Doar unii oameni sunt ipocriti, independent de orientarea religioasa.
Ateii fiind mai putini, o sa gasesti mai putini atei ipocriti.
"Sunt doar doua lucruri infinite, universul si prostia umana, insa asupra primului aspect nu sunt atat de sigur."(Albert Einstein)
Cred ca la tine si la intrebarea ta se referea.
Pentru ca ei sunt superiori, stiu totul, au convingeri absolute, daca nu isi convine vei arde o eternitate in iadul vesnic
Nu toți, nu generaliza, deși probabil o mică doză de ipocrizie cu toții deținem. E ca și beția, unii se îmbată la propriu, alții se îmbată cu vise și speranțe. Așa si aici: unii se folosesc de ipocrizie pentru a-și atinge scopul, alții o folosesc în "glumă", căci: "a face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare înțelepciune." (Cicero)
Ei cred ca nu mai sunt oameni, deja sunt sfinti, daca un preot le arunca crucea, imediat o inhata, si i-o aduce inapoi.Nu se mai considera oameni, ei cred ca au deja un loc rezervat in Imparatia Cerurilor, sunt privilegiati, ce sa mai...
Te comporti altfel cand stii ca ai un loc asigurat pentru viata vesnica iar altii pentru tortura vesnica.
Oameni ipocriti exista si la atei si la religiosi, dar sa nu generalizam ca nu toti ateii si crestinii sunt asa.
Ai dreptate sunt foarte ipocriti probabili se simt superiori ca ei cunosc adevarul biblic, se simt oarecum superiori.
Nu cred ca ar fi pe acest pamant om sa nu fie ipocrit, daca am fi fost ingeri si eu mi-as pune aceasta intrebare!
In ce sens? te supara cumva faptul ca tu punind aceasta intrebare esti ateu si nu poti sa fi ca ei in gindire si comportare.da-mi niste exemple.
Chiar nu ma supara faptul ca nu sunt la fel ca ei in gandire si in comportamente. Dupa parerea mea un ateu e mult mai liber in gandire si nu trece prin viata cu ochelari de cal, iar ca exemplu de ipocrizie crestina: in biblie zice iubeste-ti aproapele mai mult decat pe tine insuti, insa majoritatea oamenilor credinciosi isi iubesc aproapele numai daca e la fel ca ei, de aceea multi dintre ei sunt homofobi, xenofobi si rasisti.
Nu ai sa vezi niciodata un crestin inhaitindu-se cu unii atit de liberi in gindire. puscariile sint pline de asemenea indivizi.moralitate si constinta canci.in ce-a ce priveste iubirea de frati? nu toti crestinii sint la fel.iar sfirsitul raspunsului tau una din descrieri ti se potriveste ca o manusa.
anonim_4396 întreabă: