Intr-adevar trebuie sa ne facem o examinare atenta a noastra si sa aplicam principiile biblice daca dorim sa fim intr-o relatie buna cu Dumnezeu.
Oare cine da vina pe dumnezeu sau diavol? Cei care cred in asa ceva, sau cei care nu?
Ambele categorii de oamenii nu isi asuma raspunderi, deoarece intotdeauna se va gasi cineva care sa se justifice sau sa paseze vina in loc sa recunoasca e vinovat
Judecam pe altii inainte de a ne vedea pe noi insine din cauza faptului ca fiinta umana inca este pe o trapta joasa a dezvoltarii spirituale si intelectuale.General vorbind.
Inca mai avem de invatat o gramada despre relationarea cu semenii si cu noi insine...
E un examen pe care cu greu il poti trece si care necesita muult efort si rabdare.
Imi aduce aminte de un citat : "In momentul in care am realizat ca vina o am doar eu si nu ceilalti, m-am declarat cu adevarat fericit ".
Persoana pe care ai citat-o vorbeste de examen de constiinta spunand asa ceva: "DUPA CUM ATI VAZUT IN ULTIMILE ZILE DUMNEZEU EXISTA SI ASISTA LA PACATELE NOASTRE....STIM SA L JUDECAM CU TOTII"
Nu-i frumos din partea ei, chiar ea da dovada de lipsa de constiinta.
Cand ceva nu merge, dau toti vina pe Dumnezeu, dar cand ceva merge, nu sunt capabili sa-I multumeasca pentru ca spun ca nu exista.Pentru anumite persoane Dumnezeu exista doar cand vor ei.
Cred ca ar trebui facut un vaccin care sa se administreze tuturor tocilarilor (scuze mele măi exile!) care intra pe TPU; este vorba de "a judeca" : lumea care se simte cu "musca pe caciula" sare repede sa zica ca sa scape " cu ce drept ma JUDECI pe mine? nu ai niciun drept!" (acel "nu judeca ca sa nu fi judecat") Dar religios cat si juridic a JUDECA inseamna " a ACUZA pe cineva si ai DA O PEDEAPSA daca este DOVEDIT vinovat". Este de-a dreptul plictisitor sa vezi marea majoritate de aici "impiedicandu-se" in cuvinte; o persoana DACA NU ESTE PEDEPSITA inseama ca ESTE doar CRITICATA (sau mustrata, biblia nu interzice aplicarea mustrarilor ci dincontra, nici nu impune limita ci poti sa critici pana ti se usuca gura, si mi se pare logic: Bineanteles ca exista persoane care nu suporta sa fie criticate, intrebarea retorica care se pune este: Dar cei din jurul persoanei respective sunt obligati sa suporte vocabularul sau comportamentul neadecvat al acesteia? ca oriunde te-ai uita nu vezi sa ii critice cineva pe cei disciplinati!)
Asta: "Adica de ce nu putem sa ne uitam la golurile noastre, dar avem mentalitatea de-ai judeca pe altii?"
... ar suna mult mai corect: "Adica de ce nu putem sa ne uitam la golurile noastre, dar avem mentalitatea de ai critica pe altii?"
Scuze ca raspund la intrebarea mea:
1-pentru ca ne place sa fim ingrijiti inainte de a fi aruncati in societatea care abia asteapta sa ne stampileze.
2- peste 90% din critici si alte "articulari" nu au legatura cu noi (sau cu tine) ci sunt doar niste refulari, adica persoanele care critica sint niste fustrati pentru ca in general iau teapa sau sunt inselati foarte simplu (aleg usor castigurile enorme cu un minim de investitie, minim pe care il pierd; sau prefera sa fie ajutati in orice situatie, iar tepari ca sa se motiveze mai intai vin cu un text care ii sperie si apoi ii "ajuta" sa piarda cat mai mult. ) Asa ca fustrati se razbuna pe tepari si mincinosi doar in imaginatia lor ca in realitate se "razbuna" pe altcineva, si pe tine.
Foarte putina vina are legatura cu tine de-adevaratelea, majoritatea lor este apa de poaie
Nu stiu de ce folositi acest termen "tocilar". Este mult prea ambiguu si inselator prin polisemia lui. Dupa mine imi provoaca si scarba. O sintagma potrivita ar fi " dezvoltare intelectuala", "dezvoltare a ratiunii". Decat sa fiu un prost analfabet care nu stiu nici macar sa lege 2 fraze printr-o conjunctie, sau un incompetent care nu stie ce este aceea integrala lui Riemann, mai bine "tocilar". Dar oricum, nu eixsta persoana care sa nu se fi documentat macar de CATEVA ORI in aceasta viata, pentru ca apoi sa se dispretuiasca din pricina faptului ca incepuse sa evolueze incetul cu incetul pe o cale relativ buna, de care ar putea beneficia chiar si cu putin in bine.
Dragul meu, omul a decazut atat de mult incat are nevoie in fiecare zi de o oglinda ca sa-si retuseze fata sau sa vada cat de frumos e.Cred ca dincauza uitarii nu privim la golurile noatre, uitam ca avem un suflet care nu trebuie neglijat.