| AvalohAlyn a întrebat:

De ce nu mai vine odata sfarsitul lumii? Vreau sa prind si eu un eveniment atat de importantlaughing
Cand credeti ca va veni?laughingAti vrea sa-l prindeti pe viu? Sa aveti "norocul"asta?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Nu prea avem cum sa-l prindem noi, decat daca ne ia prin surprindere vreun asteroid gigantic nedetectat, sau ceva eruptie de supervulcan. Poate nici in acele cazuri nu am disparea de tot. Acum depinde ce intelegem prin "sfarsitul lumii". Putem intelege doar extinctia omului, sau a planetei Pamant. Altii inteleg sfarsitul Universului. Trebuie sa realizam ca nu prea au legatura una cu alta. Omul si planeta noastra vor disparea cum multe miliarde de ani inainte sa se sfarseasca Universul, daca va avea vreodata vreun sfarsit. Existenta universului nu depinde de noi si de Pamant. El a existat timp de 9 miliarde de ani fara Pamant, si timp de aproape 14 miliarde de ani fara noi, deci nu e deloc dependent de existenta noastra nici pe viitor.
Varianta crestina a sfarsitului lumii, adica Apocalipsa biblica, nu se va intampla, pentru ca e doar un mit. Dar alte sfarsituri mai realiste sunt posibile. Nimic nu dureaza la nesfarsit, poate doar cu exceptia cosmosului. Totul e intr-o continua schimbare, iar acea schimbare poate insemna sfarsitul pentru fiinte atat de mici si fragile precum suntem noi.
Daca sfarsitul lumii ar veni in timpul vietii noastre, in primul rand nu am realiza ce se intampla. Cum am ajunge cu totii la concluzia ca e sfarsitul lumii? Cum am recunoaste un astfel de eveniment. Poate am spera sa supravietuim, sau macar cativa dintre noi sa o faca. Ar fi greu de stabilit daca ceea ce se intampla chair va insemna sfarsitul nostru, sau al planetei, sa nu mai zic al Universului. In orice caz, nu cred ca mi-as dori sa prind asa ceva, pentru ca nu suna deloc frumos laughing Nu stiu cine si-ar dori sa moara sau sa treaca prin cine stie ce chinuri si incercari intr-un fel de dezastru global.

14 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu se stie exact cand vine, dar semnele arata ca foarte curand.Cu siguranta, il vom prinde, dar nu vor muri toti oamenii, cei drepti vor supravietui.Psalmi37:9-11

| Dandanache a răspuns (pentru danay72):

"Cu siguranta, il vom prinde,"

Da da, asa spun martorii de la infiintare. Probabil ca voi traiti ca broastele testoase cateva sute de ani.

| T0T a răspuns:

Vreau să-l prind cât mai repede.

| AvalohAlyn explică (pentru T0T):

Si tu vrei sa vina? Eu de abia asteptlaughing

| drutzix a răspuns:

Sfarsitul lumii nu va veni niciodata

| AvalohAlyn explică (pentru drutzix):

Ma dezamagestisad

| drutzix a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Mai dezamagitor cred ca ar fi sfarsitul lumii laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Biblie scrie ca, atunci cand numarul ingerilor cazuti din Rai se va reface, Apocalipsa va veni.Stelele for cadea, apele vor seca, mortii se vor trezi si nimeni nu stie cand sa v-a intampla asta.0_o

| Mieeez666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aruncă Biblia pe geam, dă-i foc.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia este o carte de povesti scrisa de autori necunoscuti.
Este o carte care reda istoria poporului evreu care era un popor minuscul, dar ei au exagerat putin in descriere.
Istoricii timpului abia daca ii mentioneaza.

| AvalohAlyn explică (pentru TrăieşteClipa):

Tu vorbesti de Vechiul Testament.
Din Biblie mai face parte si Noul Testament care nu are legatura cu poporul evreu ci tu toata omenirea.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru AvalohAlyn):

IIsus a fost evreu si a murit evreu.
Teologii au ales 4 evanghelii din 30.
Nu se stie cine le-a scris.
Se presupune ca ar fi vorba de doi dintre ucenicii unui impostor pe nume Pavel pentru doua dintre Evangelii.
Au fost scrise la 70 de ani dupa petrecerea evenimentelor.
Este ca si cum cineva te-ar pune pe tine sa scrii acum istoria primului razboi mondial.
Nu exista texte originale.
Avem cam 5000 de copii in greaca diferite intre ele.

| Satango a răspuns:

Mâine vine.

| godless1859 a răspuns:

Si eu vreau sa vina cat mai repede.

Întrebări similare