| LisaJulie a întrebat:

De ce nu își trimit adventiștii copiii la medic și unii nu îi duc nici la școală? La fel e și cu unii martori ai lui Iehova! Considera ca școala nu le oferă o educație religioasa adecvată

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Ceea ce intrebi nu este valabil pentru toti adventistii, majoritatea traiesc viata ca si oricare altul numai au un altfel de crez si atat!
Deci sa nu generalizam din cauza catorva cu probleme!

| T0Teu a răspuns:

Eu nu stiam de adventiști, ci de martorii lui Iehova ca nu sunt de acord cu transfuziile de sange, dar legat de mersul la scoala sau la medic in general, n am auzit.

| Torrpi a răspuns:

De... $%^&*(). Scoala le ofera altfel de educatie. Mai utila in viata. Educatia religioasa o pot face (si o fac) la bisericile lor.
Despre medic, nu stiu ce sa-ti spun. Am vecin adventist. Care isi da atata importanta de parca ar fi pastor. Dar are abia 4 clase. Si ne bate la cap sa ne schimbam religia. Fiica sa este farmacista iar nepotul student la medicina. El insasi a fost internat pentru o problema cardiaca. Declara el, cardiaca. De fapt avea venele sclerozate ca e batran. Asa ca, daca declara ca nu merg la medic, mint cu nerusinare.

| Pocait01 a răspuns:

Pentru că principiile fundamentale a oamenilor puțin educați sunt strict religioase.
Nu au înțeles de ce Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său și folosesc Biblia în loc de educația formală care este posibil în unele cazuri chiar să lipsească.
Nu doar atât, dar simt și o presiune din partea liderilor religioși eretici sau a majorității comunități nepotrivite în care au ales să facă parte din diferite motive.

Dacă ne referim strict la așa-ziși creștini, atunci Biblia le spune, printre altele, să asculte de autorități și să cerceteze toate lucrurile. Dacă ar împlini ceea ce Dumnezeu le cere nu ar mai ajunge la concluzii precum "școala este inutilă și transfuzia de sânge este păcătoasă" într-o țară precum România acum.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stiu cativa adventisti. Isi trimit si copii la scoala, merg si la medic, ba chiar au fost primi care s au vaccinat anti Covid.

| doctorandus a răspuns:

Da, adventistii au idei mai ciudate despre tratamente medicale, dar nu e interzis sa mearga la medic.

Întrebări similare