Acele legi erau pentru femeile din vechime care nu aveau absorbante.
Acum banuiesc ca ai 1 leu sa iti iei un absorbant si sa mergi la biserica!
Faptul ca unii iau Biblia mot-a-mot nu este un lucru tocmai bun.
Pacat ca nu iau mot-a-mot alte lucruri din Biblie! Lucruri care chiar ar trebui practicate!
Cică e "murdară" și nu are voie, dar e una dintre cele mai mari tâmpenii pe care le-am auzit.
Din cate stiu eu, in vechime nu existau atatea mijloace de igiena pentru femeile care se aflau in aceasta perioada. Din acest motiv, femeilor nu le era permis sa intre in biserica sau sa ajunga la altar, nu stiu bine care din ele; pentru ca in acest mod se putea intampla sa ramana pete, etc pe jos sau multe altele. Dar in ziua de azi nu mai putem vorbi despre acelasi lucru, femeile au mijloace de a intretine igiena personala in perioada aceasta; totusi, obiceiul a ramas chiar daca nu toti cei care impun aceasta stiu sa argumenteze motivul pentru care se procedeaza astfel. Asta este ceea ce stiu, am intrebat si mi s-a spus asa. Posibil ca acesta sa fie motivul sau nu.
Si de asemenea pentru ca in vechime femeile aflate la menstruatie erau considerate necurate. Ori biserica fiind un loc sfant, era interzis ca ceva/ cineva necurat sa intre sa spurce locul.
Buna soffie! Daca te referi cand o femeie este la menstruatie, nu? Pai o femeie cand este la menstruatie, cum se spune si in Biblie, se curata de rautate, si nu ca nu are voie sa mearga la Biserica, dar este pacat sa te apropii de altar si icoane sa le saruti, fiinda orice om se duce curat in fata lui Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu te primeste in casa Lui, dar este acea stima, respect, acea evlavie fata de El, ai voie sa mergi, nu te opreste nimeni sa te rogi! Este gresit raspunsul lui blissr, nu este vorba de absorbante, nu are nici o legatura, si atunci femeile se protejau, nu cu absorbante si cu bucati de carpe, asa era pe atunci! Dar sa stii ca ai voie sa mergi la Biserica, dar sa stai mai in spate si sa te rogi in taina! A si app sa nu te duci sa te unga preotul cu mir! Daca mai ai intrebari de genul acesta poti sa imi trimiti mesaj si eu iti raspund cu cea mai mare placere! O zi buna!
Perioada lunii? Vrei sa spui cand e la menstruatie? Cica e gresit daca intra in biserica.Nu stiu de ce, dar mi se pare o tampenie.
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă: