anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu se mai respecta traditia religioasa "virgina pana in noaptea nuntii". De ce toti cauta sa fie satisfacuti si aud fete de 13 ani care zic ce bine a fost etc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa e si normal sa faci treaba aia doar in ziua cand te-ai casatorit, inainte nu.Trebuie sa respectam ceea ce spune Biblia. Si oamenii nu mai respecta asta, pentru ca :se lasa purtati de placeri, dusi de val, inselati de satana, sunt neinfranati, neascultatori de Dumnezeu, il au ca stapan pe satana. Dumnezeu spune sa nu curvim, preacurvim. (Acei oameni care nu se caiesc de ce ai facut iadul îi asteapta, Dumnezeu îi iarta daca se caiesc cu toata inima de ce au facut, dar sa nu mai faca, sa-l primeasca pe el ca Domn si Mantuitor)

16 răspunsuri:
| DataSoft a răspuns:

Secolul vitezei sa fie de vina? Probabil ca da..sau nu.
Si partea cu fetele virgine pana in noapte nunti.e un mit zic eu. de oarece partea cu sex-ul tine de compatibilitate.
Dupa parerea mea

| immaBeast a răspuns:

Pentru ca este foarte sanatos sa ai o viata sexuala activa, de la 19, 20 de ani. Aici nu ma refer la fetele de 15, 16 ani.
Asta tine si de educatia pe care au primit-o acei adolescenti.
Parintii se distanteaza foarte mult de adolescenti, parintii nu au " curajul " sa deschida un subiect cu ei, sa le explice corect.
Multi dintre parintii din ziua de astazi au avut la randul lor o educatie foarte slaba, daca ei au fost prost informati, asa vor fi si copii lor.
Acum tine si de persoana, daca vezi ca parintii tai nu stiu sa iti explice anumite chestii, nu sta asa, intereseaza-te tu, suntem in era internetului, ce este asa greu sa te interesezi pentru anumite chestii legate de viata ta?
Cat despre " traditia religioasa ", aici nu ma bag, nu sunt o persoana religioasa, si totusi, am aproape 19 ani si nu mi-am inceput viata sexuala.
De ce? Nu ma simt pregatit, o sa o fac cand sunt pregatit, cand vreau eu.

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Adevarat ca incep cam de mici, dar pe la 16-17 ani multe fete si multi baieti au corpul complet dezvoltat, mai ramane psihicul...
inainte fetele se casatoreau si de la 16 ani, nu toata lumea facea facultate, la 20 majoritatea erau casatorite, acum casatoria se face de la 25 in sus(in general)... e aproape imposibil sa ramana virgina pana atunci

| Ben00 a răspuns:

Pentru ca lumea in care traim nu mai este crestina. Parintii cred ca sunt uneori daramati de necazuri si griji, alteori dezinteresati.

| Doub a răspuns:

S-au prostit oamenii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Carnea tinde catre placeri, iar sufletul catre inaltare.carnea e mai puternica, sufletul este mai ravnitor.Castiga cel hranit mai bine.

| KhludCiprian a răspuns:

Nu vreau sa zic ca la varsta de 13 e anormal sa iti doresti sa ai intimitate. Totusi la varsta de 16-17 ani chiar nu vad nicio problema cat e consens si amandoi au varsta potrivita!

Fecioara Maria (ca tot esti la "ramura" Religie) cica l-a avut pe Isus cand avea 14 ani, si daca scazi 9 luni ajungi exact la 13 ani si cateva luni.

Pot sa zic doar atat: daca baiatul foloseste prezervativ, sa stii ca Iehova nu are sa lase nicio fata gravidawinking

| Innsbruck a răspuns:

Daca iubesti o persoana si vreti sa faceti dragoste, ce mai conteaza o bucata de hartie?

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Deoarece, oamenii nu sunt interesati de vointa lui Dumnezeu, ci de propriile placeri, ca animalele. Care-i diferenta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Știți cum sta treaba?
Acum, toți băieții si toate tetele vor sa se căsătorească după vârstă de 25-30 ani, când au făcută deja i facultate si un loc de munca stabil. Si e normal ca nu putem sa asteptam pana la acea vârstă.
Pe când străbunicii mistrii s au măritat la 14 ani si mai aveau si 4 copii pe lângă... bunii s au măritat in jurul vârstei de 18 ani si la 20, deja aveai nu stiu cați copii.
Deci...ei nu au trebuit sa si înceapă viață sexuala după 20 de ani.
Plus ca înainte exista foarte multa rușine si nu se afla ca ala s a culcat cu ea, chiar daca era pacat!
Pe când acum cunoaștem toate cu...le.

| questsoul a răspuns:

Pentru ca lumea in care traim e plina de perversi si de materiale "informative" care le umple mintea celor tineri.

| Alcyon a răspuns:

Dupa cum au spus si cei de mai sus, oamenii se casatoresc mult mai tarziu ca in trecut. Inainte, fetele se maritau de la 15-16 ani, pe cand acum se marita abia pe la 25-30 de ani. Explicatia sta in cresterea sperantei de viata. Acum cateva sute de ani, speranta de viata era foarte mica (cam in jur de 40 de ani), prin urmare totul se desfasura mult mai repede. Fetele se casatoreau de tinere, ca sa apuce sa faca macar 2-3 copii. In prezent nu mai e problema asta. Si cum nu poate sa stea nimeni pana la 30 de ani virgin, e logic ca tinerii sa intretina relatii sexuale inainte de casatorie.

| anonimg a răspuns:

Nu poti sa intorci cursul unui rau; poti doar sa lupti ca sa nu fii luata si tu de el.

| Yoanna22Yoanna a răspuns:

Pai gandeste-te ca oamenii se casatoresc mai tarziu, nu se mai marita fetele in jurul varstei de 14-15 ani.Ce parere ai despe virginitatea pana la 30 de ani? Ti se pare sanatos?
Cum sa ramai virgina pana in noaptea nuntii? Gandeste logic,inainte sa semnezi actul de casatorie si sa dai bani pentru nunta,trebuie sa cunosti persoana cu care urmeaza sa iti traiesti viata,nu? Asa cand mergeti amandoi la petreceri, va intalniti in parc, totul e roz si frumos, dar va fi oare la fel si cand o sa locuiti impreuna? Deci ca sa va cunoasteti, inainte de casatorie ar trebui sa va mutati impreuna sa vedeti daca va intelegeti.Deci,clar veti face dragoste.
Si nu inteleg de ce ai pus problema doar de "virgina".Pe baieti cui ii lasi?
De ce auzi fete de 13 ani care se lauda cu experientele lor amoroase? Pai:
-parinti dezinteresati de soarta copiilor lor
-hipersexualizarea preadolescentilor
-educatie sexuala deficitara sau chiar lipsa

| brokxy a răspuns:

O_O lol de 13 ani...Lumea s-a schimbat rau.Si-au luat-o totii copii in cap. Oare cine e de vina? Televizorul, internetul cu filmele lor po***.(Nu ma lasa sa scriu)Adevarul e ca inainte de tehnologie copii erau mai atfel.Nu ca e de vina tehnologia.E si utila.Dar copii astia si-au luat-o in cap.Sincer cand aud copii astia ma doare capu >_< Asculta. Bucurosi vor fi bolnavii, nevazatorii si surdo-mutii caci acestia vor fi mantuiti.(Pentru ca nu au avut posibilitatea sa auda si sa vada lumea asta mizerabila in care traim) Ei se lupta bolile lor nu cu tentatiile trupesti

| danay72 a răspuns:

Pentru ca oamenii nu mai apreciaza moralitatea, nu mai zic de Biblie.