| AvalohAlyn a întrebat:

De ce omenirea nici până în zilele astea nu știe cu exactitate ce se întâmplă după moarte? Cine zice că știe, minte clar, nu se știe exact și 100% sigur că nu există nimic și nu se știe nici dacă mai există ceva după? De ce e așa de greu de aflat? De ce a rămas mister și până în ziua de astăzi? S-ar putea sa nu se afle niciodată adevărul în legătură cu acest subiect? Au trecut miliarde de ani și nu s-a aflat dar totuși vad că nici odată cu apariția științei moderne nu s-a aflat..repet cine zice că știe sigur ce se întâmplă după moarte ne minte. Oare vom afla vreodată sigur? Mă refer încă de când suntem în viață.
E cel mai mare mister al omenirii alaturi de apariția vieții.Voi ce ziceți în legătură cu acest subiect? Nu ne este dat să știm?

2 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Se stie foarte bine ca nu exista nimic dupa moarte, dar omul si-ar dori sa traiasca vesnic si atunci apar tot felul de fantezii.
"Sufletul" care ramane dupa moarte e o inventie primitiva de pe vremea cand stiinta era mai putin dezvoltata si omul era vazut ca o marioneta condusa de un "suflet".
Daca ar exista un "suflet", sufletul acela nu ar insemna nimic.

Sufletul contine informatiile legate de om?

Nu, pentru ca daca un om are creierul afectat, ajunge sa nu mai cunoasca persoane apropiate, sa nu mai stie unde sta, cum il cheama, sa aiba un comportament diferit de cel dinainte, deci informatiile sunt stocate in creier, nu in suflet.

Sufletul conduce omul?

Nu, pentru ca in aceleasi conditii de mai sus, afectarea creierului duce la schimbari de comportament.

Sufletul colecteaza informatii?

Nu, pentru ca daca inchizi ochii sau dormi, nu mai stii ce s-a intamplat.

In concluzie, sufletul daca ar exista, nu ar folosi la nimic si nu ar avea nici o legatura cu omul: nu il conduce pe om, nu aduce omului informatii, nu contine informatii legate de omul respectiv. Ceva care nu face nimic si nu foloseste la nimic nu exista si nu are nici o valoare, prin urmare nemurirea sufletului e o fantezie care nu are nici o legatura cu realitatea, dar care e buna pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun

"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens

"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire

"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer

"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin

"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr

Răspuns utilizator avertizat