"in zilele din urmă. vor zice-
Unde este promisiunea venirii Lui? Cerurile si pământul de acum sunt pazite si pastrate. pentru focul din ziua de judecata si pieire a oamenilor nelegiuiti. Preaiubitilor sa nu uitatiun lucru, ca pentru Domnul o zi este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi. Domnul nu întârzie in implinirea promisiunii Lui cum cred unii ci are o indelunga rabdare pentru voi si dorește ca niciunul sa nu piara ci toti sa vina la pocăință. Ziua Domnului insa va veni ca un hot(pe neașteptate). In ziua aceea cerurile vor trece cu trosnet, corpurile ceresti se vor topi de mare căldură si pământul cu tot ce esre pe el va arde'2 Pentru 3:4-10
Pai da. Probabil va urma o noua era glaciara in care vor muri toti oamenii si va trebui refacut pamantul de la scoarta cu o noua samanta sfanta cum zice Biblia. Dar noi cand vom invia sau ramanen in rai, iad?
De ce mi-ai ignorat raspunsul lmao. Nu ti-a convenit? Nu e digerabil ce am zis? Stiu ca nu e placut sa auzi adevarul dar ti-ar face bine sa-l accepti
Nu, doar ca parca aud prea des ceea ce ai spus si tu. Si oamenii din ultimii doua mii de ani? Mi se pare cliseica treaba asta cu asteptarea fiindca poate continua la nesfarsit. Nu mi se pare justa chestia si nici divina. A mai spus si ca vine curand. Parca e ca sec sau mie cel putin asa mi se pare.
Nu înțeleg ce zici. Ce nu ți se pare "nici just nici divin"? Nu întelegi că ești egoist și lipsit de iubire dacă îți dorești ca Hristos să-și facă apariția cât mai repede? Asta n-ai receptat? Că e lipsă de iubire?
Pai si a trage de timp si induce in eroare credinciosii ti se pare iubire si cale divina?
De unde până unde tragere de timp și inducere în eroare? Nu ți-a zis nimeni că Hristos va veni în atâta sau atâta timp. Nu a făcut nicio promisiune. În Biblie ni se spune pur și simplu că la un moment dat va reveni. Cum e asta inducere în eroare sau "tragere de timp"? Și dă-mi voie să te întreb tu de ce îți dorești a doua venire cât mai repede posibil?
Pentru ca a zis ca vine curand iar psihologia umana functioneaza pe baza de timp. Cu cat intarzie mai mult cu atat mintea noastra percepe informatia ca fiind mincinoasa si scade si credinta in el. Deci noi, cel putin cei din ultimii 100 de ani cred ca ar trebui sa fim scutiti de toate relele care ni se imputa din cauza efectului psihologic. Cu alte cuvinte nu suntem noi de vina pentru vreun pacat pe care il savarsim din cauza ca informatiile transmise acum mult timp in urma de divinitate s-au diminuat in comparatie cu informatiile obtinute de noi si in lipsa vreunui semn divin s-a schimbat credinta din convingere mai mult in credinta puerila. Gandeste-te ca cei de pe vremea lui Isus nu pot fi numiti credinciosi ci convinsi ei fiind martori la evenimente paranormale iar asta ii facea psihic puternici care nu mai e cazul in ziua de azi. Daca Isus e cum zice noi toti ar trebui sa fim mantuiti chiar de maine.
Sunt multe probleme în ce ai zis aici. În primul rând Iisus n-a zis nicăieri că vine curând. Asta e o adăugire de la tine. Și având în vedere că toată problema ta e bazată pe acest "curând" înseamnă automat că problema ta e bazată pe o minciună. Nu scrie nicăieri "curând". În al doilea rând credința despre care se vorbește în Biblie nu înseamnă opinie sau cunoaștere. Și asta e o înțelegere greșită a ta. În Biblie credință = credincioșie. Adică loialitate. N-are legătură cu ce crezi că e adevarat sau fals. Noi suntem de vină pentru orice păcat pe care îl săvărșim. Nu poți să realizezi că a omorî e un păcat? Că a-ți înșela soția e un păcat? Nu îți zice asta conștiința deja? Nu se leagă ce zici.
Situația din lume arată că tendința nu e spre o pocăință a cât mai multor oameni, și cu atât mai puțin a tuturor oamenilor. Dimpotrivă, tendința merge în sensul opus - tot mai mulți oameni devin indiferenți față de religie, agnostici sau chiar atei. Dezvoltarea științei și tehnologiei contribuie în mare măsură la asta. Și atunci, cum rămâne cu "eu, din iubire, vreau ca venirea să mai întârzie, ca să se pocăiască toți oamenii"? E un nonsens.Cu cât venirea (sau arătarea) întârzie mai mult, cu atât numărul necredincioșilor crește. Se vede cu ochiul liber că asta este tendința.
Userul respectiv mai afirmă și că nu scrie în Biblie "curând", pe când Apoc. 22:12 spune clar: "Iată eu vin curând".
Poate ai dreptate dar atunci ce vrea de la noi? Ca daca te iei dupa cei care il predica toti ne cer alte lucruri. Noi ce sa mai intelegem? Numai ni se spala creierul?
Cum adică "toți ne cer alte lucruri"? Treburile sunt simple, Dumnezeu vrea de la tine să te pocăiești, adică să te întorci la El. Să te botezi, să renunți la păcat și la omul vechi ca să te faci părtaș la viața Bisericii și a Sf. Treimi.
Hei am o întrebare la tine. De ce vorbești despre mine în loc să vorbești direct cu mine dacă ai ceva împotriva a ce am zis? De ce zici "userul respectiv" în loc să fii băiat mare și să-mi zici direct ce nu-ți convine?
Păi, ai două conturi?
Deci, să știm că RaydolfPeatler și EestiSodalane sunt unul și același user.
Daca nu a venit pana acum, insab ori ca nu e momentul potrivit, ori ca este o poveste inventata in Antichitate care nu se va adeveri niciodata. Eu merg cu a doua varianta, dar esti liber sa mergi cu prima, daca vrei.
Nu vezi că e invers? Tocmai pentru că contăm nu vine sfarsitul lumii. Numai un om fără iubire ar pune întrebarea asta pusă de tine. Cine are iubire știe că lumea încă trebuie să se pocăiască înainte de slăvita arătare (nu venire, arătare, Iisus n-a plecat nicăieri!)
Eu tocmai că îi iubesc pe păcătoși nu vreau să fie sfarsitul acum. Vreau să aibă suficient timp să pocăiască toți.
Pai tocmai ca noi contam fiindca e bine ca sa ne mai dea timp de pocainta si de indreptare, ca sa nu fim judecati in ce vom fi gasiti acum adica in pacate! Sper sa mai amane sfarsitul lumii!
N-ai cum sa gandesti asa! Daca ar veni sfarsitul lumii, asta nu ar mai insemna iubire din partea lui Dumnezeu. Dumnezeu ne tot fereste din a sfarsi, deorece ne iubeste si nu vrea sa pierim, ba chiar vrea sa ne inmultim, dar ce sa ne mai inmultim daca avem homosexuali, lesbiene si nenorociti...
Tocmai, CONTAM PENTRU EL si nu vra sa pierim, nu ne vrea raul. Nu mai intelegeti cresit cuvintele lui Dumnezeu!
Probabil ai dreptate, dar asa sunt eu din fire, ma razvratesc repede.
Așa este firea ta, dar trebuie să gândești adevărul!
alfons2390 întreabă: