| OctavianDanielMaria a întrebat:

De ce nu se impoziteaza cetateanul religios cu 5 %, care merge la cultul din care face parte? Asa cum e in Germania. Si asa nu mai iau cultele bani de la stat. Si evident ca o sa aiba buget mai mare daca contribuie fiecare cu 5 %.

26 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate nu iau bani in Germania de la stat.

| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, unele religii au aceasta taxa, dar este impozitata diferit.
Am auzit ca "pocaitii" din Romania platesc 10% din venitul lor, bisericii lor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ei, prostii. Pentru ca daca i s-ar da alternativa de a dona bisericii sau nu, ai mai ramane cu maxim 3 milioane de "credinciosi" in Romania, de aia. Uite, daca ar exista un cadru legal clar, eu si azi ti-as renunta la apartenenta de bor care mi-a fost bagata pe git fara a imi putea exprima opinia si as directiona banii aia catre orice altceva.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Mizerabilii in sutana se impaca foarte bine cu situatia actuala. S-a vazut la referendumul urii ca nu pot mobiliza citi romani credeau ca pot. Din pacate roadele distrugerii educatiei se vad. Incet-incet, majoritatea celor normali la cap emigreaza si ramin bigotii dacopati, nationalisti, cu logica si cultura generala la nivel de gradinita, iar aia sunt clientii ideali ai pupaturilor de moaste si ale "minunilor" prestate de bor...

| Fatamuntilor a răspuns:

Fiecare familie plateste o anumita suma la biserica.Parca 30 de lei am dat anul asta.In plus esti obligat sa cumperi lumanari de la ei
Nu te inmormanteza daca nu plaesti acea taxa.Caz concret.Cand a murit bunica, parintii a trebuit sa plateasca acea taxa pe mai multi ani.Sau a cerut chitanta canda murit mama.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Aia e suma pe care o dau aia care sunt idioti! La mine a venit lingaul-sef de la biserica cu chitantierul, i-am transmis multa caldura si sa nu ma mai deranjeze vreodata cu asa ceva, asa ca ma lasa in pace. Nu vreau inmormintat, mi se rupe de toate ritualurile lor de ****.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am zis ca nu ar fi ingropat-o pe bunica daca nu ar platit.
Poti sa nu iti platesti acea taxa, dar familia ta va trebui sa o faca, pentru ca chitanta trebuie atasata certificatului de deces.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Asa, si te duci frumos la un crematoriu si gata. Cultul mortilor, o mizerie ancestrala care se cultiva inca de mici copiilor. Ia gindeste-te un pic cate s-ar putea face cu banii pe care ii ingroapa lumea in sicrie, pomeni, si alte de-astea, eh? P.S. Stiu ca e cam nasol cu gasitul unui crematoriu disponibil, dar asta e alta poveste. Prefer sa ma bage intr-o cada cu acid decat sa umflu buzunarele popilor si ale firmelor de pompe funebre.
P.S. Plus ca e cam ilegala taxa asta, cum zice ODM mai jos.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Eu vorbeam de cult.
Taxa de inmormantare e afisata in biserica.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Majolitatea prefera clasicul.Firmele de pompe funebre nu vor da faliment prea curand.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Din pacate, cum multi prefera o gramada de chestii inapoiate... si aici avem inca o data lipsa completa a educatiei.

| Lioana a răspuns:

Doar Statul impoziteaza iar cultele de care vorbesti sunt private. Se descurca pe cont propriu. Adica membrii bisericii fac donatii de buna voie. La fiecare serviciu divin se face colecta. Iar in unele biserici membrii platesc 10% (nu 5% cum spui tu) din toate veniturile lor.

| Holiday a răspuns (pentru Lioana):

"Iar in unele biserici membrii platesc 10% (nu 5% cum spui tu) din toate veniturile lor."

Aia e cotizatie de membru al clubului, mai degraba, nu impozit. Sunt lucruri total diferite.

| Lioana a răspuns (pentru Holiday):

Impozitul se pune pe venituri. La biserica oamenii nu au venituri. Doar predicatorul. Dar venitul lui e impozitat la fel ca al oricarui alt cetatean care munceste.

| Holiday a răspuns (pentru Lioana):

Si ce legatura are una cu alta? Eu am spus ca cei 10% de care spuneai, nu reprezinta un impozit, ci taxa de membru al clubului. In concluzie, cand discutam despre impozitare, exemplul tau e total neavenit, neavand legatura cu subiectul. Acum ai priceput?!

| Lioana a răspuns (pentru Holiday):

Are legătură. Exprimarea "impozit" din intrebare nu e corecta. Asa ca hai sa nu mai vorbim despre impozit. Asta spuneam. Ca nu se poate impozita participarea la slujbe religioase.

| Holiday a răspuns (pentru Lioana):

Ba da. Cred ca nu cunosti sistemul din Germania si din alte tari ca Finlanda sau Suedia. Cei care se declara ca apartinand unui anumit cult recunoscut, platesc un impozit catre stat, din care statul opreste o parte, iar cealalta este virata in contul organizatiilor religioase. Cei care se declara ca nefacand parte din vreo organizatie religioasa, si bineinteles neplatind acest impozit, nu au acces la serviciile organizatiilor respective. E simplu. Iar exprimarea "
"impozit" este foarte corecta, chiar asa se numeste.

| FreddieM a răspuns:

Santa biserica invarte afaceri de nici nu va imaginati. Banii enoriasilor sunt ultima si cea mai infima jecmnaeala pe care o practica preasfinitii nostri.
Reportajul asta ilustreaza perfect aceasta trista realitate.
https://youtu.be/qHTgt82ZGPM
Cheers

Răspuns utilizator avertizat
| BlackOldSun a răspuns:

La nivelul Uniunii Europene România este ultima la sumele alocate pentru cercetare, cu doar 15 euro pentru fiecare cetățean anual, în timp ce media europeană este între 200 și 250 euro de persoană
Cetățeanul needucat este cel mai vulnerabil, neînțelegând cum funcționează știința și fiind ușor păcălit de farsorii care vehiculează fake News și teorii absurde ale conspirației antivaciniste.
Scepticismul față de știință este dublat în România de o credință nemăsurată în zei imaginari.
Iată cum biserica mână în mână cu folkloriștii ajunși la putere, a ținut cetățenii în ignoranță totală doar pentru a-i putea manipula și mulge cât mai ușor posibil.
În România nu se respectă un principiu vital pentru o democrație contemporană: separarea dintre stat și biserică
Biserica ar trebui să se descurce financiar singură, eventual din donațiile habotnicilor, nicidecum din banii publici, banii tuturor cetățenilor.
Dar cum construirea de mii de biserici cu firmele folkloriștilor șmecheri a adus milioane de dolari în buzunarele celor 2 tabere mafiote, nimeni nu avea interesul să separe biserica de stat, biserica fiind pe post de "peștișorul de aur", unealta oficială prin care se acoperea furtul masiv.
Cum funcționa schema mafiotă: se umflau costurile materialelor de construcții și manopera, iar diferența se împărțea frățește între biserică și PSD-iștii cu firmele de construcții.
Cum se face de fapt în România, de când au pus mâna pe putere talpa țării, folkloriștii analfabeți.
Trăiască corupția că ea ne-a făcut oameni!
Sună cunoscut, nu?
Iată cum am ajuns ultimii din Europa, cu habotnici ignoranți rămași în Evul Mediu, care se târăsc în 4 labe și pupă oase de morți (contra cost?✝️) pe la mănăstiri, spre satisfacția totală a celor mai mari paraziți și mafioți din țara noastră: ♣️popii de treflă

| Raullalu a răspuns:

Majoritatea ajutoarelor de la stat merg catre BOR(biserica ortodoxa Romana)
Aproximativ 85% din banii alocati in acest Domeniu.
Iar restul se pot imparti la celelalte culte.
Nu toate religiile din Romania accepta fonduri din partea guvernului.
Biserica Baptiata are in politele ei dreptul si totodata responsabilitatea de a fi independenta fata de stat, neacceptand nici un fel de ajutor.
Oamenii de bunavoie fac donatii, iar toate evenimentele sunt gratuite ba chiar sustinute de Biserica.