N-ai înţeles. Ei se roagă la doamne, cum ar fi Olguţa Vasilescu, Elena Udrea. E o greşeală în exprimare, ce-i drept; trebuie "doamne, ajutaţi-mă".
Dar nu este de datoria noastră să judecăm oamenii.
"Ioan a luat cuvantul si a zis: "Invatatorule, noi am vazut pe un om scotand draci in Numele Tau; si l-am oprit, pentru ca nu merge dupa noi."
"Nu-l opriti", i-a raspuns Isus, "fiindca cine nu este impotriva voastra este pentru voi."" (Luca.9:49,50)
Nu prea cred ca-s multi atei carora le scapa o expresie de genul asta, desi nu ar fi chiar ceva wow pentru ca sunt expresii intrate in vocabular, cum e si "du-te dracului" sau "la dracu", sau "ce mama dracului". Si astea sunt de fapt tot de origine crestina si in loc sa zici "sa-mi bag...", o bagi pe aia mai soft cu personaje crestine.
Nu cred că un ateu face așa ceva.
Asta ar însemna că nu e ateu ci doar se preface.
De ce s-ar preface o persoană că e ateu?
Nu e o chestie cu care să te mândrești, dimpotrivă.
Unde e logica?
N-am strigat niciodata asta in perioada de cand sunt ateu si cand am intampinat greutati.
Eu sincer am auzit niste atei cu "doamne ajuta" sau "multumita lui Dumnezeu". Nu ma mira asta, subconstient inca sunt influentati de dogme crestine. Ce ma face curios este de ce crestinii pun tot binele care li se intampla pe seama zeului evreiesc si cand dau de greu cel mai probabil dau vina pe diavol. De ce nu dau vina tot pe zeul evreiesc? Din biblie se intelege ca ar fi creat si binele si raul. N-am vazut ca Satan sa fi facut ceva rau nici macar in biblie.
Pentru că e la ultima speranţă a omului încercarea de a scăpa, să rămâne în viață.
Nu orice ateu, dar sunt unii care nu cred necredintei lor pana la sfarsit, si bine fac!, sau sunt cei care au fost botezati corect, ortodox, in copilarie si in care conlucreaza harul lui Dumnezeu cu vointa omului in asemenea situatii limita. Eu am fost ateu si inainte de operatie m-am rugat lui Dumnezeu sa ma scape si mi-am facut semnul Sfintei Cruci.
Uneori, ca omul sa se intoara la credinta, trece prin necazuri si incercari mari, care-l smeresc si incepe sa-l caute pe Dumnezeu cu rugaciunea, cu studiul duhovnicesc si cu partasia cu Sfanta Biserica a lui Hristos, Ortodoxia.
DaciaRomania întreabă: