sfânt, că nu erau martori oculari.

Evident, că Hristos este într-o UNITATE DE VOINȚĂ SFÂNTĂ cu Tatăl, de aceea în Noul Testament el este numit ca fiind ÎMPLINIREA LEGII.

La rugăciunea din Grădina Ghetsimani, Hristos ne dă o lecție despre cum poate fi învinsă natura șovăielnică a omului, prin lepădare de sine și ascultare față de Tatăl.

Hristos se smerește în fața iudeilor care încercau să-l prindă în Cuvânt că a hulit Legea Profetului Moise(cum au făcut cu Sf Diacon Ștefan), dar, spune clar oamenilor să ia jugul Său că-i va odihni.

Cine îl poate odihni pe om dacă nu Dumnezeu?

Hristos spune că nu știe când sunt timpurile dar, dă informații prin Revelație-Apocalipsă despre vremurile din urmă, oare de ce
?

Prin citatul acela Hristos vrea să închidă gura tuturor profeților mincinoși care încearcă să ghicească finalul timpului.

Chiar și pentru acest citat, încercările eșuate ale martorilor, de a profetiza sfârșitul, sunt dovezi indubitabile că ei sunt în afara Scripturii, încă de la începutul organizației.

O spun cu amărăciune, nu ca un titlu de glorie, mai degrabă cade în înșelare o sectă, decât un popor întreg.

Gândește-te în cugetul tău dacă e bine ce faci și cercetează să vezi dacă tu găsești Tetragrama IAHW în Noul Testament.

Și dacă nu găsești, ai un punct de început de unde să cauți Adevărul.

Nu o iau în nume de rău și nici în batjocură față de tine, pe mine nu mă încântă cu nimic faptul că o soră virtuoasă și râvnitoare își pierde sufletul în rătăciri.

Domnul să te lumineze să pui început bun căutării tale!

90 răspunsuri:
| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

Credința pune în mișcare faptele, după care vom fi judecați, e legătură indisolubilă.
Altfel spus omul se mântuiește pentru faptele bune cu care nu s-a lăudat dacă, ele, covârșesc trăirea păcătoasă a lui, din timpul vieții.

| EmaS a răspuns:

Pe langa faptul ca Sfanta Scriptura vorbeste despre divinitatea lui Isus, Domnul Isus si-a declarat verbal divinitatea pe langa miracolele care Le-a facut, El a actionat ca si cand era Dumnezeu.Isus a fost inca de la inceput a fost folosit Elohim este Dumnezeu la plural.Sunt nenumarate versete unde se poate vedea Dumnezeirea lui Isus. Ucenicii Ei au afirmat că Iisus avea dreptul de a ierta păcatele – ceva ce numai Dumnezeu poate face, întrucât păcatul este împotriva lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 5:31; Coloseni 3:13; cf. Psalmul 130:4; Ieremia 31:34). În strânsă legătură cu această ultimă afirmaţie, s-a spus de asemenea despre Iisus că El este Cel care va "judeca viii şi morţii" (2 Timotei 4:1). Toma strigat către Iisus: "Domnul meu, şi Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28). Pavel spune Îl numeşte pe Iisus "marele nostru Dumnezeu şi Mântuitor" (Tit 2:13), şi arată că înainte de întruparea Sa, Iisus a existat ca parte a lui Dumnezeu (Filipeni 2:5–8). Epistola către Evrei spune cu privire la Iisus că: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci" (Evrei 1:8). Ioan a spus de asemenea că: "La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul [Iisus] era Dumnezeu" (Ioan 1:1). Alte exemple din Scriptură care ne învaţă despre dumnezeirea lui Hristos pot fi găsite în Apocalipsa 1:17; 2:8; 22:13; 1 Corinteni 10:4; 1 Petru 2:6–8; Psalmul 18:2; 95:1; 1 Petru 5:4; Evrei 13:20, însă chiar şi numai unul dintre acestea ar fi suficient pentru a arăta că Hristos a fost considerat ca Dumnezeu de către cei care L-au urmat.

| sitărescu a răspuns:

"Vreau sa iti spun ca mantuirea nu are de a face cu nimic cu citirea bibliei. "

Biblia are farmecul și sensul său dacă nu e scoasă din contextul ei canonico-istoric.

Tocmai asta zic, cei care susțin Sola Scriptura sunt contraziși de 15 secole de creștinism, în care un număr infim de intelectuali, avea șansa să citească Biblia.

Asta nu înseamnă că poporul, nu se putea mântui dacă asculta Predania Bisericii, e tocmai invers prin ascultare și prin roade vrednice de pocăință se mântuiau.

| SOLDADO explică (pentru sitărescu):

Haide sa iti explic ceva sper sa ma intelegi... Eu iti zic frate sitarescu vreau sa ma duc in Spania si dupa 20 de ani ne ajung in JAPONIA, sti de ce?

Simplu " pentru ca nu am cunoscut drumu " acum iti zic probabil ca daca aveam un gps sau o harta cu siguranta ajungeam la destinatea propusa deci gandeste-te ca Biblia este ( HARTA SAU GPSUL ) nostru catre cer, ea este un indrumator... si totusi vreau sa iti spun ca nu prin ascultare si prin roade vrednice de pocainta suntem mantuitii, sa ma explic : Aceste lucruri le face un om MANTUIT deci roadele si ascultarea sun caracteristicile omului mantuit. Biblia spune " CACI PRIN HAR ATI FOST MANTUITI " deci clar cum stiu cand un om este mantuit pai simplu acel om " ASCULTA SI FACE ROADE VREDNICE DE POCAINTA " sper ca intelegi ce vreau sa iti zic

| William a răspuns:

Pentru ca asa e religia lor.

| strawberry03 a răspuns (pentru sitărescu):

Cerceteaza originea Trinitatii. Si arata-mi te rog in Biblie mentionat conceptul de Trinitatewinking

| SOLDADO explică (pentru William):

Pai si de unde au scos ei religia asta ca nu se potriveste cu biblia

Tetragrama...ai auzit de ea? Majoritatea stiu despre aceasta. Numele lui Dumnezeu in ebraica este יהוה (YHWH sau JHVH). Am vazut in Bibliile mai vechi, o Biblie primita chiar de la un preot, numele Iehova. In Scripturile din vechime acest nume apare. Nu am vazut online asta. Am vazut in Biblie, care nu este tradusa de martori.
Din pacate nu e a mea, e a unei prietene, nu o am in alt format. Insa interesant este ca numele Iehova nu apare doar in Biblie, ci si in afara ei.
Majoritatea traducerilor de acum nu contin numele divin, acesta fiind inlocuit cu Domnul sau Dumnezeu.
Un exemplu ar fi Piatra moabita, gasita la Dhiban (Dibon), la 21 km est de Marea Moarta. Pe ea apare numele lui Dumnezeu in varianta tretragramei.
Numele mai apare si in Septuaginta, o traducere a Scripturilor din ebraica in greaca pe care o foloseau iudeii.
Pe de alta parte, se gaseste in prima opera literara publicata in coloniile engleza din America. Prima editie a acestei carti, din 1640, contine numele lui Dumnezeu in pasaje precum Psalmul 1: 1, 2.
Prin urmare, Traducerea lumii noi nu a facut decat sa redea numele divin asa cum apare in original.
Acum vreau sa iti spun ca ai zis foarte multe aberatii. In primul rand, Biblia este una singura, noi nu avem alta Biblie. De fapt, manifestam multa credinta in Isus si in jertfa de rascumparare, stim ca El a murit pentru noi (Ioan17:3), si stim ca Dumnezeu l-a aprobat pe "preaiubitul Sau fiu" la botez happy. Cum am mai mentionat, cred si in Maria, mama lui Isus.
Exista mai multe traduceri ale Bibliei, nu mai multe Biblii. Traducerea pe care o folosim noi reda textul intr-un limbaj mai accesibil ca sa putem intelege.
Multe cuvinte din Bibliile mai vechi sunt greu de inteles, si de aceea a fost necesara o traducere mai complexa, insa mesajul textului este acelasi.
Noi ii indemnam pe oameni sa foloseasca orice traducere Bibliei, daca reusesc sa inteleaga happy

| sitărescu a răspuns (pentru SOLDADO):

Ascultarea e îngerească.

Pt cei care nu au capacitatea intelectuală de a interpreta Biblia, mai ales în primele secole ale creștinismului era foarte practică.

Și dacă oamenii s-au putut mântui așa atunci, mai mult ca sigur se pot și acum mântui.

Harta de multe ori a fost Predania care corecta înțelegerile prea rigide.

Și în predanie nu era părerea unui singur om ci hotărârea unor Sinoade, copiate după modelul Sinodului Apostolic.

Ar fi culmea să fi mers toți la iad până-n secolul 15.

De multe ori citirea Bibliei fără cunoștințe elementare e vătămătoare, așa au apărut eresurile.

Au fost oameni grei ai teologiei, gen Origen și Fericitul Augustin cu predestinarea, care deși au fost bine intenționați, s-au tăiat în Scripturi.

| sitărescu a răspuns (pentru strawberry03):

Tot nu mi-ai răspuns la întrebare repet

ÎN NOUL TESTAMENT vestit neamurilor, unde apare Tetragrama IAHW?

În Vechiul apar multe ALTE denumiri care sunt atribute ale lui Dumnezeu nu doar unul singur, El Elohim, Shabaot, Adonai, fiecare e sfânt în contextul său.

Dar neamurile nu foloseau IAHW că erau politeiști, nu foloseau exprimarea iudaică și nu aveau tradiție comună cu iudeii.

Pentru ei Apostolii au tradus numele cu Dominus Dei, Dumnezeul Adevărat situat deasupra tuturor formelor păgâne cunoscute de neamuri până atunci, în care erau slăvite patimile umane- idolii.

Iehova nu reprezintă în totalitate tetragrama IAHW ci, este o adaptare, arată tu iudei mozaici care folosesc denumirea de Iehova, că dacă era, îl foloseau evreii primii.

| RAY a răspuns:

De ce nu-i intrebi personal pe ei de ce nu cred in isus

Tetragrama apare de 6828 de ori, ATAT IN VECHIUL CAT SI IN NOUL TESTAMENT, dintre care trei ocurenţe unde numele divin se găseşte în structura unor substantive compuse (Ge 22:14; Ex 17:15; Ju 6:24) şi şase ocurenţe unde numele divin se găseşte în antetul câtorva Psalmi (7; 18 [de 3 ori]; 36; 102). Am redat Tetragrama sub forma „Iehova" în toate cele 6828 de ocurenţe, cu excepţia textului din Ju 19:18, unde, în locul numelui divin, s-a folosit pronumele personal la persoana I, singular, „la mine". Pe lângă aceasta, am reintrodus Tetragrama în textele din De 30:16; 2Sa 15:20; 2Cr 3:1, pe baza unor pasaje din Septuaginta. Am reintrodus numele divin „Iehova" şi în Is 34:16 şi Za 6:8 în locul adjectivului posesiv „mea/meu". Numele divin a mai fost reintrodus în 141 de locuri în care soferimii l-au redat prin Adonái sau Elohím.
Forma prescurtată a numelui „Iehova" este „Iah". În Traducerea lumii noi, „Iah" apare în toate cele 54 de ocurenţe din limbile originale, fie ca termen de sine stătător, fie ca parte componentă a unor expresii. Una dintre aceste expresii este „Lăudaţi-l pe Iah!", bine cunoscută în limba română sub forma „Aleluia!", care este, de fapt, o formă adaptată a expresiei ebraice Halelujah sau a celei greceşti Hallelouia. — Ps 104:35; Re 19:1.

Te-ai axat mai mult pe Vechiul, să știi că și noi spunem în anumite rugăciuni Halelujah, cu pronunția românească, doar în funcție de context, fiecare denumire e sfântă.

Cert e ca apare. Nu oblig pe nimeni sa aiba convingerile mele, insa Martorii nu iau informatii de nicaieri happy O zi frumoasa!

Incert din păcate pentru apologia "martorilor" este că până acum nu au putut dovedi apariția tetragramei IAHW în Noul Testament din surse obiectivabile.

Iar denumirea Iehova este o opțiune confesională și atât, indiferent decât de mult s-ar strădui unii și alții să impună această denumire în defavoarea celorlalte.

O zi bună să ai și tu!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Cred că ai înţeles ceva greşit aici. Citeşte acest scurt articol pentru a te convinge cum îl privesc Martorii pe Isus: http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/isus-fiul-lui-dumnezeu/

| William a răspuns (pentru SOLDADO):

Nu stiu. Poate au combinat alte religii.

Apropo de Sfânta Treime pe care tu o faci nebiblică.

"Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,"
Matei 28:19

Dacă prima Taină prin care omul ia contact cu creștinismul, e botezul și la botez se invocă Treimea Sfântă, e limpede cât de mare este Lucrarea Puterilor cerești.

Am impresia că voi cunoașteți toate versiunile scripturistice, dar, în mod neprincipial încercați să induceți lumea în eroare folosind ca avantaj, faptul că unii nu-și cunosc mărturisirea de credință.

| milan9 a răspuns:

Este important a nu se confunda iniţialele YHWH cu pronunţia greşită "Iehova" (chiar şi iehoviştii mai citiţi recunosc faptul ca este o varianta de traducere în engleză destul de neinspirată; o pronunţie ceva mai bună fiind – Iahve – şi totuşi rămânând un compromis forţat!),

"Iehova" nu este altceva decât o pronunţie NESCRIPTURISTICĂ (EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ AŞA CEVA! – incredibil, nu?), neacceptată de niciunul dintre rabinii care au existat vreodată în istoria poporului evreu (specialiştii în domeniul ebraicii şi a pronunţiei ei, - singurii în măsură să cunoască aceste aspecte!).

Este o CREAŢIE UMANĂ ALEATORIE, obţinută prin îmbinarea abuzivă şi arbitrară a două nume divine YHWH şi Adonai. Numele "iehova" este un compus artbitrar rezultat prin îmbinarea dintre consoanele unui nume şi vocalele(!) altui nume (ciudat, nu?)!

| milan9 a răspuns:

Să nu facem o confuzie de neiertat!

Dacă în anumite culte e vorba doar de "talent" şi "inventivitate", atunci oricine poate inventa un nume plecând de la oricare din cele peste 5000 DE NUME ATRIBUITE DIVINITĂŢII, "omologând" astfel o invenţie, o "struţo-cămilă" ce nu apare în Scriptură.
Ei bine, incredibil, această,, invenţie" lexicala a fost ridicată astfel jenant la nivelul de învăţătură pricipala!?!

În consecinţă inventarea unui nume compozit, un fel de "struţo-cămilă", şi atribuirea lui pentru divinitate, ca şi când ar fi "numele" lui Dumnezeu, este de departe culmea aroganţei şi sfidării umane!

| SOLDADO explică (pentru sitărescu):

Ai dreptate cam asa se intampla

Gresesti mult, nu ne folosim de nicun avantaj. Intr-adevar, asa scrie in Matei 28:19. Dar spune acest verset ca Tatal, Fiul si Sfantul Duh ar face parte dintr-o Trinitate? Nu, nu zice asta. Ceea ce iti spun eu este ca Tatal, Fiul si Duhul (Spiritul) Sfant sunt diferite, nu una si aceeasi.
Cand Isus a dat porunca asta, sa fie botezati in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, a dat de inteles ca cel ce se boteaza trebuie sa recunoasca autoritatea Dumnezeului Atotputernic, pozitia lui Isus Cristos, ca si mijlocitor si rolul Spiritului Sfant.
Probabil ca stii, atunci cand un om este de exemplu arestat, i se spune "In numele legii esti arestat!". Asta inseamna In autoritatea legii, da de inteles ca legea este superioara si poate fi arestat respectivul datorita faptului ca legea are autoritate.
La fel si noi, trebuie sa recunoastem autoritatea lui Dumnezeu. Versetul nu spune ca ei fac parte dintr-o Treime, ci ca trebuie recunoscut fiecare rol in parte. E foarte ilogic sa fie o Trinitate. Asta inseamna ca Isus e Dumnezeu, iar despre Duhul Sfant nici macar nu se vorbeste in Biblie ca despre CINEVA, ci ca despre CEVA. Unele versete arata ca unii au fost botezati sau unsi cu duh sfant (Luca 1:41, Matei 3:11, Faptele 10:38). El este forta activa a lui Dumnezeu, nu Dumnezeu. Si e important sa ne rugam lui Dumnezeu PENTRU spirit sfant.
Daca Isus si Dumnezeu ar fi egali, atunci la cine se ruga Isus cand era pe pamant? (Matei 26:39). De ce a spus Isus in Luca 22:42: "Sa se faca nu vointa mea, ci a ta"? A cui vointa, daca ei fac parte dinr-unul? Daca citesti Ioan 4:34, Isus vorbeste despre CINEVA care l-a trimis. Ce logica ar avea, daca el insusi ar fi Dumnezeu, nu-i asa?
In plus, Dumnezeu spune ca Isus este "intaiul nascut din toata creatia", El a fost prima fiinta creata de Dumnezeu. Cu toate astea, conform Ps 90:2, Dumnezeul Atotputernic nu are un inceput.
In plus, din moment ce ar trebui sa fie egali, de ce atunci cand era pe pamant, Isus a vorbit despre niste lucruri pe care nici macar el nu le cunoaste, "ci numai Tatal"? (Mar 13:32)
De asemenea, citeeste te rog Ioan 14:28, unde Isus spune clar ca "Tatal este mai mare decat mine". Atunci asta n-ar contrazice doctrina Trinitatii?
In Ioan 17: 1-3, se vorbeste despre "un singur Dumnezeu adevarat", nu trei care fac parte dintr-unul.
Sunt destul de multe argumente. Eu nu vreau ca sa ne certam, dar nici nu poti aduce acuzatii false asupra Martorilor. Versetele astea contrazic doctrina Trinitatii, asa ca sper sa le citesti pe toate.
Daca dai un search pe google cu titlul "Originea Trinitatii", o sa fii chiar surprins. Iti dai primul link care mi-a aparut dupa ce am cautat si te rog sa te uiti:
http://www.acts321.org/......itatii.pdf
Nu o lua in nume de rau. Iti respect convingerile, e alegerea ta in ce crezi, insa nu vreau sa mi se aduca acuzatii false. :)

| V3ra a răspuns (pentru Nucreeed):

In afara de religia crestin-ortodoxa care a fost infiintata chiar de Dumnezeu, restul sunt niste abureli, rup din Biblie si interpreteaza cum vor ei.
Si vreau sa imi arati unde scrie in Biblia ortodoxa ca pamantul are doar 6000 de ani?

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru strawberry03):

Si pana sa apara Martorii lumea a stat intr-o bezna duhovniceasca avand o credinta gresita? raised eyebrows

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru strawberry03):

Ingerul cand i-a vestit a zis Bucura-te ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine ( Luca 1, 28 ), apoi cand a mers in casa Elisabete- aceasta a laudat-o zicand : "Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. " apoi tot acolo ea a prorocit "Iata de acum ma vor fericii toate neamurile ".A fericii pe cineva inseamna a cinstii. Deci noi cu ce gresim ca repeteam lauda ingerului sau spunem ca Elisabeta?

| V3ra a răspuns (pentru strawberry03):

Ana fato,numai prostii spui,probabil ca te-ai nascut ortodoxa si te-au prostit niste "insistenti de iehovisti" pentru cativa lei promisi acolo sau ce va promite la inceput, dar iti spun ca rau ai facut ca te-ai dat dupa niste lupi imbracati in piei de oaie.
Voi, martorii lui iehova, luati din Biblia ortodoxa niste fragmente si le interpretati dupa bunul vostru plac, si in plus mai si adaugati pe alocuri cum va convine voua.Si mai si veniti pe la usile oamenilor sa convingeti pe fraierii care nu au avut de la cine sa invete Adevarul.

| Nucreeed a răspuns (pentru V3ra):

Ok deci 2/3 din populatia pamantului o sa ajunga in iad...pentru ca nu sunt de aceeasi religie ca tine.iar tu zici ca a ta este cea adevarata...deci restul' se inseala si tu ai dreptate..bravo,esti un exemplu de crestin pe care eu urasc cel mai mult..pa

| SOLDADO explică (pentru strawberry03):

Buna, IOAN 14:11 spune asa : Credeti-Ma eu sunt in Tatal si tatal este in mine. Deci clar nu este nici o diferenta intre cei 2 precum afirmi tu.

In Ioan 8:51 spune : Ca daca pazeste cineva cuvantul MEU ( se refera la cuvantul lui Dumnezeu ) deci clar Isus se considera DUMNEZEU ca altfel ar fi spus daca pazeste cineva cuvantul Tatalui meu nu va pieri, Si poti ajunge fara mari batai de cap ca Isus este o parte din Dumnezeu

| SOLDADO explică (pentru WholeWorldTeam):

Inteleg, dar in Spania oameni de aici fac tronuri imense cu maria si le poarta prin oras ti se pare ceva normal ¿ spune biblia despre asa ceva?

Si icoanele clar una dintre porunci spune sa nu iti faci chip cioplit nici din fiintele din cer nici de cele de pe pamant nici de cele din mari ( ape ) atunci cum explici tu ca nea popa te pune sa saruti o icoana? cu ce te ajuta pe tine chipul acela cioplit? oare nu este satana in ea?

| V3ra a răspuns (pentru Nucreeed):

Fiecare face ce vrea cu viata lui... succes in descoperirea adevarului(ala pe care tu il cauti ), stii de fapt tu nu vrei sa vezi ca Dumnezeu exista, si cauti orice care ar trebui sa iti spuna tie ca nu exista...doar ca lucrurile nu stau cum crezi tuwinking Mai uite-te si tu pe la "prostii" astia numiti oameni de stiinta care mai spun ca ceea ce exista in univers este mana unui Creator, intrucat toate au un sens in viata, nimic nu este haotic!
Si da, spun ca ortodoxia este credinta cea adevarata pentru ca chiar insusi Dumnezeu pe care tu il negi a creat-o.
O zi buna!