| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a întrebat:

De ce nu-l vedem pe Dumnezeu?
Lipsa vizuală la nivel fizic al lui Dumnezeu înaintea noastră este un act pedagogic de mare înțelepciune. Dacă Dumnezeu ar putea fi văzut de oricine oricând, atunci cu siguranță El ar inspira autoritate și frică în oameni, și cu certitudine noi am încerca să-i facem voia, de teamă să nu-L supărăm.
Dacă aș putea să-L văd mereu pe Dumnezeu înaintea mea după ce fac păcatul, m-aș rușina adânc, i-aș evita privirea... aș încerca să fug de El. Și poate peste ceva timp iarăși cad în același păcat. Și iarăși. Poate pe parcurs îmi dau seama că sunt prea neputincios și nu pot să evit păcatul. în acest caz prezența lui Dumnezeu permanentă lângă mine aș percepe-o și mai acuzator.

Uneori noi oamenii vrem să fim singuri, fără Dumnezeu. Mai ales după ce săvârșim păcatul. E rușinea aceea a dezămăgirii celuilalt, a faptului că nu te-ai ridicat la așteptările lui.

După ce aș face o faptă bună i-aș căuta privirea aprobator și aș aștepta chiar și laude. Când îl voi fi judecat pe cel ce greșește, aș privi spre El căutând să-mi îndreptățesc fapta și să-mi confirme mai clar că omul dinaintea mea e păcătos.

Când aș trece pe lângă un om sărac care-mi cere un ban sau ceva de mâncare m-aș opri mai mult forțat să-i dau, bine știind că Dumnezeu mi-ar vedea zgârcenia.

Dacă L-aș vedea pe Dumnezeu lângă mine nu L-aș mai căutat cu atâta patos! Nu l-aș mai dori așa de mult, întunecat fiind de păcatele mele.

Absența vizuală a lui Dumnezeu din viața noastră are la bază un singur motiv: iubirea pe care ne-o poartă.
Voi ce credeti? Astept raspunsuri doar de la cei care au citit tot.

33 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| NGheorghe a răspuns (pentru Lostlyric):

Exemplul cu "aerul care exista deși nu îl vezi" este unul foarte slab, deoarece, conform unei definiția vechi, exista tot ceea ce "se poate simți". Din secolul 18 s-a schimbat puțin definiția... exista tor ceea ce produce efecte.(asta din cauza curentului electric care n-are miros, nu se vede, nu face zgomote...dar produce efecte.
Cât despre "neprihăniți" si "divinități" descoperite prin cărți si alte povestiri, si care te face sa îți formezi o opinie "din mers" pe care tu sa o consideri corecta, si in același timp sa consideri ca lumea vrea sa manipuleze dacă atentează sa schimbe ceva... ei bine aceasta este o situație pur imaginara.
Realitatea este alta, religia de fapt nu înseamnă "a crede" ci înseamnă "a crede o perioada de timp pana descoperi de ce lucrurile sunt așa" ....inseama a crede pana in momentul in care ajungi sa știi iar când știi nu mai este nevoie sa crezi.
Da-te cu părerea despre ce crede un copil!, de exemplu aceasta fetita:
https://m.youtube.com/watch?t=36s&v=ZtLkzg8bFgA

Răspuns utilizator avertizat