| Inferno a întrebat:

De ce mor atatia copii africani de foame?

O intrebare buna,cum de nu ne-am gandit la ea.

Raspuns: Pentru ca nu au ce manca,corect? laughing
Stiu cativa crestini care ar da un raspuns de genul asta si ar avea pretentia sa-l si accepti. Amuzant, nu? Si trist totodata.

De ce mor atatia copii africani de foame in contextul unui zeu omnipotent si iubitor?
Asta suna ceva mai bine.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
34 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Nu, deloc. Oricit de penibila mi s-ar parea ideea lu' dumnezo', intrebarea ta e si mai si. Africanii mor de foame si in razboaie pentru ca restul planetei sa o duca "bine". Din cauza egoismului intregii planete, de aia mor.

| danut a răspuns:

Pai ti-am mai spus odata dar probabil esti interesat sa-L insulti pe Dumnezeu mai degraba decat sa intelegi realitatea care te inconjoara. Acum sa revenim la copii care mor de foame, in speta de vina sunt tarile care au avut colonii in Africa tinand in subdezvoltare aceste tari pe care le-au lasat in ultimul hal dupa eliberare, fara infrastructuri si cu rezervele naturale EPUIZATE. Al doilea motiv este politica monetara a tarilor care conduc economia monetara distrugand umila productie Africana prin manipulari monetare, deci OMUL este vinovat de aceasta situatie, nu Dumnezeu. Pune mana si te du in Africa sa vezi realitatea, doneaza si tu 50 de euro pe AN ca sa subventionezi scoala si intretinerea unui copil african intr-un an de liceu, atat costa.

| Inferno explică (pentru danut):

Deci conform dreptatii divine, este corect ca sute de copii sa moara atat timp cat politica tarii e gresita.
Ce zeu e ala care pune politica mai presus de viata unor copii...

| danut a răspuns (pentru Inferno):

De cate ori trebuie sa fie repetat ceva ca tu sa intelegi sau totul tine de o refulare de a ta? Teoretic la conducerea omenirii este omul, practic Satana, Dumneze va prelua puterea si o va modifica atnci cand va reveni Hristos sau tu faci comentari fara sa fi citit macar un cuvant din Biblie?

| 愛日本 a răspuns:

Din cauza noastra, cica suntem prea pacatosi
Noi de ce nu facem nimic in privinta asta? El nu trebuie sa se oboseasca cu miliardele de probleme ale lumii, el ne lasa pe noi sa ne ocupam de ele, nu?
Asta este, unii oameni prefera o minciuna satisfacatoare decat adevarul complicat si dureros.

| Inferno explică (pentru 愛日本):

"Din cauza noastra, cica suntem prea pacatosi"
Eu nu imi dau seama cum faptul ca suntem pacatosi ii face sa pe copiii din Africa sa flamanzeasca.

"Noi de ce nu facem nimic in privinta asta?"
E o intrebare buna. Ma tem ca nu poate fi insa si un raspuns la intrebarea mea.

"El nu trebuie sa se oboseasca cu miliardele de probleme ale lumii..."
Pai exact asta e partea cea mai tare, ca nu trebuie sa se oboseasca. Poate face orice fara sa oboseasca. E atotputernic.
In schimb noi obosim.

"el ne lasa pe noi sa ne ocupam de ele"
Daca tu spui. Chiar crezi ca e intelept sa ne lase pe noi cu asemenea probleme?

| anonimg a răspuns:

De ce mor ei de foame? Pentru ca nici eu si nici tu nu le-am dat nici macar o felie de paine. Sau cati din cei ce citesc aceste randuri a dat o felie de paine acelor oameni?
Aceasta este realitatea: noi mancam la masa pana nu mai putem, altii mor de foame, si noi ne intrebam de ce nu face nimic Dumnezeu pentru cei din Africa.
Dumnezeu ne-a dat mai mult tocmai pentru ca sa dam si celor ce nu au; de aceea avem mai mult decat altii.
Dumnezeu nu a spus ca nu or sa fie saraci. "Intotdeauna vor fi saraci in tara; de aceea iti dau porunca aceasta: "Sa-ti deschizi mana fata de fratele tau, fata de sarac si fata de cel lipsit din tara ta."" (Deuteronom.15:11) Acestea este unul din planurile lui Dumnezeu pentru a ne forma caractere pentru cer; altfel nici un egoist nu va ajunge in Imparatia Cerurilor.
ca sa nu facem nimic gasim o multme de scuze, printre care: "Sa de-a si altii; sa dea aceia care au mai mult decat am eu!" Si in felul acesta ne linistim constiintele. Dar Dumnezeu este Cel ce cunoaste gandurile tainice ale inimii. Si cel sarac si cel bogat trebuie sa indeparteze din inima egoismul.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu doar copiii mor de foame, nu din cauza asta si se intampla peste tot in lume.Chiar si in tarile considerate dezvoltate.
Din cauza climei, din cauza ca ploua foarte rar.
Saracie exista peste tot si chiar daca Dumnezeu ofera un mediu propice daca nu ai grija tot degeaba.

| oprescudorin11 a răspuns:

Cine ti-a spus ca mor copii in Africa de foame?
Colonialistii care le fura diamntele si aurul? Nu mor mai muti copii in Africa decat in Romania.Dar nu de foame, doar din cauza falsilor dumnezei, ca tine, care crede ca le stiu pe toate!
Ai fost tu in Africa?
Dumnezeu hotaraste cine moare si cine nu!
Tu faci statistici care sa te trimita acolo la jefuit sfidand Numele Domnului?
Nu o lua in nume personal!

| SergiuBoss11 a răspuns:

Dumnezeu a lasat pamantul oamenilor, noi suntem cei ce legiuim aceasta lume. Daca ar fi facut dreptate si ar fi eradicat raul atunci noi oamenii nu am fi nimic mai mult decat niste marionete fara libertate.Este lumea noastra si noi alegem calea pe care o urmam.Din pacate...

| Inferno explică (pentru SergiuBoss11):

Bun,asta am inteles.
Nu inteleg de ce Dumnezeu se intituleaza bun si drept din moment ce nu este.
Pentru ca din raspunsu ltau reiese ca DUmnezeu nu e nici bun si nici drept. Ne-a lasat sa ne confruntam cu probleme inventate de el ce sunt imposibil de rezolvat.

A lasat acei copii sarmani cu un sistem digestiv, cu necesitatea de a se hrani, insa nu nu le-a dat hrana. Spunandu-le: "Descurcati-va singuri"
Ce poate fi mai nedrept si mai sadic de atat?

Cine spune ca asta e dreptate e un fanatic religios si psihopat. Unul ca asta maine poimaine se urca intr-un avion si darama un bloc crezand ca asta e bine si drept.

| Tina88 a răspuns (pentru Inferno):

De ce esti atat de suparat pe Dumnezeu? Ai incercat sa cauti raspunsurile prin meditatie? Stai linistit ca nu Dumnezeu lasa copiii sa moara de foame, ci oamenii... Cand ai donat vreodata ceva pentru copiii din Africa? Cand ti-ai indemnat apropiatii sa doneze? Ai initiat vreo campanie pentru ajutor? Desigur ca nu. Stand online si blamand Divinitatea se rezolva problema lor...

| Inferno explică (pentru Tina88):

Ma gandeam ca Dumnezeu ar putea sa imi citeasca raspunsurile si sa inceapa sa ajute copiii din Africa.

Daca Dumnezeu ar vrea sa faca toate aceste lucruri singuri de ce naiba am mai respira noi pe pamant? Crezi ca ne-a facut de decor asa? Wake up, Dumnezeu nu e sluga oamenilor, sa-ti faca, sa-ti dreaga. A dat pamant, apa, toate conditiile necesare ca toti oamenii sa aiba ce manca prin munca, nu este vina Lui ca unii oameni prefera sa ia de la ceilalti si sa se indoape ei. Jumatate o sa fim obezi si jumatate o sa murim de foame, este tot vina Lui ca pe unii nu-i mai satura nimeni asa-o? El te asteapta cand ai terminat cu aventura asta de aici ca sa aiba grija de tine. Stiu ca doare si e cu suparare ca tu ca om trebuie sa ai responsabilitati si valori morale. E ceva greu din cate se pare.

Ar trebui sa te simti norocos ca nu se implica pe pamant. Ca altfel iti lua calculatorul ala de pe care tastezi aberatii, il vindea si hranea copiii din Africa.

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru Inferno):

Daca ar fi totul bine si frumos, ce sens ar mai avea viata noastra? cum ar mai progresa rasa umana? mereu vor exista favorizati si defavorizati, in aceasta lume nedreapta creata de noi.
"in capitolul 1 din biblie,geneza, Dumnezeu a zis,"cresteti si va inmultiti umpleti pamantul si l stapaniti". repet,noi suntem stapanii,noi avem drept de viata si de moarte unul asupra celuilalt. daca in Africa mor copii, e vina noastra, nu a lui Dumnezeu.
uite un exemplu:un frecventator al jocurilor de noroc a zis "ia uite Doamne, m-ai lasat fara casa".a cui e vina aici? ai putea spune ca e vina omului fiindca a pariat, dar gandind mai maret ar putea fi vina celui ce a inventat acest conglomerat al suferintei numit casa de pariuri

| Dorugar a răspuns:

Mor pentru ca au fost botezati intru crestinism si un Dumnezeu bun si Atotputernic in loc sa fie educati in spiritul muncii si al responsabilitatilor singur asumate ...in locul asteptarii vesnice a dovezilor milostenei si a iubirii de oameni a Dumnezeului Crestin numit si Satana!

| Jardelin a răspuns:

De ce mor de foame copii in Africa? Din cauza noastra a oamenilor, evident. In lume se cheltuiesc tone de miliarde de dolari pe inarmare ca sa-si arate unul altuia cine are muschii mai tari.

Daca imbecilii care conduc lumea asta ar renunta la arme si la orgolii macar vreo 5 ani, iar toti banii necheltuiti aiurea i-ar baga in Africa, nici un copil nu ar mai muri de foame, tot continentul ar fi plin de autostrazi, ar avea universitati, spitale, economii performante, etc.

Nu e de vina Dumnezeu ca oamenii sunt rai si nu se iubesc intre ei. El ne-a dat tot ce este necesar ca sa prosperam si sa ne intelegem. Dar ne-a mai dat si posibilitatea de a alege. Si alegem prost, pentru ca suntem manati de orgolii nu de dragoste pentru semeni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu: Dupa ce mananci cui ii multumesti?
Crestinul : Lui Dumnezeu, bineinteles.
Eu: Pai si daca nu ai ce sa mananci, cui ii ''multumesti''?
Crestinul : Tot lui Dumnezeu.
Nu stiu ce sa zic despre acest ''zeu iubitor'' dar mi se pare logica ideea deista :''Deistii cred in existența lui Dumnezeu numai ca o cauză primară, impersonală a lumii, negând ideea întruchipării lui Dumnezeu într-o persoană și teza intervenției acestuia în viața naturii și a societății.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lipsa banilor, conditiile in care trăiesc, si nu cred ca mor doar de foame. Toate bacteriile si microbii sunt o cauza, in ciuda climatului, rănile infectate si netratate, intepaturile insectelor si multe altele. O parte din populatie beneficiază de o viata buna, dar unii nu. In unele triburi, conceptia bărbatului fata de femeie poate duce la moartea acestora. Nu-i o viata atât de simpla. Ei duc o continua lupta.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Au cerut oare ajutorul bunului Dumnezeu acestia? Asta este o intrebare la fel de buna, deoarece nu cunosti raspunsul.
Exista legi in aceasta lume, tocmai vorbeam de opuse. Exista si bine dar si rau. La fel ca frigul si caldura; lumina si intunericul.

Ia spune-mi tu mie ce intelegi prin porunca "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti";

Ei sunt sarmanii, dar noi ce facem, ii privim, comentam, ii compatimim tastand la PC, dar nu facem nimic. Miliardarii lumii, marile corporatii, chiar si noi? Vezi? Purtam vina, Dumnezeu ne arata calea spre o lume buna, dar noi IGORAM si mai suntem si mandrii pe deasupra. Rusine sa ne fie!

| Inferno explică (pentru BogdantheDreamer):

"Au cerut oare ajutorul bunului Dumnezeu acestia?"
Pai li s-a revelat Dumnezeu in vreun fel, ca sa stie de existenta lui?
Asta e o intrebare si mai buna.

Ca daca nu stiu de existenta Lui, pentru ca nu au de unde sa alfe de EL, atunci intrebarea ta e un non sens.

"Ei sunt sarmanii, dar noi ce facem..."

Pai da ce PUTEM face?
Ca degeaba le dai bani ca nu au bufet sa-si cumpere mancare.
Iar sa transporti mancarea pe care SUA o arunca zilnic pana in Africa e imposibil din considerente pragmatice.
Poti transporta conserve, insa cate si pentru cat timp?

Nu se poate face nimic. Foametea din Africa nu poate fi invinsa cu mancare, ci cu schimbarea mentalitatii bastinasilor de acolo.

Si cum o schimbi daca DUMNEZEU le-a dat o minte asa obtuza, condamnandu-i practic la moarte?

| aabaaab3278 a răspuns:

Sunt de acord cu tine, si modul cum ai pus problema. Dar cred ca mai repede am fi voluntari la ONU / UNICEF si am ajuta mai mult.

| FeliciaCorinaA a răspuns:

E ciudat si frustrant, stiu. De putine ori mi-am pus intrebare asta poate deoarece nu gaseam niciun raspuns valabil. Suntem ignoranti. Am fost si vom fi. Problema asta e ca ne si dam mari cu ignoranta noastra motivand faptul ca nu ii ajutam pe semenii nostri cu ideea ca este Dumnezeu pentru a avea grija de ei. Noi suntem norocosi ca ne-am nascut intr-o lumea aparent civilizata unde singurul nostru scop este sa dispunem de bunuri materiale. Ei nu... Ei parca sunt meniti sa moara de foame, de boli, din cauza noastra, din cauza destinului, sunt meniti sa fie urati de ceilati, sunt meniti sa fie lasati la o parte. 1 dintr-un milion scapa asta, printr-o minune si cu siguranta nu cred ca ii multumeste lui Dumnezeu pentru asta ci lui insusi pentru ca, datorita unei sclipiri de moment sau a unei alte persoane. Imaginea unui Dumnezeu omnipotent si iubitor nu ne-a fost data de insusi El (daca exista) ci de persoanele care de-a lungul timpului s-au jucat de-a zeii. Noi putem doar sa punem celorlalti, sa ne punem intrebari noua si sa fim mereu persoane cu valori morale de neclatinat. Mai presus de orice credinta se afla iubirea de aproapele nostru iar pe ei, din pacate, unii ii folosesc chiar si ca strategii de marketing.

| AnonimSuprem1 a răspuns:

"7. Si cand a deschis pecetea a patra, am auzit glasul fiintei a patra, zicand: Vino si vezi.

8. Si m-am uitat si iata un cal galben-vanat si numele celui ce sedea pe el era: Moartea; si iadul se tinea dupa el; si li s-a dat lor putere peste a patra parte a pamantului, ca sa ucida cu sabie si cu foamete, si cu moarte si cu fiarele de pe pamant." Apocalipsa: 6: 7-8

| Lucică1998 a răspuns:

Nicăieri in Biblie Dumnezeu nu si-a luat angajamentul sa nu lase copii africani sa moara de foame, de fapt Dumnezeu intervine in viețile noastre numai in problemele spirituale, sau cele materiale care au anumite implicații in cele spirituale, iar datoria de a se ocupa de chesti de-astea este a omului. De ce crezi ca a dat porunca "sa iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți"? Si indiferent ca e înțelept sau nu asta e treaba noastră, deci noi picam vinovați înaintea lui pentru ca nu ne-am împlinit datoria.

| Inferno explică (pentru Lucică1998):

"Nicăieri in Biblie Dumnezeu nu si-a luat angajamentul sa nu lase copii africani sa moara de foame,"

Nu, dar s-a declarat bun si iubitor.

"Dumnezeu intervine in viețile noastre numai in problemele spirituale"
Asta e noua. Deci doar spiritual, iar problemele materiale sunt un bonus. Tare.

Ok, nu mai comentez.
E clar ca raspunsul tau e: "Pentru ca e IMBECIL."

Cica: "noi picam vinovați înaintea lui pentru ca nu ne-am împlinit datoria"
Dap, datoria imposibila.

De ce nu spuneti fratilor de la inceput ca lucram cu un zeu IMBECIL?

| aabaaab3278 a răspuns (pentru Lucică1998):

Pe bune, chiar ai zis asta? Dar Dumnezeu crezi ca e rasist sau cum?

| Ghknn a răspuns:

În Africa a apărut și ebola, corect? Copii din Africa nu mor doar din cauza asta.

| DomnulZeu a răspuns:

,,Vindea Dumnezeu calculatorul sa cumpere mancare". Uite cu cine se fac dezbateri pe TPU.
De fapt, e de inteles, a avut nevoie de odihna in a 7-a zi, deci "atotputernicul" trebuie sa faca afaceri.

| Tina88 a răspuns (pentru DomnulZeu):

Dezbatere? Pana la dezbatere multe carti trebuie sa mancati.

| DomnulZeu a răspuns:

,,Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere."
Ciocu' mic, daca nu vrei sa ajungi in cazanul cu smoala.

| Tina88 a răspuns (pentru DomnulZeu):

Dupa cum spuneam. Pana la dezbatere mult drum este... "ciocu`mic" sigur este ceva cool la tine pe maidan. Numai bine, nu-mi bat tastele degeaba la topicul asta happy