| SaintOcea a întrebat:

De ce nu se regăseşte în cele 10 porunci porunca:
"Să nu faci sclav din aproapele tău."
S-a întâmplat pur şi simplu ca dumnezeu să fi uitat? sau editorii cărţii "biblie" să fi sărit peste accidental?
Sau era un păcat acceptabil când creştinismul lua amploare prin sec III-IV?
Aştept răspunsuri.
(Cine nu ştie mai bine să se abţină şi să tacă.)

Răspuns Câştigător
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

*casca*
Cand am chef de basme ii spun unui crestin sa-mi spuna intamplarin cu dumnezeu.

10 răspunsuri:
| V3ra a răspuns:

Dragul meu prin porunca care zice "Iubeste-ti aproapele tau ca pe tine insuti" se subintelege ce zici tuwinking daca iti iubesti aproapele ca pe tine insuti nu ai cum sa-l faci sclavul tau! informeaza-te inainte de a intreba, sau faci parte dintr-o secta?

| bogdanworld a răspuns:

Pai tu esti ca si evrei despre care zicea Iisus: cititi biblia si nu o intelegeti. cele 10 porunci, zicea Iisus, se rezuma la 2 porunci: sa iubesti pe Dumnezeu mai mult decat pe tine, iar a doua sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. asa ca porunca: "Să nu faci sclav din aproapele tău." este scrisa, dar pentru cei care stiu sa citeasca, deci nu pentru tine happy

| PinkPanther a răspuns:

Nu a mai incaput, trebuiau sa fie 10 nu 11. laughing)
Probabil pe vremea aia scalavagismul era ceva normal si nu s-au gandit sa il mentioneze. In plus crestinii considerau "aproapele" tot un crestin, daca te inchinai la alceva nu mai erai "aproapele" deci nu trebuia sa primesti mila crestina deci puteai fi scalv

| bogdanworld a răspuns:

PinkPanther vorbesti prostii mai mari ca tine happy. Pune mana pe carte, ca la istorie sigur ai 5 de trecere...

Răspuns utilizator avertizat
| zdrangoi a răspuns:

Din moment ce exista "iubeste-ti aproapele"
nu mai trebuie inca una care sa aiba aceeasi semnificatie.

| bogdanworld a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin sclavi. daca pentru tine: a munci pamantul "patronului" (oricine ar fi, chiar si manastire) in schimbul hranei, a adapostului si a ceea ce ai nevoie ti se pare sclavie, atunci inseamna ca nu stii ce vorbesti. sclavia este obligarea unei persoane la realizarea unui anumit lucru, de orice fel, fara a i se oferi nimic la schimb. stapanul avea drept de viata si de moarte asupra sclavilor. si parintii tai lucreaza la un patron, sunt sclavi?

| MMihai a răspuns:

Biblia este făcută și scrisă de oameni și nu are nimic divinic în ea.
Vechiul Testament este copierea unei literaturi evreiești, ( că le trebuia ceva consistent pe post de plumb de la „hopa Mitică", când au făcut creștinismul, ) apărute înainte de anul 0 e.n. și atunci în majoritatea țărilor era orânduirea sclavagistă, dar asta trebuia să fi învățat la istorie.
Explicația cu iubirea aproapelui, când nu explici concret ce se înțelege prin aproape, este hazlie, dar britanicii, francezii, spaniolii, portughezii, olandezii, erau creștini dar s-au folosit de munca sclavilor negrii.
În epoca feudală Europa era creștină dar era feudalul și iobagii iar iobagii nu aveau o soartă teribil de bună comparativ cu sclavii, ceva mai bună, dar tot nu teribil de bună.
Până la Constantin, de fapt nu exista, nici un creștinism, ci numai un pre-creștinism, dar,, gașca lui Constantin și Constantin" au priceput avantajele unei religii, cu ",, dă Cezarului, ce este al Cezarului", și cu „ întoarce și celălalt obraz!", ", motiv pentru care au promovat, și au impus religia respectivă, în tot imperiul și astfel Creștinismul s-a răspândit, în tot imperiul și în toată Europa, că le convenea bogățiilor timpului, o religie, care să promoveze supușenia fată de autorități și față de bogătașii timpului.

| PinkPanther a răspuns:

Bogdanword, eu trebuie sa ma apuc de citit? Tu ce faci? ar trebui sa iti dai seama cand un raspuns nu e dat serios, asa intrebare asa raspuns

Răspuns utilizator avertizat