Porunca 4-a suna astfel:
"Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o." (Exod.20:-118)
Numai ca ziua de odihna este Sambata si nu Duminica.
De asemenea, cine nu iubeste pe Dumnezeu dar are o oarecare credinta in existenta Lui, va incalca pe ici-colo aceasta porunca, si nu numai, ci si celelalte 9 porunci. Ortodoxismul si catolicismul sunt niste confesiuni crestine, iefitine, usoare; si sunt urmate indeaproape si de protestanti.
Conform Bibliei, sâmbătă este ziua a șaptea, ziua de odihna, deci duminica fiind prima zi din calendar poți sa speli si sa lucrezi orice.
Mi se pare corect sa ai o zi pe saptamana in care sa te odihnesti.Eu din cauza religiei mele tin zi de odihna lunea vinerea si sambata. Duminica o tineam oricum.
Exact
Si eu am auzit des si mi se pare ciudat.Probabil e o chestie care a ramas in mintea oamenilor de pe timpuri.
Pentru că în ziua a 7a Dumnezeu s-a odihnit în urma creări Raiului, Pământului, și toate pe care acestea le conțin, și a sfințit acea zi. Pe urmă, oamenii au numit acea zi "Ziua Domnului", Duminică, pe scurt. Toată săptămâna ar trebui să muncim, iar Duminica este ziua de a ne uni cu Dumnezeu, și cu toată lumea, și cu natura. De aici, astfel de argumente tot continuă. Ideea, pentru noi, este de a ne aminti de Lumină, și cât de mult întuneric este în univers.
Este permisă prestarea oricărui tip de muncă, atâta timp cât ea nu este interzisă printr-o lege scrisă, divină sau lumească. Restul sunt povești scornite de femei puturoase sau bărbați alcoolici.
Andreistefan112222 întreabă: