| mODIN a întrebat:

De ce ne rugam la Dumnezeu si nu la Zamolxis?

37 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Ambii sunt nașpa, mie îmi plac nordicii, ăia bărbați.

| Narcis2007 a răspuns:

Ca nu mai e la moda

| Musique a răspuns:

Fiecare se roagă la ce poate, nu?

| usuk a răspuns:

Generalizezi cam mult; vorbeste in numele tau sau rectifica intrebarea
[ps-eu nu ma rog nimanui]

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru ca noi suntem evrei, nu romani. smug

| Kalla a răspuns (pentru Mădă0611):

De fapt Zalmoxis este un zeu dac nu roman. smug

| Mădă0611 a răspuns (pentru Kalla):

Nici nu stiam. Scuze de greseala, ce proasta sunt, de ce s-ar ruga românii unui zeu dac daca ei sunt evrei? Cred ca ar trebui sa incep sa gandesc inainte sa scriu. happy

| Kalla a răspuns (pentru Mădă0611):

Asa sa faci.

| Kaleo a răspuns (pentru Mădă0611):

"Pentru ca noi suntem evrei, nu romani" - Ca sa vezi, Zamolxis - zeul roman. happy

| Mădă0611 a răspuns (pentru Kaleo):

Român, nenea, si românii aia "are" si ei niste istorie.

| Kaleo a răspuns (pentru Mădă0611):

Români = geto-daci? Dacă da, atunci argumentul pică. De ce? Pentru că Dacii au avut ca zeu suprem, înaintea lui Zamolxis chiar, pe Gebeleizis. Prin urmare ăla ar trebui să-i ia locul lui Zamolxis. Dacă nu, argumentul pică iarăși, pentru că Gebeleizis nu apare la români - mă refer în fazele de formare a poporului... Totuși, nu strică să aruncăm un ochi și să vedem dacă ROMÂNII au avut prea mult de-a face cu zeii de origine tracă, atâta timp cât, odată cu romanii, a intrat și creștinismul în Dacia... happy

| Felys a răspuns:

Da de ce sa ne rugam la vrunul din astia doi, eu nu ma rog decat sa nu vina inca iarna, ca tare e urata, nu imi place frigul

| Kalla a răspuns:

Christian power.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te rogi la ce vrei tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa cate stiam era o legenda despre Zalmoxis ca el demult a fost un om si nu stiu cum dupa ce a murit sa pastrat numele lui si a inceput sa-l venereze lumea. Deasemenea Zalmoxis este Dumnezeu in privinta religiei tracilor.

| gingergirl1 a răspuns:

laughing nu ma gandeam sa vad o intrebare dd genu'...zalmoxis(asa zice cartea mea de istorie ca se scrie laughing
Era zeul suprem al geto-dacilor chiar daca noi suntem urmasi ai dacilor si romanilor (si slavi si alte popoare migatore ) Nu are legatura!
Una din cele 10 porunci Dumnezeu zice sa nu te inchini la chip cioplit, idoli sau la alte chestii pentru ca EL E NUMAI UNUL happy

| mODIN explică (pentru gingergirl1):

Nu exista nici un Dumnezeu.

| gingergirl1 a răspuns (pentru mODIN):

Ma rog...straight face Nu ma cert cu ateii happy

| mODIN explică (pentru gingergirl1):

Nu sunt ateu.Sunt Satanist!

| gingergirl1 a răspuns (pentru mODIN):

Mai rau! laughing

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Am sa te rog sa vorbesti in numele tau. Eu ma rog la Tao.

| Delmoniko a răspuns:

Pentru ca nu avem identitate natioanala, ne place sa fim calcati in picioare si importam pana si religia?

| Kaleo a răspuns:

Nu putem generaliza. Nu toți "ne rugăm la Dumnezeu". Tu, spre exemplu, la cine te rogi?

| Katczinsky a răspuns:

De ce inca mai traiesti daca oricum nu vei ajunge nicaieri, nu ai nici un scop, nu ai nicio importanta, traiesti intr-un univers facut din praf de stele care si asa a aparut de nicaieri, vei muri intr-o zi si vei ajunge cel mai probabil intr-un cimitit si nicaieri altundeva, esti chiar un parazit pentru ca distrugi mediul inconjurator si nu faci absolut nimic productiv, benefic sau bine pentru societate? Sinucide-te. E cel mai bun mod de a incheia ceva fara sens care a aparut intr-un univers plin de singuratate in care, ca printr-o minune doar tu si specia ta sunt cunoscute de tine. Ti se pare ca o risipa de spatiu, dar niciodata nu ai acceptat existenta unui Dumnezeu creator. Preferi sa existi ca un parazit, intr-un mediu perfect, si sa continui sa crezi ca toate astea sunt o coincidenta, ca tot mediul pur si simplu a exitat dintr-o data printr-un mare bum. Si inca stai si pui intrebari idioate de pe scaunul tau confortabil unde probabil iti atarna burta, multumindu-te cu conditia in care te afli. Have a nice day.

Răspuns utilizator avertizat
| AndreiCosmin2 a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu(Domnul zeilor) este creatorul nostru adevarat. Daca este sa o luam asa de ce sa nu ne inchinam satanei? pentru ca este rau sunt chestii primitive de blestemare etc..Noi ne inchinam creatorului nu la oricine.

| mODIN explică (pentru AndreiCosmin2):

Satan este cel rau?! Cine a omorat o intreaga planeta cu oameni si animale nevinovate intr-un potop pentru ca asa avea chef?

| AndreiCosmin2 a răspuns (pentru mODIN):

Ai gasit si tu o vina cu potopul...nu e prima data cand o folosesti.Gandeste-te ce a facut luciputifer si ce face in ziua de azi cu noi! Pur si simplu din cauza lui pacatuim si mai rau el rade de noi.da.din pacate pentru tine.

Tu crezi ca singura prostie facuta de Dumnezeu e potopul? In loc sa ierte pur si simplu un pacat, si-a ucis fiul...era beat sau ceva cand a luat decizia asta?

Fiul Lui Dumnezeu asa e pus de fapt, daca te-ai fi documentat ai fi vazut ca Iisus este Dumnezeu si in plus de ce sa fie rau? Si-a dat fiul pentru noi! de ce te uiti la partea rea?

Dar de ce si-a dat fiul?! Nu putea pur si simplu sa ierte un simplu pacat care tot din cauza lui s-a intamplat?

Ce s-a intamplat din cauza Lui?

| mODIN explică (pentru AsulDePika):

SI ce a schimbat? Lumea inca moare.

| AliceCorina13 a răspuns:

Ca sa intrebi tu.

Întrebări similare