Pentru ca creștinii sunt rigizi, înțepeniti la minte.
Religia lor face parte din ramura cultelor abrahamice care sunt toate o anihilare a tot ce înseamnă natural și spiritual.
Dacă pleci de la premisa ca ce spui tu este adevărul absolut, asta implica misionare de unde rezulta adesea violenta și ostilitate exagerata împotriva celorlalte religii.
Și am văzut cu toții, pentru mai mult de un mileniu violenta lor.
"Doar dumnezeul meu exista, ceilalți sunt demoni".
Au transformat zeii antici care reprezentau niște forte ale naturii și inspirații, în niște duhuri "rele"
"Daemon" in vechea greaca insemna "inspirație divina", acea inspirație Socratica, cu mult mai veche decât apariția Creștinismului.
Creștinismul este moartea neagra a spiritului, o maladie ce te roade din interior și te subjuga, te înlănțuie în niște lanțuri invizibile care trebuie rupte din copilărie.
Ostilitatea împotriva a tot ce înseamnă spiritualitate adevărată și natura umana, implica ostilitatea mea și a multora împotriva Creștinismului. Nu împotriva creștinilor, care sunt pierduți într-o fantasmagorie și nu au nicio vina în principal.
Ideologia le-a modelat judecata într-una rigida.
Eu nu cred ca mai exista si alti zei in afara de YHWH si cred ca atunci cand in Biblie apare termenul de dumnezei se refera doar la aceia inchipuiti nu la fiinte reale. Cat despre "El judeca in mijlocul dumnezeilor" da, e cam ciudat, nu stiu ce sa zic, am sa ma mai documentez.
Dumnezeul evreilor ni se spune că stă de vorbă într-o adunare de dumnezei („[...] El judecă în mijlocul dumnezeilor.") sau „alți dumnezei se închină Lui" (Psalm 97:7 - 9) [6]. Aceeași idee a „zeului nostru printre alți zei" este reluată și-n Exod (18:11) [7] unde Ietro, socrul lui Moise, declară: „Cunosc acum că Domnul este mai mare decât toți dumnezeii;" De unde concluzia că folosirea pentru YHWH a substantivului comun plural „dumnezei" („Elohim" pluralul de la „El"/„Eloha"), în afară de a sugera un plural de politețe indică și spre multitudinea de zei/divinități pe care acesta le-a înlocuit în cursul procesului de trecere a religiei evreiești spre monoteism. La babilonieni, zeul Marduk întruchipează din ce în ce mai mulți zei (Lugal-Aki, Nirig, Nergal, Bel și Nebo). Acest fenomen de unificare a panteonului național are corespondență și în religia Egiptului, deși nici babilonienii, nici egiptenii nu au atins monoteismul iudaic. Există și alte destul de numeroase instanțe în care Biblia (Vechiul Testament) mai trădează politeismul[8] autorilor ei, care însă ele nu sunt neapărat evidente în textele traduse cât e cazul în cel original ebraic. Un exemplu este Facere 6 unde versetele în ebraică trădează o insistentă dar puțin de imaginativă intervenție care comporta repetiții peste repetiții, solilocvii ad hoc și erori gramaticale insolubile și probabil inevitabile, totul pentru a camufla contextul politeist în care a fost gândit mitul potopului original, anume acela în care avea loc un conflict între diverse grupuri și ierarhii de zei, așa cum știm că se întâmplă în variantele mesopotamiene.[9]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu
1 Corinteni 8 : 4, 5 - "Așadar, cu privire la mâncarea jertfită idolilor, știm că, în lume, un idol este nimic și că nu există decât un singur Dumnezeu. Într-adevăr, chiar dacă există așa‑numiți „dumnezei" în cer sau pe pământ, așa cum există de fapt mulți „dumnezei" și mulți „domni""
Acei dumnezei numiti in Biblie, sunt, de fapt, nimic.
Eu ti am dat versete omule din biblia ta, asta scrie si in biblie, vrei sa vedem
https://biblia.resursecrestine.ro/exodul/18
Sunt ruşinaţi toţi cei ce slujesc icoanelor
şi care se fălesc cu idolii:
toţi dumnezeii se închină înaintea Lui.
8 Sionul aude lucrul acesta şi se bucură, se veselesc fiicele lui Iuda
de judecăţile Tale, Doamne!
9 Căci Tu, Doamne, Tu eşti Cel Preaînalt peste tot pământul,
Tu eşti preaînălţat, mai presus de toţi dumnezeii.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalmi+97%3A7-9&version=RMNN
nu te juca cu mine