Totul a inceput cu mult timp in urma atunci cand primul Patriarh a primit aceasta functie. Se intorcea mititelul spre casa fericit cand ce sa vezi?! A vazut un zgribulit care vindea iarba. Si fiind atat de fericit si entuziasmat, a zis hai ca acum pot sa o fac si pe-asta, prea am fost pocait...A fumat iarba si din fericit a devenit Preafericit.
Bineinteles ca lumea l-a vazut intorcandu-se spre casa cu gura pana la urechi si au spus unul altuia:,, Bai nene ce-i cu noul Patriarh, ca e prea fericit''? ...si asa-i ramase porecla de atunci
E foarte buna intrebarea ta, mai ales ca in Biblie, Dumnezeu e numit fericit, iar un om imperfect se numeste preafericit.
Tocmai s-a scris mai sus, citez:
">Cuvinte precum "preafericit" sau "preasfintit" sunt la MODUL PARTICIPIU, lucru care inseamna ca persoana respectiva doar primeste actiunea VERBULUI "A SFINTI " SAU "A FERICI"!
>"preafericit" este persoana supusa actiunii de "a ferici", cu sensul de "a binecuvanta"!
>"Preasfintit" este persoana supusa actiunii de "a sfinti", in sensul ca acea persoana a primit sfintenie.
>In nici un caz nu se pretinde ca respectivul ar fi SURSA a sfinteniei. El este doar PRIMITOR al sfinteniei!"
Hmmm preaschizofrenia sa are nevoie de un bun medicament si eventual un film 'deochiat'sa isi mai alunge 'demoni' din el. E prea trist sa vezi un asemenea nume.Probabil e semnul divin ca prea multa religie prosteste.
"Preafericit" datorita banilor care cad in gramada peste el ca o ploaie.
Cine n-ar fi fericit in raiul banilor?
Eu cred ca tu vrei sa cauti motive de cearta. Numele tau, contul de azi... ma face sa cred ca tu STII deja motivul, asa ca la ce mai intrebi?
Ha-ha, serios, de mine te iei? La câte întrebări cretine sunt aici, pe a mea ai găsit-o mai deplasată? Cred că ar trebui pus un filtru pentru prostie la site-ul ăsta.
Nu caut ceartă. Am pus o întrebare onestă și chiar eram curioasă ce părere au oamenii despre asta. Nu sunt religioasă, deci nu știu motivul. Mi se pare stupid să i se zică "Preafericit" și nu-mi pare corect din punct de vedere lingvistic.
Totul a inceput cu mult, mult timp in urma.........cand si-a dat seama ca se poate imbogatii de pe urma prostilor. :)))
E bogat, la naiba, normal ca-i fericit. N-ai vazut ce "Bamveu" are?
http://www.google.ro/......tp?/imgres e de fapt Mercedes?)
Pentru ca e o persoana de rang inalt.E respectata si iubita de multi.Asta ii da posibilitatea sa fie fericit dar e limpede ca nu e corect sa fie)).