Ei nu il resping pe Dumnezeu direct, il recunosc chiar pe Iisus, cu un profet. Insa i-au schimbat invatatura cu vreo 180 grade, in loc de "intoarce obrazul" ei spun "du razboi impotriva necredinciosilor". practic au o doctrina de distrugere a omului cu alta credinta decat a lor.
Ei nu cred in Isus ci in Mohamed si Alah. Nu respecta Biblia ci Coranul. Dar multi dintre ei studiaza Biblia si accepta normele ei.
Musulmanii cred in Allah si in profetul lor numit Mohamed, profet ce a scris Coranul.
(Multi spun ca Allah este acelasi ca si Dumnezeu. Dar intre Allah si Dumnezeu nu poate exista nici o asemanare. Crestinii cred in Domnul Isus -Cel care a scris Biblia. Caci despre El este scris: "La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu." (Ioan. 1:1)
Mohamed a scris Coranul, dar el nu este fiul lui Allah, si el nu este mantuitorul musulmanilor, caci nu a murit pentru pacatele lor; Domnul Isus -in care ei nu cred ca le este Mantuitor- a murit pentru pacatele lor si ale lumii intregi).
Musulmanii, ca si evreii, cred ca Avraam este parintele lor. (Si crestinii cred ca Avraam le este ca si parinte, dar doar in sens spiritual). Dar musulmanii merg pe linia genealogica a primului copil lui Avraam: Ismael, copil nascut cu roaba sa numita Agar.
Dar evreii merg pe linia genealogica a celui de-al 2-lea fiu al lui Avraam: Isaac, copil nascut cu sotia sa numita Sara. Caci Dumnezeu a spus:
"Dar si cu privire la Ismael te-am ascultat. Iata, il voi binecuvanta, il voi face sa creasca si il voi inmulti nespus de mult; doisprezece voievozi va naste, si voi face din el un neam mare. Dar legamantul Meu il voi incheia cu Isaac, pe care ti-l va naste Sara la anul pe vremea aceasta." (Geneza 17: 20, 21)
Si cum a spus costi(primul care ti-a raspuns), musulmanii n-au nici umbra de dragoste sau de mila in ei pentru semenii lor; pe cand Dumnezeu iubeste mila.
Evreii sunt descendenti ai lui Avraam nascuti prin Isaac; dar ei in toate veacurile n-au iubit mila, si de aceea ei astazi nu mai sunt poporul favorizat al lui Dumnezeu asa cum au fost inainte. Evreii L-au urat pe Fiul lui Dumnezeu; L-au rastignit, iar astazi au aceeasi inversunare ca si atunci si ca si musulmanii despre care am vorbit mai sus. Musulmanii sunt acel popor din mijlocul carora se ridica teroristii (turnurile din america, si multe altele). Ei nu tin cont de nimeni si de nimic.
Se pune intrebarea: "Daca Dumnezeu este mai 'tare' decat Allah, atunci de ce a ingaduit ca raul acesta sa se intample?" (Aici vedem din start ca Allah si Dumnezeu sunt persoane diferite -chiar daca Allah nu exista decat in Coran si nu si in realitate).
Un raspuns concret nu pot da la intrebarea de mai sus. Pot fi chiar mai multe raspunsuri.
Dumnezeu lasa raul sa se intample, ca sa vedem unde poate duce raul pe care il facem. Multi spun ca au murit oameni nevinovati. In primul rand omul este lucrarea mainilor lui Dumnezeu, si noi nu stim decat la suprafata vinovatia sau nevinovatia oamenilor; starea inimii cu adevarat numai Dumnezeu o poate cunoaste. Eu cred ca printre cei ce au murit in tragedia din america vor fi si oameni mantuiti si care la sfarsitul acestui pamant se vor bucura de viata vesnica promisa de Dumnezeu celor ce Il iubesc si Il asculta. Stiu ca mai sunt si unii care au avut o viata fericita aici pe pamant, dar care nu vor avea parte de viata vesnica. Viata si moartea sunt in mana lui Dumnezeu. El a spus ca va exista o judecata si cei ce nu vor fi mantuiti vor fi judecati inaintea intregului univers si se va arata tuturor ocaziile oferite acestora ca sa fie mantuiti si ei au refuzat. Toti oamenii vor vedea felul de judecata al lui Dumnezeu; si atunci se va vedea ca Dumnezeu a procedat in dreptul fiecaruia cum nu se putea mai bine.
Legea lui Dumnezeu este inca valabila si trebuie respectata; dar tot atat de mult este valabila si jertfa lui Isus. Oamenii nu vor fi judecati de ce au pacatuit, ci de ce au refuzat in toata viata lor mantuirea oferita -jertfa de la Golgota.
Musulmanii cred in acelasi (dumne)zeu in care cred crestinii, cred chiar si povestea cu Adam si Eva, doar ca pentru ei Iisus e doar un profet, dar sunt prea misogini si obsedati sexuali ca sa ramana evrei, asa ca l-au luat pe Mohamed de profet, asta era probabil cel mai misogin si obsedat sexual evreu la vremea respectiva, trebuia sa i se ridice statui, dedice carti, si alte chestii de genul, pana la inventarea unei religii, care exista inca pentru ca cei care vor sa renunte la ea sunt omorati.
Stai asa, Mohamed nu era arab, era evreu? E posibil sa fii fost arab si sa fii intrat in contact cu evreii si mitologia lor.
Islamul a inceput ca o secta a iudaismului, ca si crestinismul, oare in ce zeu credea Mohamed (Iisus era crestin sau evreu?)? Iar daca el e intemeietorul islamului, inaintea lui nu exista islamism, nu?
Ma refer la nationalitate.
Nu ma intereseaza nationalitatea, eu vorbeam de religie, dar da, era arab.
Ei l-au "respins" pe d-zeu doar din punctul nostru de vedere. Din punctul lor de vedere, noi l-am respins pe d-zeu. Deci care are dreptate? Ei cred in Allah, varianta lor de d-zeu.
Avraam l-a avut pe isaac si iacov.dar intai si intai l-a avut pe ismail, fiul roabei agar.care roaba, si fiu au fost trimisi in desert de catre sara soata lui avraam dupa ce i s-au nascut si ei copii.i-a trimis in desert cu o capra si un ulcior cu apa.iar Dumnezeu i-a dat lui ismail, un neam mare de tot, si stapanire cu sabia asupra celorlalte popoare.in rest stii din istorie totul.mai poti citi coranul, daca vrei sa pricepi si mai multe.
Musulmani cred in Allah, si asa cum a zis Costis ei au schimbat invatatura Domnului Isus.