anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce meditatia este un lucru demonic?(dp cum spun unii pot sa fi posedat de demoni si alte chestii...)

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dacă respectaţi învăţăturile vreunei religii orientale, s-ar putea să credeţi că meditarea este ceva ce îţi procură o mai mare claritate în gândire sau o iluminare deosebită. Meditaţia practicată în budism îndeamnă la golirea minţii de orice gând. Alte forme ale meditaţiei se spune că îndeamnă la umplerea minţii cu „adevărurile universale ale înţelepciunii".
Punctul de vedere al Bibliei cu privire le meditare este diferit de cele menţionate până acum. În ce sens? Să ne gândim la exemplul biblic al unui bărbat pe nume Isaac, care la vârsta de 40 de ani avea multe lucruri la care să mediteze. În Geneza 24:63 se afirmă: „Într-o seară,. . . Isaac ieşise pe câmp să mediteze". Nu există motive să tragem concluzia că Isaac şi-a golit mintea de orice gând sau că, pur şi simplu, reflecta la un vag „adevăr universal al înţelepciunii". Se pare că Isaac avea lucruri concrete la care să se gândească, cum ar fi viitorul lui, pierderea mamei sale sau cine urma să fie soţia lui. Seara, el a profitat de momentele de singurătate pentru a medita, probabil la aceste chestiuni vitale. În Biblie, meditarea înseamnă mult mai mult decât faptul de a visa cu ochii deschişi.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Crestinii asociaza meditatia cu religiile hindusa si budista. Stii bine ca pentru ei orice alta religie e "demonica".

| suffarstar a răspuns:

Meditatia nu are nimic de-aface cu demonii. Meditatia, din cate am mai citit, este un factor benefic pentru corp, minte si suflet.

| iurii75 a răspuns:

Ce înseamnă de fapt a medita? A medita înseamnă a te concentra asupra unui lucru, a reflecta, a analiza sau a te gândi la ceva mai ales în linişte, cu atenţie şi în mod profund
Apostolul Pavel îl îndemna pe Timotei :„Până vin, continuă să te dedici citirii publice, îndemnării, predării... Meditează la aceste lucruri, fii absorbit de ele, pentru ca progresul tău să fie evident pentru toţi".

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, ei aiureli! Asa zic cei ce nu cred in asa ceva. Aici depinde in ce te bazezi sa meditezi. Daca te axezi sa meditezi in rugaciunile catre Dumnezeu, nu are nimic, inca te inalta cu sufletul dupa moarte. Ia sa vezi cati atei vad raspunsul meu si incep sa ma contrazica, pentru ca ei nu suporta meditatia asta, si ataca cu orice mijloc, lucrand necuratul in ei, cica ei umbal cu dreptatea si adevarul. Vai de steaua lor!

| Dumniezău a răspuns:

Pf...astea-s cacaturi inventate de crestini disperati.Pentru ei orice alta religie e satanista sau...cum spui tu, demonica laughing. Incepe sa-mi fie scarba de specimenele astea.

| SteinZer0 a răspuns:

Meditatia nu are nici o treaba cu demonii.

Întrebări similare