anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce oamenii nu vor sa creada, nu vor sa vada sau sa accepte realitatea din fata lor.
Ca nu exista Dumnezu, Diavol sau astfel de lucruri.
De ce sa te agati de o idee, si sa traiesti dupa ea pentru ca asa spune biserica, aici ma refer la orice religie, ca exista un creator care o sa te judece pentru absolut tot.
Pentru mine asta este o indoctrinare, o spalare pe creier, o manipulare pentru interesele celor care au facut asta.
Sa traiesti viata dupa astfel de reguli, avand acea idee si frica in sinea ta. Mi se pare o porcarie, o mascarada.
Bine ca sunt mai multe biserici construite, decat spitale sau alte institutii care sa ajute cu adevarat populatiei. Adica eu daca am nevoie de o urgenta medicala, sa ma rog la Doamne, Doamne?
Eu unul nu cred, e ca si cum ai crede in mos craciun, ajungi dupa o anumita varsta si realizezi ca nu exista asa ceva.
Lasa popa sa manance ce vrea, sa-si cumpere ce vrea, sa nu plateasca taxe mai nou, sa f__a ce vrea cand nici ei nu cred, niste sarlatani, pedofili, in altar beau vin.
Aceele persoane care profita de pe urma ta, moartea devine un castig si profit.
Mi se pare groaznic ca se pot face bani de pe urma suferintei unei persoane, ca se poate profita in felul asta.
De ce aceleasi persoane "incuiate" de ce nu pot vedea adevarul, de ce sa nu traim liberi, dupa propriile noastre reguli si principii?

25 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

De ce ar vrea sa vada?

| victoreanu a răspuns:

Bolnavii internati intr-un spital psihiatric sunt convinsi ca ei sunt normali, probleme mentale avand ceilalti din afara institutului.

| doctorandus a răspuns:

Realitatea din jurul tau o poti cunoaste, dar nu poti cunoaste daca exista sau nu Dumnezeu, deoarece niciun experiment nu poate demonstra sau infirma asta. In general, din comportamentul popilor nu rezulta existenta sau inexistenta lui Dumnezeu.

| Gabbriell a răspuns (pentru doctorandus):

Inteleg perfect si sunt de acord dar uite ca ei profita de pe urma asta...

| Karinakari99 a răspuns:

Asta e părerea ta! Noi, creştinii, susţinem că Dumnezeu există!

| 4b a răspuns:

Eu pot sa cred in cai verzi pe pereti si cu toate astea sa ma simt liber...
Cand esth bolnav, meri la doctor; cine iti pretinde sa zaci cu TBC(blablabla) si sa te rogi pentru vindecare? ce poti face... faci.
Dumnezeu ti-a dat un creier, ce naiba, foloseste-l.
Numa' bine

| M25M a răspuns:

Fiecare are dreptul de a crede in ce vrea el, atat timp cat credinta lui nu are consecinte asupra altuia... Credinta individuala o inteleg, insa cu mentalitatea cohortelor credincioase care vin insotite cu prejudecati si etichetari fata de "ceilalti", unde mai pui ca intervine si manipularea pentru obtinerea profitului, nu pot fi de acord...

| Lizzu a răspuns:

Oamenii pot sa creada in ce vor sa creada,sunt liberi.
Daca nu ar crede in dzeu,sa zicem ca li s-ar sterge din minte conceptul de dzeu,atunci ar inventa si adopta pe loc un alt concept in care sa creada, fie el o statuie,fie un fenomen al naturii fie un animal,orice.

--Nu vor sa accepte realitatea pentru ca e greu.e urata, e gri, e dificila, iar senzatia ca cineva e acolo undeva la bine si la rau este de apreciat.
Omul are nevoie de compasiune cand trece prin necazuri, dzeu e adanc inradacinat in mintea colectiva. E greu de inlaturat si de luptat cu el.

E reconfortant pentru fiinta umana sa se gandeasca ca atunci cand are vreo problema, exista cineva sau ceva care ii poate inlatura problema ..cred ca totul e psihic.
De fapt noi insine suntem cei care ne inlaturam problemele, dar fiind vorba de rugaciune si de cineva atotputernic, avem senzatia ca el e acela care ne-a ajutat cand de fapt a fost puterea noastra de gandire si rezolvare a problemelor.

Totul sta in noi.
Zic eu.

Aa...si inca ceva. oamenii nu -i poti schimba si convinge de ceva anume imediat. E nevoie de un timp iar schimbarea, daca o sa vina, va veni atunci cand ei isi vor da acordul sau cand vor fi pregatiti...

| ErrorFound a răspuns:

Fiindca oameni sunt fiinte cu frica de moarte si au tendina sa se agate de orice speranta care le va da viata eterna. Ei cred orbeste doar fiindca nu vor sa moara(sau sa moara si sa traiasca in Rai).
Dupa mine e o prostie si nu am nevoie de acest sentiment de siguranta. Cum ar trebui sa nu-l ai nici tu, nici bunica-ta, nici vecinu', etc.
Dar nu toti oamenii au ajuns la nivel al constiintei de sine.

| NGheorghe a răspuns:

Smecheria este ca realitatea nu se poate accepta instantaneu ci trebuie zile si chiar ani sa dovedesti anumite minciuni.
Daca o iei usurel si de la inceput ai sa observi ca religia este foarte principiala.
Chiar azi m-am referit la "inceput" (scuze ca dau CPY/PST in loc sa iti sriu un raspuns personal): """Ceea ce iti scapa tie este ca omul este diferit de animale prin faptul ca le poate stapanii (le poate prinde, dresa, celor puternice le poate limita teritoriul lor punand garduri; pe cand animalele nu pot dresa alte animale, etc si niciun om nu va ajunge sa fie dresat de vreun animal happy ) Omul este superior exact pentru ca le poate stapanii (ca se imprieteneste cu unele animale asta este tot stapanire pentru ca le controleaza hrana).
Geneza:
"Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să STAPANEASCA peste peşti., păsări., animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"

Apropo: GRESALA (pacatul) pe care il fac oamenii este ca ei nu se multumesc sa fie STAPANI doar peste animale ci VOR SA STAPANEASCA PESTE ALTI OAMENI (si creaza armate militare ca sa distruga alti oameni, sau inventeaza minciuni ca sa bage frica in ei si sa-si distruga semenii lor, si cam dintodeauna si prin toate popoarele s-au inventat obiceiuri si traditii (bazate pe minciuni) ca astfel sa se amestece si sa influenteze casatoriile, in schimb ce-i care nu se lasa "influientati" sunt indepartati si evitati de comunitate, in schimb avantajul lor este ca devin si foarte sanatosi. Sanatatea este "rasplata" celor care prefera sa isi foloseasca creierul si nu accepta minciunile, si nici nu se lasa ajutati."""

Gabe, continui la intrebarea ta!
Adevarul este ca tu trebuie sa crezi ceva pentru ca nu iti poti permite sa faci verificari de 20de ani, 30 de ani sau chiar mai multi ani. Ca ii foarte usor sa presupui ca
-"criminalii sunt ferm convinsi ca prin actele lor fac dreptate",
-"hotii sunt ferm convinsi ca lucrurile furate ii ajuta sa se ridice in societate",
-"ca prostituatele nu au visat toata viata lor ca sa ajunga asa"

dar nu vei avea niciodata confirmari pentru ca acest tip de persoane (raufacatoare) nu vor spune adevarul, adica nu isi vor arata aceasta identitate, ci trebuie sa iti pierzi viata ca sa ii prinzi si cautand dovezi. Astfel daca esti principiala poti considera ca:
- toti cei care vor sa te ajute si iti fac promisiuni inseamna ca iti doresc raul,( ei sa isi faca lor bine! ca tu iti faci tie!)
- toti cei care nu au o meserie sunt profitori. (iti arata procedee prin care castigi mult cu investitii infime... totul ii sa pui botul si sa te lacomesti la cuvantul € sau $ si sa semnezi pe loc o hartie.)
-cei care vin cu explicatii care sa le crezi ( taximetrist care spune: "am permis de 20 de ani!" si ei sunt oameni care profita si ii cauta pe cei naivi);
- unii parinti dau mii de roni ca sa isi vindece copii, iar alti copii nu se imbolnavesc nici daca mananca de pe jos, dar daca ti-ar spune cineva ca minciuni ca "baba-cloanta, bau-bau, te fura tiganii sau te-a adus barza" sunt nu doar simple minciuni ci pe deasupra genereaza stres, frica si dezorientare, adica niste "elemente" care stau la originea bolilor- atunci ai mai avea curajul sa faci teste pe proprii tai copii?
Regula asta ii simpla, si echitabila pentru toata lumea, deci perfecta. Poate imi spui tu una si mai perfecta?
Asa ca nu ai timp, si ordinea ii simpla: cresti (ca sa te intretii singura), te inmultesti cu cine vrei si te accepta, si stapanesti peste pamant si animale; si nicidecum profitand de pe altii mai mici sau mai saraci. Poate ti se pare mai fain daca esti inconjurat/a de niste "prosti fara carte" care iti slugaresc pe niste bani de nimic... dar asta este doar o impresie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da cine ma nu te lasa pe tine sa traiesti? frica sau indoiala? cati crestini au venit la borsul tau ateu, intalept rational si teligent? si daca tu ai gasit in asta o piatra de poticnire impotriva unei vieti libere de orice frica si temere si cu speranta castigarii vesniciei, de ce ar trebui sa punem botul la prostiile tale superficiale ce le debitezi fara sa ai habar ce inseamna intr-adevar o viata de crestin? de ce duci tu o lupta usoara pe TPU, unde sant oameni la fel ca tine infiderent ca sant crestini ori ce alta orientare s-a mai inventat, si nu mergi ma la marii duhovnici ai religiei crestine? mergi draguta si lupta-te lupta cea mare, si victoria ta va fi pe masura vredniciei tale intr-ale gandirii carnii putezicioase si slabe? pofteste si lupta-te dar nu aici.aici nu esti decat un parci cu idei de 15 ani.le-am avut si eu cand eram tanar prost si fara minte.vad ca tu te grabesti.sari direct in procesul sinoadelor ecumenice.te-ai trezit pe TPU la fel ca vreo inca cateva mii de teligenti, mult mai destepti decat crestinii si alte milioane de credinciosi in alti idoli si Dumnezei sa convingi ce? sa credem in tine? in ideile tale? pai am crezut cand eram ca tine, dar drumul vietii ne-a adus aci unde vezi.de ce crezi tu ca ai fi mai destept? cati crestini cunosti ma blegule? toti sant prosti? ca or mai fi nu zice nimeni, cu toate ca parerea mea e ca nimeni nu e prost daca stie sa duca mancarea la gura.hai sa punem decalogul de la religie alaturi de principiile voastre de la celelalte categorii, in special de la adolescenti, dragoste si sex si familie si relatii, vrei? ba principialule? uita-te la ultima mea intrebare si spune-mi ca e bun principiul libertatii asumate in exces.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deoarece Dumnezeu exista! De e dau raspunsuri atat de scurte? Deoarece m-am cam plictisit de intrebari din astea in care parca vad o reluare!

| Scarbo a răspuns:

Asta le da sperante oamenilor, sau desigur religia este folosita pentru a manipula mintile oamenilor prin frica : Supunete si vei trai bine, nesupunere=suferinta vesnica. Mi se pare o idee buna in unele cazuri.

| svartirhimnar a răspuns:

Nu pot să te contest că eşti ateu, ai dreptate în unele lucruri, cum ar fi că oamenii sunt spălaţi pe creier. Aici ai dreptate, pentru că nimeni nu ştie exact ce a vrut Dumnezeu să spună prin unele lucruri, iar Biblia a fost tradusă şi modificată de sute de ori, de asta sunt sigură.
Pot să spun că eu cred în Dumnezeu, însă nu aberez toate tâmpeniile care se aud oriunde.
Fiecare trăieşte după propriile principii, nimeni nu obligă pe nimeni să creadă în ceva, asta depinde de tine.
Însă prea mulţi oameni sunt fraieriţi de ameninţările preoţilor în ziua de azi.
Totul se face pentru bani, nu pentru credinţă.
Exact cum ai spus şi tu.
Dacă şi la spovedit îţi ia popa bani, păi ce să le mai ceri.
Credinţa stă în inimă, în rugăciune, dacă x construieşte o biserică nu înseamnă că e mai credincios.
Şi la faza cu spitalele sunt de acord.
Dar aşa e lumea în ziua de azi. Banii sunt pe primul loc. Însă mai sunt şi ortodocşi cu capul pe umeri pe aici.

| Gabbriell a răspuns (pentru svartirhimnar):

Multumesc, imi place raspunsul tau si te respect pentru ca ai inteles ce vreau sa spun.
Deci acest subiect, intrebarea mea nu a insemnat sa oblig pe cineva sa nu creada sau sa creada, eu doar mi-am spus opinia si lucrurile in care eu nu cred.
Nu spun nimanui sa creada sau sa nu creada in ceva anume, fiecare alege ceea ce vrea.
Inca odata multumesc.

| svartirhimnar a răspuns (pentru Gabbriell):

N-ai pentru ce.
Mai nou dacă îţi spui opinia, îţi sar fanaticii în cap.laughing
Cam asta e treaba.
Mna, şi eu cred în Dumnezeu, dar ''credinţa'' din ziua de azi e mai mult pentru bani, să zic aşa.

| Aiwendil a răspuns (pentru Gabbriell):

Au sarit pe tine petru ca ai pus intrebarea :"De ce oamenii nu vor sa creada, nu vor sa vada sau sa accepte realitatea din fata lor." E ca si cum ai veni si ai spune(dau un exemplu, nu ca tu ai spune asta) :de ce nu acceptati ca rosia e mov? Cam asa te-ai adresat. Daca incepeai altfel intrebarea ar fi fost altceva: "Stiti, eu sunt atee si nu cred in Dumnezeu, dar vreau sa va spun astea si sa va intreb din astea."

| Gabbriell a răspuns (pentru Aiwendil):

Dar nu sunt ateu, ateii simt in sinea lor ca exista Dumnezeu dar nu vor sa creada in el. Dupa mine, si ei sunt "spalati"
N-am spus ca sunt ateu.

| Aiwendil a răspuns (pentru Gabbriell):

Atei nu cred deloc in Dumnezeu.Nici in sinea lor nu cred.Normal ca am crezut ca esti ateu daca ai negat existenta lui Dumnezeu si a lui Satana pentru ca asta fac atei.

| Aiwendil a răspuns:

M-am saturat de voii atei! M-am saturata pana in gat! CE PISICI MEI AVETI CU NOI CEI CARE CREDEM IN DUMNEZEU? CARE E PROBLEMA VOASTRA? Eu nu am avut niciodata nimic cu ateii.Nu m-am dus niciodata la ei si le-am rinut ditamai discursul despre religie si Dumnezeu.De ce toti ateii stati pe categoria religie? De ce nu ne lasati pe noi, credinciosi in pace? De ce ne tot sacaiti? Mai taceti o data.Cum pentru voi adevarul insemna sa nu crezi in DFumnezeu asa si pentru noi adevarul insemna sa crezi in Dumnezeu.Tu chiar crezi ca religiile au fost facute sa ne manipuleze cu ele? Poate unii s-au apucat sa faca asta, dar nu toti.In ziua de azi tehnologia te manipuleaza mult mai mult decat toate religiile lumii.CONTEAZA SI SUFLETUL! E vorba de bani, aici! Construiesc mai multe biserici decat spitale pentru ca e vorba de bani.Construind o biserica nu cheltui asa mult bani ca atunci cand faci un spital.Plus ca prin pastile te controleaza.Iti spune pastila respectiva te vindeca la ficat, te vindeca si apoi te trezesti bolnav de inima din cauza unei substante care era in pastila! Cand o sa intelegi ca trupul uman e o comuniune a sufletului si a mintii! Cand? E imposibil sa fiu doar una.Imposibil! Calculatorul tau poate sa functioneze fara energie? POATE? NU! Asa e si cu corpul uman.Ca anumiti popi sunt niste sarlatani si pedolifi asta pentru ca voi uitati ca si ei sunt oameni. Exista si o vorba care spune ca sa faci ce zice popa, nu ce face popa.Crezi ca in spitale nu sunt oameni corupti? Ba da sunt.Asa ca si acolo se fac bani dupa suferinta ta.Cu cat dai mai mult cu atat te vindeca mai repede si mai bine.Pe cine crezi tu ca ar opera, primul, pe tine ranit sau pe presedinte? Exact.Pe presedinte.Pe tine te lasa sa mori. Daca n-ar fi existat un Dumnezeu nu s-ar fi creat religii.Asa cum nu iti poti imagina o alta culoare decat cele care exista crezi ca ar putea inventa un om un zeu? Si intotdeauna va luati de religiile din epoca moderna, dar zeii greci si egipteni si ai mayasilor? De iei nu ziceti nimica, nu-i asa? De iei nu ziceti ca vai ce prosti au fost ca au crezut in zeul cutare si zeita cutare.

| adrianamara a răspuns:

Pai din acelasi motiv pentru care nici tu nu crezi! Findca nu vor! Esti foarte sigur pe tine nu sti ca nimic nu e universal valabil?

| Gabbriell a răspuns:

Eu nu mi-am spus opinia si atat, nu am incercat sa supar pe cineva.
Daca nu sunt respectat pentru exprimarea mea libera e aiurea, eu va respect opinia voastra.
Nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu mine. Eu doar v-am pus pe ganduri si atat.
Nu a fost o jignire nimanui adresata.

| Gabbriell a răspuns:

1. Nu-ti da opiniile sau sfatul decat daca esti rugat.
2. Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.
3. Cand te afli in lacasul altuia arata-i respect, altfel nu te duce acolo.
4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila.
5. Nu face avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere.
6. Nu lua ceea ce nu-ti apartine decat daca este o povara pentru cealalta persoana si aceasta cere sa fie eliberat de povara.
7. Recunoaste puterea magiei daca ai folosit-o cu succes pentru ati indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.
8. Nu te plange de nimic din ceea ce nu esti implicat direct.
9. Nu face rau copiilor mici.
10. Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta.
11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, DISTRUGE-L.

| mariaalessandra a răspuns:

Uite,daca eu cred, si sa zicem ca nu ar fi, as pati ceva? Nu.Deci cred pentru. ca cred in minuni.Si mi s-au intamplat. Eu nu ma simt impovarata cu nimic ca ma rog inainte de masa si de culcare si ca merg la biserica.Ce mi se dau o mie de euro daca ma ateizez si devin libera la orice? Nu.Documenteaza-te mai bine despre crestinism si ai sa vezi ca nu e doar un basm.In special despre minunile din Ierusalim. Cerceteaza si cel mai mic firicel de iarba de acolo. Poruncile au fost date in special pentru. a ne respecta intre noi.Nu toti preotii sunt asa.Si daca gasesti vreunul de are o greseluta distanta de un preot adevarat,ei bine, nu se poate ca toti sa fim perfecti, fiecare are pacate, si daca nu se spovedesc de ele, preotii vor plati inzecit dupa moarte.

| Timofte_Daniel_1991 a răspuns:

Daca ai fi stat sa te cercetezi in inima ta, in adancul tau ai fi vazut ca aceste reguli nu au facut ceva rau in viata ta..aceste reguli au fost puse pentru a crea armonie, dragoste si sa te agati de Dumnezeu nu inseamna sa traiesti cu frica ca te va pierde pentru ceea ce faci ci inseamna sa ai nadejde pentru ca Dumnezeu e dragoste, blandete, bunatate si tot ce a creat El a fost pentru a ne fi bine.dar omul in mintea sa si-a creat singur propria lume... Dumnezeu toate le-a facut bune iar omul a stricat tot!