Din nevoia de a se simti protejati, plasandu-se pe un nivel inferior si avand impresia ca sunt vegheati de o entitate superioara atotputernica. De asemenea, o mare parte dintre ei fac asta si pentru ca au impresia ca vor primi ajutor "de sus", fara a face nimic concret in viata reala in sensul asta. Si motivele pot continua, insa ceea ce vreau sa spun e ca oamenii cauta sa se simta protejati si cauta sa dea un sens existentei, bazandu-se pe credinta in ceva plasat deasupra lor.
Si daca e invers, o fiinta divina a "inventat" oamenii? Te-ai gindit la asta?
Când spui că oamenii inventează ființe divine, adică sunt în eroare atunci când cred că universul a fost creat de o ființă imaterială, omnipotentă înseamnă că ai pretenția că știi ce s-a pterecut atunci, că cineva informat te-a anunța cum s-au petrecut lucrurile și ți-e milă de ignoranții care au alte scenarii.Din moment ce știința e de acord că materia, timpul și spațiul au un început, ce dovezi ai pentru convingerile tale în preivința a ce era sau nu era înainte de materie sau ce a cauzat materia? De unde ai informații despre cum a apărut universul ca să fii așa de sigur cine se înșeală și cine nu? A revenit vreun ateu la viață după 2-3 zile ca să garanteze că nu are suflet, că nu s-a întâlnit cu nimeni, că n-a fost o perioadă de conștiență?
Hai ca nu era greu: necunoastere, apoi confort psihic.
https://www.facebook.com/note.php?note_id=186743254670532&comments
Oamenii nu inventeaza fiinte divine ci o forta SUPERIOARA, O FORTA INTELIGENTA, UN CREATOR chiar exista.
Citeste despre argumentul cosmologic.
Am eu o intrebare pentru tinee ce oamenii sunt ignoranti si isi bat joc de credinta altora?( nu ma refer la intrebarea ta)De ce oamenii sunt nepasatori, rai, naivi si fac bascalie din orice?
Numai bine
E simplu, n-au încredere în propriile puteri, bazându-se astfel pe ajutor divin sau poate (de fapt sigur) li s-a implantat asta în creier de când erau mici şi nu au încercat să-şi pună întrebări de genul: "Oare există acest Dumnezeu sau e doar o poveste?" aşa cum şi-au pus toţi ateii în devenire.
Suntem slabi, suntem marunti, suntem necunoscatori, e normal sa cautam raspunsul, iar atunci cand nu il gasim, incercam sa inventam noi unul, pentru a ne minti si a ne alina frustrarile.
Multe lucruri nu au o explicatie logica (din d.p.d.v. oemnesc ) si nici nu au fost vazute si totusi crezi ca exista. Ca de exemplu creierul tau sau al meu ( cred ca sti si povestea de unde am extras aceast exemplu ) De ce ai crede ca Dumnezeu o fost inventat de oameni? Oamenii care cauta cu adevarat pe Dumnezeu, il descopera. Totul depinde de dorinta si motivatie. Credinta vine mai apoi.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: