| iKronstadt a întrebat:

De ce nu distruge dumnezeu toate bisericile creștine, pentru că ele s-au îndepărtat de la cuvântul lui? Este posibil ca lui dumnezeu să-i placă telenovelele? La cât circ se face de sărbătorile creștine, peste tot în lume, plânge Biblia de durere.

36 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ai asistat vreodata la un program intr-o Biserica neoprotestanta?
Multi oameni asimileaza astazi Biserica unei cladiri. Totusi, nu aceasta este ceea ce Biblia spune despre Biserica. Cuvantul,,biserica,, vine din grecescul,, ecclesia,, care inseamna,, o adunare,, sau,, cei chemati,,. Intelesul de baza al cuvantului,, biserica,, nu este o cladire, ci dimpotriva este vorba despre oameni. Este chiar ironic faptul ca atunci cand oamenii sunt intrebati ce biserica frecventeaza, ei fac referire adesea la denominatiunea din care fac parte – ortodoxa, catolica, luterana, baptista si asa mai departe. De multe ori oamenii se raporteaza la o anume denominatiune sau la o cladire. Citeste Romani 16:5:,,…spuneti sanatate si Bisericii care se aduna in casa lor...,, Apostolul Pavel se refera aici la oamenii credinciosi ca fiind biserica si nu la cladirea in care ei se aduna.

| EmaS a răspuns:

Tu esti cel care raspandeste minciuna.Stii ca satan este tatal minciunii?

| mihaitaLGP a răspuns (pentru EmaS):

Aoleooo, iti recomand sa citesti mesajul lasat de mine la aceasta intrebare.

Daca asimilezi macar 1% e bine.

Nu exista rau, dar nici bine nu exista.
Exista un singur autor. MANIPULARE.

| EmaS a răspuns:

Te referi la Sfantul Apostol Ioan?

| cristi202 a răspuns:

Mda, ai spus-o atit de frumos, ca plinge Biblia de durere. Si chiar plinge. Daca te uiti in ea, la un moment dat Dumnezeu spune ca s-a saturat de sarbatorile celor credinciosi, ca s-a saturat sa le vada unite cu faradelegea. Dumnezeu plinge din cauza a ceea ce se intimpla. De ce nu distruge bisericile? Din acelasi motiv pe care l-a adus in discutie un mare teolog atunci cind a auzit ca la o conferita despre ateism, un mare ateu i-a dat 5 minute lui Dumnezeu sa il trazneasca, iar in cele 5 minute a scos din el cele mai urite cuvinte si injuraturi cu privire la Dumnezeu. Iar mai apoi a intrebat unde e Dumnezeu de nu l-a traznit, si astfel a zis el ca a demonstrat ca Dumnezeu nu exista. Desigur ca Dumnezeu nu distruge asa usor un lucru sau o persoana. Acel mare teolog a spus cam asa cind a auzit: "Credea el ca poate irosi marea indurare si rabdare a lui Dumnezeu in doar 5 minute?"
La fel e si cu bisericile. Da, cele mai multe s-au indepartat de cuvintul Lui. Insa El are rabdare. Asteapta ca ele sa se intoarca inapoi la El, la cuvintul Lui. E ca si atunci cind un tinar iubeste o fata, si realizeaza ca ea greseste. De ce sa se desparta de ea, cind poate spera ca ea se va indrepta la un moment dat?
De distrus, e usor sa distrugi, asta e caracteristica Diavolului, mai greu e sa iubesti pe cineva asa cum e el, chiar daca e rau. Ori, Dumnezeu asta face, ii iubeste pe oameni asa cum sunt ei, fie buni, fie rai. Desigur ca nu e de acord cu cei rai, cu ce fac ei, insa tot ii iubeste, si spera ca la un moment dat ei sa se indrepte pe calea cea buna.

| danay72 a răspuns:

Asa este.Conform cu Biblia, Dumnezeu va pune capat religilor false, si aceasta pentru ca s-a saturat ca oamenii sa fie indusi in eroare. Apocalipsa18:2-8

| 4b a răspuns:

Inca mai are rabdare cu noi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu imi iau angajamentul ca le daram daca tu iti iei papistasii pe cap, nu ma intereseaza ce faci cu ei vericule

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plange si copilul din mine kron.caci erau curate, pure si religioase atunci ca eram copil.atunci se oferea Dumnezeu si cuvant pe tava, nu erau de vanzare si inlocuite ca acum de tot felul de contrafaceri idolesti.vom vedea care e biserica cea adevarata, si cineva va plati pentru toata ratacirea si minciuna si departarea in care si-a dus turma.acela nu e pastorul cel bun.e lup in blana de oaie.si deatata lup, prinde a musca si oaia kron.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kronstadt,Nu Dumnezeu este de vina pentru ce fac oamenii, pentru prostia umana.De aceea se intimpla atitea nenorociri si vor si mai multe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrea sa vada cit de departe pot sa mearga popii cu nerusinarea.

| mihaitaLGP a răspuns (pentru anonim_4396):

Gresit, preotii sunt oameni obisnuiti, ca mine, ca tine.
Prin urmarea unei scoli desavarsesc o meserie, indiferent ca sunt devotati sau hoti.
Dumnezeu nu este ingropat in biserica, Dumnezeu este creat de biserica.
Ei ne conduc prin noi, prin preoti. Functile mari sunt ocupate de ei.

| Nonono a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Nu stii ce spui. Vorbesti din nestiinta, din burta scoti povestile astea NEPALPABILE.

Hai fii serios si macar daca nu stii, tine-o pentru tine.

Dumnezeu a creat biserica, nu invers. Dumnezeu te-a creat pe tine, dar tu esti orb, surd, mut. Si in loc sa-I multumesti, bagi strambe.
Oare mamei tale i-ai multumit vreodata ca te-a nascut?

| mihaitaLGP a răspuns (pentru Nonono):

Bai baiatule daca dezvoltam subiectul creatiei, ramai fara argumente in maxim 2-3 mesaje. Pentru ca dovezile creatiei sunt insuficente si neconvingatoare. Tie creatia iti spune,
mie evolutia imi demonstreaza, imi defineste.

Dumnezeu este creat la nivel de subconstient. PSIHOLOGIE.

Repet, daca mediul de viata este corespunzator, idei bine plantate in subconstient la varste fragede cand nu exista discernamant si capacitate de intelegere, de catre cei din jur, teorii religioase si tema ca ZEUL TAU este real, atuncea tu il faci real.

In acelasi timp daca ai capacitatea necesara sa percepi ca reactionezi mecanic in anumite puncte limita cand esti lipsit de ratiune, realizezi ca senzatia/sentimentul tau sunt doar o interpretare a subconstientului si de fapt ZEUL tau este un mesaj de indoctrinare.

De fapt stai, ce este subcontientul?

Citeste de 10 ori laughing poate intelegi rolling on the floor. Prevad ca iar interpretezi ca de fapt eu sunt Zeul tau laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Nu-i nimic gresit. Cit priveste comentariul tau, atinge mai multe aspecte, care n-au legatura cu ce am spus eu, cu atit mai putin sa contrazica ceva. Mai reflecteazawinking

1.Se vede ca duhneste mandria in tine, de aici se ramifica toate rautatile si pacatele.
2.„Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"
Ai tai te-au invatat gresit, te-au invatat sa crezi numai ce vezi, dar nu te-a invatat ca fara credinta nu esti decat un om trupesc si nu sufletesc.

Dumnezeu e Tatal nostru. Tu esti orfan din cate vad.

Din cauza oamenilor mandrii, orgoliosi si rai, lumea va ajunge sa se autodistruga.
Stii de ce spui toate astea? Ca tie frica si ca esti slab.

Ce subconstient, ce indoctrinare?

Imi pare rau, poate sunt prost, poate cel mai mare pacatos, dar adevarul il cunosc.

Bafta! Si incearca sa nu mai vorbesti inainte sa gandesti. Tine minte aceste cateva cuvinte pe care ti le-am spus.

Mai spart laughing.

Stiu, asa va invata pe voi, sa traiti in intuneric.
Ce va trebuie voua acces la informare, crede si nu cerceta asa va invata ZEUL vostru.
Sclavi in noua ordine mondiala, prosti si buni de munca.

Imi este frica laughing?
De ce imi este Frica? laughing
Sunt slab? laughing
De ce sunt slab rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor laughing laughing?

Tie iti este frica, tu esti slab.

Iti este frica sa nu iti superi zeul, esti slab si nu poti gandi dincolo de cum percepi, nu tu decizi. Zeul tau decide.

Frica ta este inimaginabila, nu iti poti inchipui cum sa nu crezi in ZEUL tau.
Pentru ca in subconstientul tau este implantat totul legat de el prin FRICA.

ESTI INDOCTRINAT.

Intre tine si el nu este iubire, ESTE FRICA.
Il iubesti din frica, pentru ca in mintea ta bonlava crezi ca daca gresesti sfarsesti etern in IAD.
Sentimentul implantat in subconstient la varsta cand nu aveai discernamant.
Mediul tau de viata a fost corespunzator, aceasta idee sa dezvoltat in subconstient ca un cancer si esti total acaparat.

Tu nu ai capacitatea necesara sa vezi aceste lucruri.
Nu condam, pentru ca stiu exact cum gandesc genu asta de persoane, indoctrinate.

Tie stiu ca iti par ipocrit pentru ca nu ai capacitatea necesara de intelegere sa distingi.

Iti doresc sa iti dea Dumnezeu indreptare si sa iti lumineze mintea. Si sa te ierte! Multa sanatate si fericire tie si celor din jurul tau!

| MauiNight a răspuns:

Cred ca ii plac filmele de actiune mai mult alea de prin Asia... si nu stiam de ce imi dispare mie popcornul din mana.

| iKronstadt explică (pentru MauiNight):

laughing Bagă-te la o slujbă mai amplă, și-ți dispare portofelul cu tot cu ceas big grin Și, între timp, mai afli și câte orgasme are Florica din capu' satului laughing

| MauiNight a răspuns (pentru iKronstadt):

Daca ma duc prin China in cartierele alea mai sarace, ma fac supa de om.
M-as duce prin Irak sa vad artificiile de peste tot, dar v-a trebui sa merg pe varfuri sa nu calc pe vreun schelete.

| iKronstadt explică (pentru MauiNight):

laughing Păi, ce dracu', fac românii excursii în zonele sărace din China? Aiurea. Ăștia te trimit la "all inclusive" în Grecia. În timp ce mănânci prânzul, îți dispare autocarul ăla de 4-5 stele laughing
Cât despre Irak, vai de mama lor... La faza cu scheletul ai dreptate.

| MauiNight a răspuns (pentru iKronstadt):

Ziceam de mine, daca m-as duce pe acolo. De ar fi sa vizitez China, m-as duce prin Hong Kong, Beijing si pe muntele Songshan sa vizitez shaolinii love struck gata! ma fac shaolina.

| Nonono a răspuns:

Liberul arbitru. Nu-i vina Lui ca oamenii au devenit asa. Dumnezeu plange pentru noi, nu ii plac telenovelele.
El este Atotmilostiv, dat va fi si Atotdrept cu aia care nu mai ai cum sa-i indrepti.

Serios?
Rad.

Biserica si religile sunt creatile unor minti bonlave pentru indoctrinarea si manipularea maselor.
Totul a devenit un mediu de viata.
Daca mediul de viata este corespunzator, idei bine plantate in subconstient la varste fragede cand nu exista discernamant sau capacitate de intelegere, mai tarziu doar persoanele care pot percepe dincolo de iluzie se pot desprinde de acest "sistem".

Biserica ajuta substantial la conducerea lumii.

Nu exista doi autori, raul si binele. Exista un singur autor.
Acesta merge pe mai multe drumuri, aparent drumurile nu au legaturi intre ele dar totusi duc tot acolo
Binele fara rau nu ar putea sa existe.
De ce iti este frica? Daca ar exista numai bine, ei nu ar putea sa te indoctrineze. Psihologie.

Nu ne este frica de moarte, ne este frica de vesnicia ei.
Frica aceasta este neimaginabila.
De aceea ei creaza iadul, frica care te face sa te indrepti spre rai, alinarea celor slabi, persoanele care nu isi pot accepta realitatea. Persoanele incapabile sa perceapa adevarul.

In realitate,
nu exista IAD, nu exista RAI, nu exista BINE, nu exista RAU, Nu exista Dumnezeu.
Sunt doar "iluzii" create de ei, vor sa credem ca oscilam intre doua extreme bine-rau.

In realitate fiecare din noi e liber sa urmeze un sistem de crezuri si adevaruri, sau sa nu urmeze niciunul. E liber sa fumeze sau sa faca sport. E liber sa vada viata in mod optimist sau pesimist si sa si-o schimbe in functie de adevarul pe care alege sa-l traiasca prin experienta a tot ceea ce exista acum.

Contam doar pentru noi ca neam si rasa, plante mor si se nasc chiar in acesta secunda.

De ce planeta noastra este mai deosebita?
Universul este infinit in timp si spatiu, de ce ar contrui cineva atat de mult pentru atat de putin?

Daca Terra explodeaza, este doar sfarsitul vieti pe care aceasta o intretine.
In rest nu va exista sfarsit, timpul tot asa va curge in infinitul univers.
Contam doar pentru noi ca rasa si neam, repet.

Viata este ceva unic, nu putem intelege asta pentru ca nu avem capacitatea sa intelegem tot ce coexista simultan.

"Dumnezeu" suntem noi, fiecare dintre noi, creeam propriile realitati clipa de clipa prin alegerile facute si prin gandurile si actiunile noastre. Iubim, uram, creem, distrugem, simtim viata prin fiecare celula si ii dam propriul inteles, fractionand-o in scopuri care sa ne dea sentimentul ca suntem importanti in ceea ce facem. Si chiar asta e adevarul. Eu sunt important, tu esti important, noi nu suntem separati decat de perceptii, experiente si emotii.Tot si Toti suntem viata si "Dumnezeu" in cea mai perfecta stare a sa, exact asa cum e acum.

Ciclul vietii.

Mi se pare mie sau ai urmarit "The secret", care spune ca tu esti Dumnezeu si sa ai incredere numai in tine si sa mergi orb inainte.

Sa stii ca si diavolul i-a zis Evei ca daca mananca din pom, va fi ca Dumnezeu.

Imi pare rau, dar te-ai ostenit degeaba a scrie atat, ori dand copy/paste.

Uite aici raspunsurile la toate intrebarile. Ca sa nu zici ca nu iti aduc argumente:

http://www.youtube.com/watch?v=vaRefTdsa38

Felicitari, ai reusit sa-mi strici seara cu clipu asta.

Scuza-ma, nici macar nu ai putut intelege sensul unei proprozitii. Daca te concentrai putin poate, poate realizai ce am vurt sa explic.

Stii ce sunt astea """"""?

In fine,laughing da, zeul tau existalaughing. La nivel de subconstient.

Nu te obosii sa-mi raspunzi ca nu ma voi obosii sa iti mai raspund. Inteleg perfect persoanele ca tine, nu este vina ta. Mediul de viata.

Capacitate sau incapacitate.

Felicitari, ai reusit sa-mi strici seara cu clipu asta.

Scuza-ma, nici macar nu ai putut intelege sensul unei proprozitii. Daca te concentrai putin poate, poate realizai ce am vurt sa explic.

Stii ce sunt astea """"""?

In fine,laughing da, zeul tau existalaughing. La nivel de subconstient.

Nu te obosii sa-mi raspunzi ca nu ma voi obosii sa iti mai raspund. Inteleg perfect persoanele ca tine, nu este vina ta. Mediul de viata.

Capacitate sau incapacitate.

Ai dreptate. Nu merita sa mai vorbim. Bafta!

| iamy a răspuns:

Cei care cunosc Cuvantul vor fi primii ''trasi la raspundere''. Pentru cei cu inima sincera exista iertare!

| iamy a răspuns:

Ea stie.

| EmaS a răspuns (pentru iamy):

Felicitari! Ema stie!

| iamy a răspuns (pentru EmaS):

Si nu stie?

| EmaS a răspuns (pentru iamy):

Soimos ia un text si ii da alta conotatie. Ca sa intelegi, trebuie sa citesti contextul.

| iamy a răspuns:

Corect ar fi sa nu jignim.Iar in Luca 9:1 se refera la faptul ca le-a dat putere sa scoata demoni din oameni(apostolilor). Daca citesti tot capitolul vei intelege asta.

| DariaAlina a răspuns:

Uh! Am o povestioară legată de tradițiile din Biserici. Eram cu sora mea la Sibiu, era 6 ianuarie și ne-am dus seara la slujbă în Biserica Catolică din Piața Mare. Noi am crescut în ortodoxie, am fost botezate și educate în această credință. Nu văzusem o slujbă catolică până atunci și chiar am insistat și am rugat-o pe sora mea să mergem, până a cedat. Spre rușinea mea nu mai știu dacă ritul era latin ori bizantin. Acolo, sora mea a fost acuzată că a încercat "să fure de la Dumnezeu". Să vă spun de ce. Pe la mijlocul slujbei umblă copii printre bănci cu un săculeț prins c-un băț pentru a colecta bani. Sor-mea nu a văzut ce făceau ceilalți oameni și se chinuia să bage mâna în săculeț ( avea o urnă mică prin care se băgau monede și bancnote ). Eu și băiețelul nu pricepeam ce încerca să facă. A scos 1 leu...s-a înroșit toată. Abia atunci și-a dat seama că nu trebuia să ia, ci să dea. O doamnă din spatele nostru a spus cu voce tare: " Uite, fata aia a furat un leu!". După multă zarvă, într-un final s-a făcut liniște, am explicat se s-a întâmplat, ne-au cerut să plecăm și 10 lei. De atunci am jurat că nu mai am ce căuta la catolici. "Câte bordeie atâtea obiceie". Și acum să-ți răspund la întrebare. Cred că toate aceste ritualuri din Biserica Ordodoxă țin de Tradiție și Biblia este parte a Tradiției.