Pentru ca sa aducem lauda lui Dumnezeu, sa avem partasie cu fratii nostri pentru care a murit Hristos, pentru a ne imbogati din punct de vedere spiritual.
De regula cind dau preacuviosii Romani pe la Biserica ma refer la ortodocsi
-Cind da un necaz peste ei si nu stiu incotro sa o mai apuce si nici ateii stiitori de toate nu au raspuns Atunci se lumineaza ei la minte si zic "uite scaparea noastra este la Dumnezeu" Se duc ei se jeluiesc la Sf Icoane pomenesc si de biciznicia lor si promit ca se fac oameni de treaba,mai trag si o Spovedanie la Parinte ca au vagoane de rele, incalta si un Canon ca trebuie sa paraseasca calea faradelegilor. Apoi dai cu Doamne Ajuta si nu ma lasa ca si eu sunt oaia ratacita care behaie pe la usa stinii.O scot ei la cap ca nu ii lasa Dumnezeu la necaz" Ca stiu ei din mosi stramosi"
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, ca sa fii indreptatit intru cuvintele Tale si sa biruiesti cand vei judeca Tu. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale, mi-ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Intoarce fata Ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel sfant nu-l lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste
Si uite asa preacuviosii crestini o iau pe urmele tilharului cel bun si o scot la capat.
Ideal era sa duca viata Crestina sa dea cu nasul la Sf Biserica la Sf Liturghie.Sa fie impreuna cu fratii lor de credinta, Sa aiba un programel de rugaciune dar din tot sufletul.Sa mai lase telenovelele si sa mai ia Carticica de rugaciuni, sa puna mina si sa citeasca Biblia sa se mai dumireasca nu sa devina "crestini analfabeti functionali "
Sa vedem babele cum pupa papucii la preot.
Sa iesim de acolo cu miros de tamaie.
Sa ne intalnim cu ţaţa Leana sa mai barfim.
Sa ne rugam pentru loteria noastra cea sfanta.
Sa sfintim bmw-ul,soseta si chilotul.
Sa cumparam lumanari,sa punem acolo la morti,dar si la aia vii trebuie sa apridem cate una,pentru nepoti,copii,parinti, vecina de la 3, sa ia carnetul de conducere bunicul,etc, fara numara.
Sa dam acatiste, sa moara vecinu ca are 2 boi mai grasi ca ai mei.
Sa mai pupam niste morti, si nu in ultimul rand, sa ne inghesuim acolo si sa ne luam la bataie care pupa de cele mai multe ori pe secunda o icoana.
Ne ducem? Nu imi amintesc sa ne fi dus impreuna. Iar daca ne-am dus separat, probabil scopul nu a coincis.
Eu ma duc sa cunosc fete si baieti pe care ii atrag in apartamentul meu si apoi...
Depinde de varsta...
Copii se duc acolo ca le e frica de dracu...
Adolescentii nu prea se mai duc...
Cei ce sunt la varsta a doua se duc acolo cand se casatoresc ca asa se obisnuieste...
Iar cei batrani vor sa isi puna o vorba buna cu popa in legatura cu locul de veci...sau probabil sa mai afle cine a mai murit.
Buna!
Parerea mea este ca noi mergem la Biserica deoarece vrem sa ne aratam iubirea fata de Dumnezeu,Creatorul nostru,sa ne rugam pentru sanatate deoarece el ne poate ajuta cel mai mult, sa ne rugam pentru cei morti si pentru prieteni si familie, a merge la Biserica poate avea multe motive.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: