Ca au fost indoctrinati de mici sa creada in Dumnezeu, ai dreptate multi habar nu au de biblie
Așa trebuie? Leșin când aud asta. Nu trebuie nimic, pune-i pe îndoctrinați să gândească liber. Știu că e cel mai greu lucru pe care un om îl poate face mai ales că nimeni nu are cum să cunoască ce e aia libertate, însă totuși, nici chiar așa.
De fapt fie vorba între noi majoritatea fanaticilor nu au leac. Oamenii sunt proști în general și/sau naivi. Oamenii sunt slabi. Cred că omul ar trebui să scape de terminologia de taboo. Să poată judeca totul la rece, imparțial. Dar degeaba vreau eu asta, nu se va întâmpla. Deci cel mai bine e să fii indiferent și să îl lași pe fiecare cu ale lui, că doar nu îi iei acasă.
Penru ca sunt spalati pe creier de la nastere sa creada. Nu au nevoie sa mai citeasca biblia de vreme ce toata copilaria lor sunt dusi la biserica si li se baga in cap sa creada orbeste.
Ei se iau după proverbul Crede și nu cerceta. Însă Dumnezeu vrea ca oamenii să-i cunoască Cuvântul, Biblia.
Chiar daca toti ne neastem cu un creier, multi aleg sa nu il utilizeze.
Raspunsul tine de educatie. Ea este baza. Apoi intervine mediul, mentalitatea, caracterul. Daca toate acestea nu sunt educate, crescute, analizate, impinse de la spate nu iti vei pune niciodata intrebari. Vei fii doar o oaie toata viata! Ignoranta este sensul vietii pentru multi!
Ţin să vă contrazic pe toţi. Eu cred în Dumnezeu, da n-am citit Biblia, sau ce-l puțin nu pe toată, și nu cred în Dumnezeu pentru că așa trebuie?, ci pentru că eu vreau să cred în acesta. Pentru că atunci când m-am rugat la el ateu find, prietenul meu s-a vindecat de cancer, într-un spital românesc unde de obicei pleci cu încă 10 boli pe lângă cea cu care ai venit.
Puteţi să mă judecati sau să-i judecati pe cei ce cred cum vreți voi, deși n-ar trebui. Dar uitați-vă la voi prima dată, ca majoritatea din voi n-au citit Biblia, dar îi judecă pe ceilalți.
Am fost ateu, nu credeam, mi se rupea de tot ce se vorbește de Dumnezeu, nici măcar nu-mi ridicam privirea. Dar când cel mai bun prieten al tău cade la pat, și afli că are cancer, atunci te rogi, și nu am mers la biserica, căci nu voiam, eram ateu, nici acum nu merg. Dar man pus în pat după ce doctorii nu-i mai dădeau șanse, și ajunsese să aibă 47 de kg, m-am pus în pat și în gând mi-am spus :" Doamne, dacă chiar exiști, și faci atâtea minuni precum se spune, de ce prietenul meu zace la pat? De ce suferă un copil care n-a băut alcool care n-a fumat în viata lui, care este tânăr și credincios. Doamne, fă o minune și salvează-mi prietenul. Apoi am spus tatăl nostru și m-am culcat. Și asta a fost, minunea s-a întâmplat, nici acum nu-mi explic cum un om într-o stare asa gravă poate să-și revină asa repede, să zâmbesca și să glumesca precum nu ar avea nimic.
Acum, nu mă rog des la Dumnezeu, decât pentru el sau pentru alte persoane care știu că au probleme, mult prea rar pentru mine. Ajut oamenii care știu că au probleme cu cea mai mare bucurie, chiar dacă dau din puținul pe care îl am. Și nu merg la biserică, decât dacă vizitez un oraș nou, atunci intru doar să văd cum a fost construită, căci îmi place istoria. N-am citit Biblia toată, mult prea puţin din această ca să pot spune că am citit-o, în schimb am citit alte carti care-s împotriva Bibliei și a religiei. Nu sunt un fanatic religios, ba chiar urăsc Vaticanul, papa și preoții de acolo. Dar cu toate astea, cred în Dumnezeu, cred că acolo sus există Dumnezeu, și cred că Hristos a murit pe cruce pentru mântuirea și păcatele noastre. Știu că voi fi judecat pentru faptele mele după moarte trupului meu.
Nu judec, sau ce-l puțin încerc să nu judec persoanele care mă judecă, sau persoanele care nu cred într-un Dumnezeu. Fiecare e liber să facă ce vrea el.
Baftă
Fiindca biserica nu ne invata asa ceva, sau scoala, eu cred ca asta este intentionat fiindca daca copii ar citii de mici biblia s-ar dezvolta mult mai bine, insa statul te vrea prost si sclav.
Sa-ti spun eu ceva: Biblia nu e o lectura potrivita pentru copii, ea continand multe atrocitati si comportamente obscene.