Ma amuza ca orice le-ai spune au ceva de zis inapot. tot timpul exista alta zicala sa isi apere "nepretuitul". de ce nu se arata? pai nu meritam. De ce mor oameni nevinovati? sunt ei vinovati de ceva. daca e bun si nu vrea rau de ce exista oameni rai pe lumea asta? pai nu poate intervenii in viata noastra. de ce un om rau nu moare dar ala bun da? eh, stia el de ce. si alte intrebari de genu si raspunsuri inteligente de genul. si toate primite pe site.ul asta . mai vor si sa fie respectati cu o asa judecata. referitor la una din intrebarile de ieri ale unui user religios. trist, dar amuzant.
Ce ai zis tu acum se aplica si marelui zeu Zambazulu, se aplica si lui Odin. Mai vrei?
Din cauza favoritismului si a ignorantei insa, o sa iti negi propriul tau argument si o sa zici ca nu e valid daca il folosesc sa demonstrez ca alti zei exista.
Hai ca deja o dam in alte alea. e logic ca avem un creator care ne-a creat pe noi si tot ce exista.
Tocmai asta ne face necredinciosi, ca daca ne-ar dovedi, toti am fi credinciosi si toti am avea loc in paradis. Adica cum ar fi? Dumnezeu a alungat omul in noroi fara motiv? Nu. Tocmai acest lucru delimiteaza pe cei ce au loc in Rai, cum ii zic crestinii si cine nu, credinta.
"spunem lucrurilor pe nume "
Lucrurilor pe care nu le intelegeti.
Asa gandire aveti ma oameni, ca vecinu' "marita-te, copila, ca nu te mai ia nimeni", pai ca sa ma ia cineva, ar trebui sa vreau eu, iar pentru ca stiu cum sta treaba, nu ma intereseaza compromisurile reciproce pentru placeri proprii (gagicareala, logodna, casatorie). Ti-as cere sa iti analizezi bine gandurile cand "iubesti" pe cineva, sau cand ajuti, dar religia ti-a imbolnavit partea aia a creierului, a ramas doar cealalta, cea responsabila cu alterarea realitatii.
Iubesti mai urat decat mine; faptul ca eu inteleg ce e iubirea, deci si ura, ma face sa inteleg motivele unora de a ma face sa nu-i iubesc, astfel, daca nu sunt scarbosi, gen pedofili, violatori, proxeneti, prostituate, obsedati sexual, ma comport frumos cu ei. Si tocmai mi-ai dat dreptate, "ma bucur intr-un mod autentic de persoana iubita".
Am tot rasfoit randurile scrise de voi, si cred ca totusi, cei mai religiosi dintre voi, dau raspunsuri un pic cam alandala.Sincer sa fiu, ma asteptam la raspunsuri sincere din constiinta umana si nu pasaje din biblie.
Sa iti spun o micapoveste.
Eu sunt nascut crestin ortodox, fara sa fiu practicant, doar cu anumite ocazii, datorita parintilor mei.Am avut principiile mele in viata si dintr-o familie 100% ortodoxa eu si cu fratele meu am iesit atei.Cum va explicati acest lucru? Am trecut de varsta de 20 de ani si am cunoscut o fata.O fata care avea sa imi schimbe radical viata si care este o practicanta a cultului ortodox.Nu ma interpun niciodata asupra cultului sau, dar nici ea asupra principiilor mele.Morala este ca nu ii poti spune unei persoane "Vai de bărbatul care te-o lua de nevasta!"
De la semne pana la a dovedi, cred ca este o mare strada.Fii mai concret! Sunt o persoana care nu are apartenta a unui anumit cult. Apartin cultului nimanui!
Pentru ca e ateu, iar ca ateu isi da seama ca nu exista, omul a inventat zeii si tot el a renuntat la ei in decursul istoriei umane
Cred ca ma depaseste. trebuie sa fii nebun sa intrebi pe un religios "" de ce mor oamenii?" si el sa zica "" de necredinciosi". trebuie sa fii nebun sa raspunzi asa. si credincios pe langa
"Vai de bărbatul care te-o lua de nevasta!", mi-a placut aia )- cred ca are si putina dreptate
"Tu de iubire NECONDITIONATA ai auzit?" e amuzant sa aud un religios spalat pe creier pana la infinit sa vorbeasca asa ceva. un religios fanatic ca tine si-ar da afara ( am vazut multe videouri de genu, deci nu zic prostii) propiul copil daca e gay sau daca aude ca e ateu. deci TACI. auzi la tine iubire neconditionata. s-a gasit cine sa vorbeasca.
Nu au ce sa vorbesti cu oameni de genu. ce pretentii ai la uni care au prieteni imaginari in cer.
Cu gandirea asta cu "luatu de nevasta" te-ai crestinat, sau crestinizat, putin asa.
. chiar daca e vreodata sa ma casatoresc ( nu prea cred eu dar dq stie) nu m-as duce in fata unui popa asta e clar. cand incepe ala sa zice, crezi in dzeu? eu ma tavalesc pe jos de ras, deci--
" e logic ca avem un creator care ne-a creat pe noi si tot ce exista"... nu e logic deloc. Cum ai ajuns la concluzia asta? Poti sa prezinti si ceva dovezi pe bune care sa-ti sustina afirmatia?
Presupunand insa ca universul (acesta) a fost creat, cum ai ajuns la concluzia ca zeul tau (crestin) este cel care l-a creat si nu cei mentionati de mine? Cum ai ajuns la concluzia ca universul a fost creat de UN singur zeu si nu de mai multi? Ba mai mult de atat, cum ai ajuns la concluzia ca universul a fost creat de niste zei si nu intr-un laborator de fiinte clar inteligente. Se complica treaba nu? Daca te depaseste, zi pur si simplu "nu stiu" si gata.
Mai frumos raspuns decat cel dat de Alcyon nu am.
Orbii se intrec in a da raspunsuri cat mai inteligente insa uita sa vada esenta. Persoanele de fata se exclud.
Si daca Dumnezeu nu exista cu ce te deranjeaza ca altii cred in ceva superior din toate punctele de vedere acestei lumi. In fond si la urma urmii traim intr-o lume in care pacea domina. sunt si razboaie dar mai mult este pace in lume. Nu e mai bine asa.
Si apoi iti amintesc sa vezi din nou raspunsul dat de Alcyon.
Daca Dumnezeu este iubire, de ce nu intrebi iubirea sa-ti dovedeasca ca exista? Poate iti va dovedi si asta, numai sa vrei sa intelegi.
tu te gandesti la un om invizibil de asta nu are sens pentru tine. adevarul este mai profund
Ma daca vrei sa stii dumnezeu nu i se arata oricui ca vreau eu acuma sau cand vrem noi. dumnezeu li se arata doar celor care chiar au credinta in el si cred cu adevarat in el, li se arata prin alte moduri nu sa il vezi in fata ta sau stiu eu cum ganditi voi. logic ca nu li se arata persoanelor care fac pacate sau mai stiu eu ce. esti documentat prea putin in privinta asta ca sa poti vorbi despre acest lucru imi pare rau.
De ce tu nu dovedesti ca existi? Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce exista, intrucat "Cu Cuvantul Domnului cerurile s-au intarit si cu Duhul gurii Lui toata puterea lor"[5]. Astfel, Dumnezeu care „tine toate cu cuvantul puterii Sale"[6], are Cuvantul (Logosul) Lui care exista doar in El si este limitat (doar cauzal prin nastere) doar de El. Dumnezeu "a zidit lumea din nimic"[7] si trebuie sa "intelegem ca s-au intemeiat veacurile prin cuvantul lui Dumnezeu, de s-au facut din nimic cele ce se vad"[8] si „cerurile de acum si Pamantul sunt tinute prin acelasi Cuvant"[9] al lui Dumnezeu. El este Cel ce a „intemeiat cerurile … El a tras bolta cerului peste fata adancului "[10]. Asadar Dumnezeu este atemporal si creeaza totul (timpul, spatiul si Universul) prin Logos.
Bossa100000 întreabă: