@AlanTigerofAtlantic:
100% de acord cu ce ai scris!
Avem destulă religie ca să ne facă să urâm, dar nu destulă ca să ne facă să ne iubim unii pe alţii. Jonathan Swift
Exista o singura religie adevarata prezentata in Biblie, restul sunt interpretari ale oamenilor.Important e ca oamenii sa o gaseasca.Matei7:13,14
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!
Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este una singura.
Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit şi în care a confirmat preotia creştină!
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură:
-,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
Genial! Ai naibii indoctrinati, nu l-au cunoscut ei pe Adevaratul.
Deci toti sunt niste tampiti in afara de astia care au dat de adevaratul spiridus... Poate nu-ti dai seama dar nu e nici o diferenta intre inchipuirea ta si a lor.
Domnul Iisus este foarte clar:
"Cel ce nu este cu Mine este impotriva Mea; si cel ce nu aduna cu Mine risipeste." (Luca 11:23)
Apostolul Pavel este de asemenea foarte clar:
"Este un Domn, o credinta, un botez." (Efeseni 4:5)
Apostolul Ioan e si el foarte clar:
"Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume." (I Ioan 4:3)
I-auzi-l pe Prorocul David:
"Ca toti dumnezeii neamurilor sunt idoli; iar Domnul cerurile a facut." (Psalmul 95, 5)
Deci, lucrurile sunt foarte clare: este o corabie a credintei crestine, salvatoare, asa cum a fost si corabia lui Noe, si exista barci ale dracilor, numite credinte de toate soiurile - in care oamenii se inchina la draci sau idoli, adica secte, yoghini, budisti, musulmani, mozaici etc si in care se urca cei care nu cred si nu marturisesc pe Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu.
Spui asta doar ca te-ai nascut intr-o tara crestina.Sunt sigur ca daca te nasteai in Tibet aveai alta parere.Eu,mai mare aberatie din cate ai zis tu, nu am auzit, vazut. Am fost si eu crestin practicant..si e foarte bine ca nu mai sunt.e de o absurbitate mare ce zici tu.Indoctrinare religioasa se numeste. Dumnezeu nu are o religie, tu ai una, doar ai zis ce ai zis.
Sunt convins ca si in Tibet au auzit oamenii de Iisus Hristos si au posibilitatea sa cunoasca credinta crestina si sa creada in Iisus, daca vor.
Aberatie e inselarea ta sincretist - new age-ista, nu opinia mea fundamentata pe Sfanta Scriptura!
Dumnezeu este cel marturisit de Sfanta Scriptura si de Biserica Ortodoxa, nu e dumnezeul (idolul) sincretist pe care tu ti l-ai confectionat si in care crezi!
Ce intorsaturi ai, nici tu nu mai stii ce esti, de fapt.Eu zic sa o lasi mai moale cu TPU.Eu asa am facut-o si, sincer, imi e mai bine.Aici oricum vei afla doar o serie de parere, unele contradictorii si nu vei stii niciodata dupa care sa te iei.
Paradoxal(fata de ce spui tu) este ca multi crestin sunt fericiti cu credinta aceasta a lor in Dumnezeu (da, cel crestin cum e prezentat in Biblie) si nicicand Acesta " nu inspira frica".De unde ti-a venit ideea asta? Ai citit cumva Biblia de ti-ai facut aceasta idee? Cum ai interpretat-o de ai ajuns la concluzia asta? Ai citit in Biblie colo colo si gata ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu e rau?
Pai inainte nu citisem Vechiul Testament, acum l-am citit, si m-am ingrozit.Mi-am schimbat oarecum credinta.Tu ce esti? Crestin?
Sigur nu sunt simple erori de interpretare?
Pana la urma ce conteaza pararea mea dat fiind ca nu exista un ABSOLUT.In privinta aceasta nu este bine sa te iei dupa nimeni deoarece nimeni nu stie ce certitudine ceva. Spre exemplu, eu daca iti dau sa citesti de aici : http://www.adventist.ro/......ierea.html nimeni nu-ti poate spune tie cu certitudine ca doctrina adventista este cea corecta.Deci? Dar totusi arunca o privire si vezi daca se potriveste cu interpretarea inimii tale.
Cred că e grozav să poți citi gândurile lui Dumnezeu de ești așa sigur de ce părere are El de lume. Cu toate că sunt multe controverse iscate de lipsa de pătrundere a anumitor fapte, cred că e greșit să tătgăduim întâmplările de acum 2000 de ani deoarece atunci a venit Isus, care a fost cât se poate de real, nu e doar o plăsmuire a religiilor menționate de tine mai sus. Există un Rai și un Iad, de unde începe buba pentru că nu Dumnezeu ne aruncă în Iad, ci noi ne condamnăm singuri. Diavolul are putere doar aici pe pământ, de aceea lovește tare că dincolo nu îi permite Dumnezeu. De aceea e important să ne rugăm, să ne antrenăm autocontrolul prin post, să îl primim pe Isus în noi prin Sfânta Liturghie pentru că așa suntem protejați, nu sunt doar niște doctrine pentru a îngrădi omul, ci din contră. E la fel ca și când ai închide poarta de la curte ca să nu iasă copilul afară și să fie călcat de o mașină sau ceva. Evident, noi avem voință liberă să încălcăm regulile și să vedem pe pielea noastră cum este să te afli în mijlocul pericolului și foarte mulți își exercită acest drept iar rezultatele le poți vedea cel mai simplu la știri sau chiar aici pe TPU. Cum ai spus și tu, Dumnezeu e lumina, e prefecțiune, dar mai presus de orice, ne iubește și vrea să Îl căutăm. Să nu mai spun că este și drept. Imaginează-ți că ai la tine toate comorile lumii și vrei să i le oferi cuiva ca să scape de sărăcie, dar persoana aceea pe lângă că îți întoarce spatele, te mai și scuipă în față, te defăimează, când tu ai vrut doar să îl salvezi, să îți dai viața pentru acel om din cauza iubirii pe care o simți pentru el. Dumnezeu a îndurat asta dintotdeauna, să nu mai spun că nu vorbim de o singură persoană, ci de toată populația globului, ceea ce cred că e cam doborâtor. Măcar ne-a lăsat sacramentele să mai spălăm puțin rușinea acestei lumi, măcar noi să fim recunoscători. În ceea ce privește credințele, eu sunt catolică, îmi place mult religia asta (mă rog, persoanele de aici) pentru că am primit răspuns la fiecare întrebare de-a mea. Ca să știi, noi ne dorim mult unirea tuturor religiilor. Chiar Papa Francisc l-a vizitat pe nu știu care patriarh mare ortodox (rușine pe mine că l-am uitat) în semn de comuniune, de asemenea a convocat toți capii religilor din lumea în legătură cu sclavia modernă. Nu spun asta ca să îl laud, cred că există mulți alții care fac asemenea fapte, doar că de astea am auzit eu. Oricum, bine punctată problema, Dumnezeu ne vrea uniți.