Pentru ca acea lume nu e o lume materiala ci una spirituala! adica e compusa din suflete/duhuri...
Si ce cauta Jesus cu corpul fizit in rai?
Ce cautau Enoh si Ilie in rai?
Fizic*
Pentru ca raiul sau iadul sunt locuri imaginare. Nu ai cum sa te duci fizic intr-un loc imaginar.
Si ce cauta Jesus, Ilie, Enoh in rai?
O să-ti raspund la întrebare când o sa arati respect
Copilisme.
Sunt de acord că să pui porecle arata un comportament infantil. Poate ai vrea sa nu te mai comporti ca un copil si sa vorbesti ca un adult?
Universul observabil e in stare fizica, pe cand raiul si iadul sunt stari ce depasesc ratiunea.
Aici ar fi 2 posibilitati:
Ori e ceva mai presus de ratiune si de asemenea se cladeste pe ea,ori ne inchipuim noi ca e ceva mai presus de ratiune. Ultima idee e definitia imaginarului,iar dintre imaginar si ratiune,ratiunea e singura de incredere.Din pacate nici prima posibilitate nu poate fi dovedita,deoarece omul nu poate avea cunoasterea pentru a intelege atat de mult, asadar cum mintea umana e prea limitata nu poti dovedi ce e mai sus de ratiune.
Care e adevarul?
Nu avem cum sa stim, fiindca acel cortex prefrontal(care e ultima piesa a evolutiei noastre) din creier, nu ar fi destul de mare pentru a intelege ceva atat de complex.
Religia vine cu o solutie si anume credinta:
Ba Dumnezeu asa a facut regulile, sa nu poti tu nici macar sa treci granita dintre ratiune si supraratiune, asadar tot ce ti ar ramane de facut ar fi doar sa crezi ca asa este.Credinta e doar o incredere oarba, care nu se stie daca duce la rezultate concludente.
Ce vina are Dumnezeu?
Dumnezeu pur si simplu, in ziua de azi cu toate religiile din lume pe capul nostru si atatea pareri impartite deoparte si de alta, NE CERE SA CREDEM IN CONTINUARE IN EL.
Este un gest aproape imposibil pentru un simplu om sa creada in el cu atatea dovezi(crezute sau necrezute) in fata.
CE POATE FACE DUMNEZEU?
Dumnezeu care e atotputernic poate fi constient ca vremurile au evoluat foarte mult si din cauza doveziilor contradictorii(pentru unii credibile pentru altii nu)este prea greu sa mai credem in El.
Asadar stiind ca a crescut presiunea pe om datorita cresterii religiilor, necredintei si raspandirea mai usoara de 1000 d eori a acestor informatii, El poate sa ne dea la fiecare in parte de a lungul vietii o revelatie in care sa ni se arate.Acea revelatie sa fie primita doar de cine crede intr-un moment al vietii.
Am avut zeci de momente in viata (si am doar 22 de ani), in care am zis ca "l am simtit" si am zis"cred in tine" si nici macar odata fie ca mi-a fost bine sau greu nu s-a revelat.
Revelatia e ceva ce sta in puterile Lui si constient de influentele negative din ziua de azi( de 1000 de ori mai numeroase), totusi alege sa nu ne o dea si sa ne lase tot cu credinta.
POATE FACE ASTA?
DA
NU VREA SA FACA ASTA?
E NEGLIJENT.(asta ca sa nu jignesc)
NU POATE?
NU E ATOTPUTERNIC.
Sper ca sa inteles ce am vrut sa zic.Ca si idee mai pe scurt asa cum o padure ar trebui impanzita de camere caci hotii is semnificativ mai multi ca acum 500 de ani si avem si tehhnologie si putem si nu o facem, asa SI DUMNEZEU ne vede inconjurati de 1000 de ori mai multa minciuna, religii false etc, si tot ne lasa doar cu credinta, fara sa se descopere ma macar odata dea lungul vietii umane.
Orice parere contradictorie e binevenita si numa buna de dezbatut.Salut!
Nu mai spune Pai pe sistemul asta credem siin inorogi, ca depaseste ratiunea
Pai da sunt in zona imaginarului.
Oricum nu inteleg ce este de ras tot ce am zis eu ii da sah mat lui Dumnezeu.
Cum spuneam mai sus de ratiune e ori imaginarul ori supraratiunea(adica unde ar fi Dumnezeu).
Inorogii ar fi in imaginar.
De unde stii ca inorogii sunt imaginari? Eu am vazut unu.
Vezi ca inorfogul meu a crea Universul la nanosecunda, si tot ce e in el. Si inorogul meu exista dinainte de infinitate, ca sa isi arate minunea, a desenat un cerc patrat pe pamant, Al tau poate sa faca asta?
teo97 întreabă: