E mai usor sa crezi in ceva. Iti face viata mai usoara.
Ti se intampla ceva rau, pac o rugaciune si deja te simti mai bine.
Te gandesti c-o sa mori, dar e urat sa te gandesti ca nu va mai fi nimic dupa. E mai frumos sa te gandesti ca ajungi in rai.
Cineva ti-a facut rau? Te consolezi cu ideea ca-l pedesepste cineva ( Dumnezeu mai exact ), etc etc.
Acum daca te duci in stiinta o sa ti se tranteasca in fata faptul ca tot ce am scris mai sus e fals. Ce faci atunci? Multora nu le convine.
1)Nu stii, tocmai asta e secretul.Trebuie sa crezi.
Ce ai de pierdut daca tu crezi in Dumnezeu? Iti spun eu, nimic! Ai de castigat, multe.Dar sa crezi e foarte greu, pentru ca peste tot sunt minciuni amestecate cu adevar.
2)Nu zice nimeni sa nu te documentezi din stiinta,dar nu-ti pune toata baza in oamenii de stiinta,ca sunt exact asta,oameni. Dumnezeu iti dai seama ce inseamna? El are raspunsurile la toate intrebarile astea si te poate ajuta sa intelegi drumul tau, dar trebuie sa renunti la mandrie ca sa poti vorbi cu El.
Venim din nefiinta, ne intoarcem tot acolo.
Asta e misterul vietii, daca ai stii tot, ce farmec ar mai avea sa traiesti? Nu ar mai fi nimic de descoperit, nimic de inteles.
Renunta la mandrie si o sa intelegi mult mai multe.Eu asa am facut si iti spun, Biblia, Quaranul, sunt pline de adevar, dar e un adevar greu de inteles si cu multe parabole.
„A afirma ideea conform căreia critica istorică este depășită poate sugera unora că cercetarea conservatoare a Bibliei a câștigat „bătălia" contra criticii istorice, obținând validarea finală. Asta poate suna atrăgător în cercurile populare, dar nu este adevărat în universități."
—Peter Enns
Chiar daca Biblia este o abureala pentru creduli asta nu inseamna ca stiinta are toate raspunsurile.
Biblia are baze reale si este demna de incredere. Tot in biblie spune ''cercetati toate lucrurile si pastrati ce este corect si drept''
Biblia este ''sita'' prin care cernem lucrurile.
Nu scrie in Biblie cauta si ai sa gasesti, azi ceva maine ceva si aduni informatia peste noapte nu e careva sa stie tot.
Ne documentam și din știință (a se citi despre descoperirea rămășițelor primilor Homo Sapiens Sapiens), dar si Biblia este o sursa istorică.
"Ştiinţa fără religie este şchioapă, iar religia fără ştiinţă este oarbă." — Albert Einstein.