Faptul că atuci când a fost anunțat că mama și frații lui îl caută, prima reacție a lui Iisus a fost să spună că mama și frații lui sunt cei care îl urmează nu însemană deloc că nu are nici o treabă cu ei sau nu îi respectă. Iacov, unul din autorii Noului Testament e frate de corp cu Iisus, ultimele gânduri când era în agonie pe cruce erau îndreptate spre mama Lui, pentru a o da în grija lui Ioan cel mai iubit ucenic al Lui.
E una din cele 10 porunci: Cinsteste pe prietenii si tovarasii tai, mai ales daca esti liderul lor, ca sa traiesti zile multe pe Pamant. Stai putin, e un pic altfel vad: Cinsteste pe tatal si pe mama ta, ca sa traiesti zile multe pe Pamant. Nu stiu ce s-a intamplat in alte locuri, dar, pe Pamant, nu a trait zile multe. Dupa ce i-a zis mamei lui, ''du-te de aici, femeie, caci nu te cunosc''.
Ai trait tu in zilele lui sa vezi ca asa a zis? Pot fi greseli sau minciuni strecurate.
Nu avem de unde sa stim sigur asta, noi nu am trait in acele perioade. Pot fi pur si simplu mituri rău intentionate pentru a denigra si a pune într-o pozitie proasta religia si credinciosii.
Si ce cauta miturile denigratoare rau intentionate in evanghelie?
Nu e niciun mit denigratoriu in Evanghelie. E prost ala ce a pus întrebarea ca nici un pasaj Biblic nu e in stare sa citeasca. E analfabet functional si un sinucigas ce traieste in ceva sat rupt de lume. N-are el treaba cu realitatea.
In orice caz in pasul respectiv nu e nimic rau intentionat, Iisus pune cand I se spune ca Mama si rudele Sale Îl cauta El spune ca toti cei care asculta de El sunt mama si familia Lui. E un mod foarte frumos a lui Dumnezeu de a ne spune ca atunci cand facem voia Lui suntem familia lui.
Spre deosebire de islam unde esti maxim sclavul lui allah.
Stai putin, Herach; ii raspund lui Robertandrei care afirma ca textul din NT la care te referi este un mit denigratoriu menit a pune il lumina proasta religia si credinciosii; eu doar il intreb ce cauta un mit denigratoriu in evanghelie. Matei 5:22 VDC
Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; și oricine va zice fratelui său: ‘Prostule!’ va cădea sub pedeapsa soborului; iar oricine-i va zice: ‘Nebunule!’ va cădea sub pedeapsa focului gheenei. Tu il faci pe Mentholinks atat prost cat si nebun, dar stiu ca nu te temi de pedeapsa focului gheenei, caci nu crezi de fapt in Isus; nu mai poti tu de evanghelistul Matei. Ceea ce faci si spui arata ceea ce crezi.