Contraceptia nu este pacat, unde scrie asa ceva, nu te mai lua dupa niste popi plini de pacate. Masturbarea este pacat deoarece orice intrebuintare a corpului uman altfel decat pentru a ce a fost creiat este pacat.
...si cu ce scop a fost creat corpul uman, daca nu te superi?
Probabil doar să se reproducă.
Doar atat? Pacat de danut atunci.
OMUL a fost creiat de Dumnezeu pentru a inlocui ingerii cazuti. Printre alte calitati date omului a fost si aceia UNICA in univers, de a da nastere fiintelor vi (bineinteles in afara de Dumnezeu care ne-a creiat pe toti si tot universul). Omul nu a fost facut sa fie DOAR un reproducator ceea ce bantuie prin mintea unora. Din nefericire nu ne-am urmat DRUMUL si am cazut in pacat, retul il poti afla din istorie, privind la TV sau in oglinda.
"Printre alte calitati date omului a fost si aceia UNICA in univers, de a da nastere fiintelor vi"
Dane m-ai spart cu asta.
"OMUL a fost creiat de Dumnezeu pentru a inlocui ingerii cazuti."
Trist mă am fost creați ca înlocuitori de mâna a doua pentru niște creaturi cică care l-au trădat pe Yahweh, iar acum numai e complet corul osanalelor. Ce narcisist trebuie să fie Dumnezeu.
Dane, daca nu esti un troll, atunci imi pare rau de tine...
Din păcate chiar e spălat bine pe creier de adventiști.
În Biblie orice tip de desfrânare este păcat de moarte. De ce? Nu știu. Biblia susține armonia vieții de familie, în general, de asemenea susține plăcerile spirituale în detrimentul celor trupești. Mulți religioși spun că nici sănătos nu e să o faci prea des, dând exemple diverse personalități Biblice care și-o trăgeau extrem de rar. Sunt unii care cred că cel mai bine e deloc, urmând viața călugăriei. Mi se par concepții exagerate însă asta e concepția ortodoxă.
Biblia spune ca a ucide este pacat. Spermatozoizii și ovulele nu sunt fiinte vii in mod individual, ci doar cand spermatozoidul fecundeaza ovulul, atunci apare o mica fiinta, astfel ca metodele contraceptive care ucid ovulul fecundat iau viata acelui „parazit" cum era o replica in Dr House. Nu e nici o problema folosirea prezervativului spre exemplu. Biblia nu spune ca Dumnezeu a facut relatiile sexuale intre oameni strict cu scopul de procreare, ideea asta a aparut in secolul 2 e.n si fiind de-a lungul timpului dezvoltata de multi teologi catolici. In secolul 13-lea Grigore al 9-lea a emis prima lege papala cu caracter universal impotriva contraceptiei, deci nu te teme de filozofii. Citeste ce indeamna Biblia cuplurile casatorite in Proverbe 5:15, 17, 18, cauta tu, poate o sa se inteleaga gresit pe aici ideea cred ca e clara.
Atunci care era faza cu Onan și de ce era dat ca exemplu negativ?
anonim_4396 întreabă: