| ClauditaSmile a întrebat:

De ce oamenii cred in Dumnezeu, in ceva / cineva care nu le da nici un semn normal ca exista? Nu semne ca a i-a mers bine sau ca l-a visat sau cine stie ce chesti care se pot explica.

9 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

In primul rand pentru ca am fost creati cu necesitati spirituale. Apoi ata Biblia cat si creatia ne ofera dovezi ale existentei sale.

| mODIN a răspuns (pentru danay72):

Biblia e doar o carte, iar creatia este o minciuna.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Vorbeste doar in dreptul tau nu generaliza sau mai bine zis nu da cu bata-n balta; tu ce ai citit?

| sublime89 a răspuns:

Pentru ca nu-si pot explica existenta lor altfel. Dupa logica primitiva umana, se pare ca trebuie sa existe un super-om sus in cer care sa ne fi creat. Daca ar fi fost si cainii mai inteligenti, asa cum suntem noi, atunci ei si-ar fi imaginat un super-caine care a creat intregul Univers. E doar un punct de vedere extrem de subiectiv.

| Felys a răspuns:

Religia a fost inventata atunci cand omenirea nu era atat de evoluata, considerau fenomenele naturale ca ceva divin, lucrurile inexplicabile la acel moment ca fiind facute de o putere supranaturala, intr-un cuvant erau prosti, se pare ca intre timp au ramas unii la acelasi nivel

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa se intreaba si orbii, de ce unii cred in existenta luminii.

| g4mma a răspuns:

Pentru ca e busy.

| ZambetDeGheata a răspuns:

Dumnezeu ne da semne. Ce fel de Dumnezeu ar fi daca ar da semne "normale"? laughing Si pana la urma...defineste normalul. Eu nu imi pot imagina o lume care nu crede in Dumnezeu...o vad ca o lume atat de trista straight face Dumnezeu iti ofera sentimentul acela de protectie, te face de multe ori sa crezi ca nu esti singur, ca exista cineva acolo sus caruia chiar ii pasa si care nu te va lasa sa cazi chiar daca intreaga lume iti va intoarce spatele. Nu crezi in Dumnezeu pentru ca iti dovedeste ca exista, crezi in Dumnezeu pentru ca simti ca exista.

| HiddenWorld a răspuns:

Deoarece aceştia sunt manipulați."În ajutorul" manipularii vine autosugestia şi o culegere de basme care le dictează oamenilor ce să creadă, cum să se comporte si ce principii să aiba în viață.