Pentru ca legislatia Romaniei nu se bazeaza pe Biblie, ci se bazeaza pe teorii juridice rezultate din iluminism.
Pai suntem popor crestin, 99% din romani sunt crestini, gradina domnului
Popor crestin, dar *laic*, nu teocratic.
Omule avea 14 ani la varsta, nu conteaza cum era, azi sfantul duh era tras la raspundere, scrii tampeni
Creștini și evrei: căsătoriile aranjate Căsătoriile
aranjate erau norma în societățile evreiești anterioare și contemporane timpului lui Isus. Astfel, savanții precum Geza Vermes sunt conduși să creadă că logodna lui Mary cu Iosif ar fi fost aranjată de o rudă de sex masculin la o vârstă fragedă.
Pentru a începe cu logodna, în Matei (ca și în Luca) se spune că Iosif și Maria sunt logodiți. Pentru a aprecia în mod corespunzător semnificația logodnei, trebuie amintit că în societatea evreiască din epoca lui Isus, căsătoria aranjată era obiceiul stabilit. Logodna unei tinere fete era apanajul tatălui ei. Dacă tatăl nu mai era în viață, locul lui era luat de fratele fetei sau de o altă rudă de sex masculin. Capul familiei a negociat acordul financiar cu mirele și părinții săi. Fata nu a spus nimic în această privință.
Logodna minorilor era o normă evreiască
Contrar unor materiale apologetice provenite din diferite slujbe creștine, practica evreiască la acea vreme era logodna minorilor - femeile au atins maturitatea la vârsta de doisprezece ani.
În afară de statutul subordonat al femeilor în legea evreiască, în epoca rabinică și fără îndoială și mai devreme, viitoarea mireasă era, prin definiție, minoră, o persoană care nu era încă în vârstă. Trebuie remarcat faptul că în legislația mishnaic-talmudică fetele au atins majoritatea atunci când au început să menstrueze, sau în ziua următoare celei de-a douăsprezecea zile de naștere, oricare a fost prima. În perspectiva rabinică, majoritatea și obținerea pubertății erau coterminoase. La vârsta de doisprezece ani și șase luni, o tânără femeie a devenit, în terminologia rabinilor, „matură" (bogeret) și era de așteptat să fie deja căsătorită. În orice caz, până atunci tatăl ei nu mai avea dreptul unilateral să o logodească.
Vermes: Maria nu avea mai mult de doisprezece ani (12) sau puțin mai tânără din
nou, trecând prin revisionismul evanghelic, potrivit lui Geza Vermes, Maria ar fi avut vârsta de doisprezece ani (sau puțin mai puțin) la momentul logodnei sale / căsătoria cu Iosif și în momentul nașterii lui Iisus (p)
Odată ce au fost îndeplinite cerințele preliminare stabilite în acordul de logodnă, au urmat nupțiale: se presupune că acestea au loc în termen de douăsprezece luni de la data acordului. Apoi, mirele și-a condus mireasa la propria casă, în mijlocul festivităților solemne la care au participat familia, prietenii și vecinii. Evangheliile conțin diverse pilde despre nunțile evreiești (vezi de exemplu Mt 25: 1-13). Din aceste reguli, care apar standard și de lungă durată, și nu un fel de inovație din partea redactorilor de la Mișna, ar rezulta că la momentul incidentelor descrise în Evangheliile lui Matei și Luca, Maria nu avea mai mult de doisprezece ani bătrână sau, probabil, puțin mai mică și, conform standardelor societății și vârstei ei, suficient de matură pentru căsătorie
Opiniile lui Isus + ipocrizia fundamentalistă creștină și nebunia
evangheliștilor creștini ar trebui să observe că nu există nicio condamnare înregistrată a unor astfel de practici de la Isus, sugerând astfel că Isus a dat (cel puțin) aprobarea tacită a acestor obiceiuri maritale.
Unele dintre riff-urile dintre evangheliștii creștini decontextualizează cu ușurință căsătoriile lui Muhammad (p) cu Aisha (ra) pentru a direcționa o încercare de asasinare a personajului necinstită din punct de vedere intelectual a profetului Muhammad (p), dar nu reușesc să recunoască această căsătorie. similară cu obiceiurile evreiești din vremea lui Isus. Acești evangheliști nu reușesc să atace evreii pentru astfel de practici, în timp ce îi atacă pe musulmani și mormoni (Joseph Smith) pentru același obicei.
Mai departe, rifurile dintre evangheliștii creștini occidentali nu reușesc să-i atace pe strămoșii lor „credincioși ai Bibliei", deoarece aceștia urmau obiceiuri conjugale similare:
Vârsta este o cerință suplimentară. Fiecare jurisdicție impune ca un bărbat și o femeie să aibă vârsta suficientă pentru a se căsători. În anii 1800, vârsta legală a fost de până la 12 ani pentru femei. Statutele moderne prevăd în mod obișnuit că femeile se pot căsători la vârsta de 16 ani și bărbații la vârsta de 18 ani. Uneori este permisă o vârstă mai mică cu acordul scris al părinților. Un număr de state permit căsătoria sub vârsta minimă dacă femeia este însărcinată și un judecător acordă permisiunea [Căsătorie: Dicționar juridic - http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/marriage]
In Germania legal este de la 13 ani sa faca sex adolescentii cu consimtamant, adica poate consimti si poate face, insa intre ei. Nu intre unu de 30 si unu de 13.
Adica intre unu de 13 si unu de 16 merge.
De ce e ilegala pedofilia consimtita (adica cand minorul sau minora doreste, deci nu cu forta) nu stiu, probabil pentru ca in societatea actuala o fata daca ramane gravida are probleme in viata, ii poate da peste cap psihicul si viata, pe vremea aia nu conta, era altceva.
Copiii trebuie sa invete, sa aiba scoala sa aiba un job, daca face copil sau altele, e posibil sa nu mai invete, sa se aranjeze profesional.
Dar acum la 13-14 ani fetele unele stiu mai multe ca parintii, sunt asa versate de nu se poate, zici ca au 18 ani uneori si ca fizic.
Si baietii la fel.
Daca o fata de 14 ani consimte, nu stiu ce problema ar fi daca face sex cu unu de 20 ani, pana la urma ii ofera placere, nu ii da in cap. Sau invers, daca un baiat de 14 ani consimte si una de 20 ani vrea sa fie cu el.
Evident, cu masuri de protectie nu se intampla absolut nimic.
Ce mi-e ca face cu unu sau una tot de 14 ani, sau cu unu de 25, e tot una.
Deci pana la urma si mie mi se pare anapoda ca nu e voie incepand cu 13-14 ani sa zicem consimtit.
Ca de aia in Germania merge consimtit de la 13 intre ei, ca se considera ca la 13 poate consimti, deci judeca! Stie ce face.
Stie f bine, sa vezi cum se uita pe net si afla aia aia ailalta, cum le place de baiatu ala si alalalt si la 13 ani.
Nu se uita dupa elicoptere ca nu le/ii intereseaza, deci nu ca nu judeca!
Si din moment ce simte nevoia, e clar ca trebuie sa si-o satisfaca (Asa cum si face de fapt), natura face regula, nu legile noastre de 2 lei. Nu te pui cu natura.
Fugi ma de aici, ce naiba stiu? Stiu prea multe. Din moment ce stie f clar ca-l place, ca o place pe aia/ala, nu stie? Daca vede pe celalalt ca nu atrage, nu se uita.
Daca ii pui sa se uite dupa tancuri, nu se uita, stie ca nu ii place.
Gandu tot la giugiuleala le sta, cu ala/aia care-i place.
Stiu sa umble la toate electronicele, le butoneaza ca dracii, intra pe net, afla chestii, citesc.
In plus, atat timp cat le vin nevoile, e clar, trebuie sa le rezolve, si alea apar incepand cu 13 ani acum in vremurile de azi. Dar sigur sa fie educati toti de regulile de protectie.
Daca stiu masurile de protectie se descurca ei, stai tu linistit, dar sa fie educati de mici ca sa le intre in sange ca la occidentali. Cand ii aud pe naivii de parinti "aaa a mea, al meu nu face asta.", aiurea, de unde stie ce nu face? Ca doar nu stai 24 din 24 cu ei sa vada ce fac. Daca li se aprind calcaiele de la 13 ani cum am vazut si pe aici destule cazuri, pana la a o face nu e decat un pas mic, mai bine sa fie educati preventiv!
E o idiotenie sa fi contra unei nevoi naturale chiar daca aparitia ei e grabita cu un 2-3 ani de hrana toxica si hormonata din ultimii 20 ani. Nevoia exista, nu conteaza cum a aparut!
Si cand te gandesti "aaoleu sa nu faca al meu a mea asa", de parca isi dau in cap, nu ca ar avea placere amandoi.
Nu se cumintesc deloc, vor umbla dupa parteneri mai departe si se vor concentra pe asta in general (de ce, nu stiu), se aranjeaza mereu, se gandesc doar acolo de multe ori.
Pe oriunde se duc vei vedea ca se aranjeaza ca sa fie placuti de parteneri de sex opus in general.
Si ca sa vezi de ce si la 13 ani stiu f bine ce si cum, e ca daca sunt capabili sa ia o olimpiada grea la mate, e clar ca sunt in stare sa gandeasca si in alte ramuri mai ales in astea de baza naturale, si mai ales daca-s educati ca in occident, nu se intampla nimic rau, reiese doar placere si atat, placere care sincer e binevenita la orice varsta.
Daca n-ar judeca, n-ar intelege nimic din matematica aia grea.
Daca pare ca nu cunosc viata, e ca nu au fost invatati de mici despre viata, i-ai invatat doar carte si atat, si pe ce i-ai invatat, judeca. Trebuie facuta si educatie sociala! Ca sa fie la fel de priceputi si la asta.
Nu numai, si despre viata, ce inseamna o nevoie, daca vine, sa fie atenti, si asa mai departe, sa fi atenti si pe net cu cine discuta, sa nu aiba incredere in oricine, sa nu se lase ademeniti de capcanele de pe net, si asa mai departe.
E si normal ca daca nu ii inveti viata si reguli de protectie, se trezesc la 13 ani analfabeti in acest domeniu! Si dupa aia zicem "ete, ce stiu ei la 13 ani".
Daca nu ii inveti carte, la 13 ani sunt praf si habar nu au de nici o materie, asa e si la viata, ce ii inveti prind f repede si aplica toata viata ce sunt invatati de mici.
Dar asta nu se face, copiii incep la 13 ani acum sa simta dorinte, fac tampenii, apoi parintii prosti "vaaaaai ce a facut copilu` meeeeu doaaamne, a ramas gravida, s-a imbolnavit", pai logic in absenta educatiei.
Tu nu vezi ca ei se mira ca prostii de ce pe vremea lor nu se incepea cu nevoile la 13 ani?! Nimeni nu si-a pus aceasta problema. Ca nu e vb de..societate, ca auzi "imi place de baiatul/fata aia", deci deja simt atractie! De ce nu simte la 11 ani? Deci dezvoltarea este mai rapida acum de la ce mancam, poluare si alte rahaturi care dau peste cap ritmul natural.
Ca sa nu mai zic ca o mai mare prostie e sa te impotrivesti unei nevoi naturale, mai rau face.
Dar nici de asta nu-si dau seama, vede placere ca pe ceva rau, de parca copilul ala se joaca cu flexu si trebuie ferit de asta sa nu se mutileze, ma ia rasul cand ma gandesc.
Si uite asa, copiii tot ce stiu fac si simt, si ies probleme de multe ori, in loc sa o faca ok si sa nu fie probleme.
Daca fi-mea are 14 ani si are unu de 20, f bine, doar sa-l cunosc si eu sa stiu cine e, sa stiu unde sta si tot, in rest sa faca ce stiu ei acolo daca se protejeaza, e irelevant ca e major ala sau minor, ce fac ei acolo e acelasi lucru.
Exact! Parintii innapoiati se pun cu natura, mare greseala, din razboiul asta castiga doar natura.
E ca si cum foamea urca din ce in ce pana nu mai rezisti si mananci, si tu vrei sa fi gica contra, si iese doar suferinta si chin daca te tot impotrivesti, asa si cu nevoile.
Cum adica daca vorbesc despre acel lucru nu exista?
Lasa, ca de la 13-14 ani sunt versate multe, sunt pe draci copii, tot atunci le apar si nevoile.
Tu nu vezi si aici avem cazuri "am 13 ani si imi place de baiatu/fata cutare", asa ca ce mi-e ca face cu unu/una de 15 ani, ce mi-e cu unu de 23?! Nu e nici o diferenta, din contra ala matur e mai cu cap si stie sa se ocupe sa nu iasa prost, copii, boli si altele.
Pana la urma e bine pentru ambii, ea vrea, el vrea (nu cont care din ei e minorul), si au placere reciproc, nu vad nimic rau in asta cu masuri de protectie antigraviditate si boli!
Si spun si de ce la 13 ani apar nevoile fata de acum 30 ani cand apareau pe la 15-16. Ptr ca de la mancarea hormonata, chimizata, E-izata, dezvoltarea la copii este mai rapida, de aia si fizic si psihic, multe deja arata la 13 ani adolescente si au si nevoi, deci e f simplu.
Din cate stiu eu fecioara inseamna virgină, nici de cum la prima menstruatie.Si din cate stiu fecioara Maria avea deja o varsta destul de rezonabilă cand l-a facut pe isus si nu prin sex cu cineva.Istoria din cate stiu e ca a ramas de la duhul sfânt, nu din sex cu bărbatul ei.
Si oricum, în ziua de azi am evoluat mai mult stiind ca sexul cu o copilă de o varsta frageda o afecteaza psihic si fizic.Dar pe vremea aia oameni trăiau sute de ani si sincer nu prea am auzit sau citit pe undeva sa se fi corhanit de la ani mici.Cine stie poate gresesc eu, dar oricum azi nu e ok sa faci sex (mai ales fortat) cu persoane fara discernământ in general.
Logodna minorilor era o normă evreiască
Contrar unor materiale apologetice provenite din diferite slujbe creștine, practica evreiască la acea vreme era logodna minorilor - femeile au atins maturitatea la vârsta de doisprezece ani.
În afară de statutul subordonat al femeilor în legea evreiască, în epoca rabinică și fără îndoială și mai devreme, viitoarea mireasă era, prin definiție, minoră, o persoană care nu era încă în vârstă. Trebuie remarcat faptul că în legislația mishnaic-talmudică fetele au atins majoritatea atunci când au început să menstrueze, sau în ziua următoare celei de-a douăsprezecea zile de naștere, oricare a fost prima. În perspectiva rabinică, majoritatea și obținerea pubertății erau coterminoase. La vârsta de doisprezece ani și șase luni, o tânără femeie a devenit, în terminologia rabinilor, „matură" (bogeret) și era de așteptat să fie deja căsătorită. În orice caz, până atunci tatăl ei nu mai avea dreptul unilateral să o logodească.
Vermes: Maria nu avea mai mult de doisprezece ani (12) sau puțin mai tânără din
nou, trecând prin revisionismul evanghelic, potrivit lui Geza Vermes, Maria ar fi avut vârsta de doisprezece ani (sau puțin mai puțin) la momentul logodnei sale / căsătoria cu Iosif și în momentul nașterii lui Iisus (p)
Odată ce au fost îndeplinite cerințele preliminare stabilite în acordul de logodnă, au urmat nupțiale: se presupune că acestea au loc în termen de douăsprezece luni de la data acordului. Apoi, mirele și-a condus mireasa la propria casă, în mijlocul festivităților solemne la care au participat familia, prietenii și vecinii. Evangheliile conțin diverse pilde despre nunțile evreiești (vezi de exemplu Mt 25: 1-13). Din aceste reguli, care apar standard și de lungă durată, și nu un fel de inovație din partea redactorilor de la Mișna, ar rezulta că la momentul incidentelor descrise în Evangheliile lui Matei și Luca, Maria nu avea mai mult de doisprezece ani bătrână sau, probabil, puțin mai mică și, conform standardelor societății și vârstei ei, suficient de matură pentru căsătorie
Uite de cand exista nunti
https://encyclopedia.thefreedictionary.com/Marriage+Act
inainte de asta se traia in concubinaj
Vârsta minimă pentru căsătorie a fost de 13 ani pentru bărbați și de 12 ani pentru femei, dar logodna formală ar putea avea loc înainte de aceasta și de multe ori a făcut-o. Talmud recomandă bărbaților să se căsătorească la 18 ani sau între 16 și 24 de ani. [288]
O ketană (care înseamnă literalmente „micuță") era orice fată cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 12 ani, plus o zi; [289] era supusă autorității tatălui ei, iar el putea să-i aranjeze o căsătorie fără acordul ei. [289] Cu toate acestea, după ce a atins vârsta de maturitate, ea ar trebui să fie de acord cu căsătoria pentru a fi considerată căsătorită. [290] [291]
https://en.wikipedia.org/wiki/Marriageable_age#Judaism
Probabil de asta.
"De asemenea, casatoria unei fete care traia intr-o zona geografica in care soarele este atat de aspru cu oamenii, pamantul ai cu animalele, deopotriva (cum e si azi in Orientul Mijlociu!), nu putea fi incheiata mai tarziu de varsta de 20 de ani. Din simplul motiv ca trecerea anilor lasa urme adanci peste oamenii locului! Dar mai ales pentru ca o femeie singura crea multe suspiciuni in societatea epocii, una total diferita de cea de azi, in care drepturile omului, feminismul si afirmarea identitatilor sexuale de tot felul au schimbat complet prejudecatile si practica, deopotriva!"
Secularismul a ridicat varsta de consimtamant sexual si varsta nubila. In societatile traditionale cele doua varste erau mult mai mici, de obicei ivirea parului pubian desemna majoratul.
Se practica inca in India (nu stiu daca mai e legal, cu cateva decenii in urma era legal) si se practica asta legal in Arabia Saudita. D-aia si criticile: daca i-a aparut par pubian este major in Arabia Saudita si poate fi condamnat la moarte pentru unele infractiuni.
Nici iranienii, care sunt la cutite cu sauditii, nu sunt mai breji. Si ei zic: noi nu condamnam minori la moarte, asta care ziceti voi ca ar fi minor nu este minor in Iran, asa e legea.
Nu traiau sute de ani, alea-s povesti vanatoresti.
Speranta de viata la nastere era in jur de 28 ani, in principal datorata mortalitatii infantile ridicate. Multe femei mureau cand dadeau nastere (bine, nu toate, dar era un fel de ruleta ruseasca).
Ai citit undeva asta?
Ca eu am inteles ca Iosif avea deja 90 de ani cand a luat o pe Maria si a mai trăit. Apoi restul...
Nu exista date istorice despre cati ani avea Iosif si nici despre cati ani avea Maria. Pentru ca nu a consemnat nimeni aceste date, sau daca le-a consemnat cineva, nu s-au pastrat pana azi in izvoare istorice de incredere. Varsta lui Iosif a fost inventata pentru a pretinde ca nu a facut sex niciodata cu Maria.
Evanghelicii s-au prins ca almah inseamna in ebraica o adolescenta sub 13 ani, iar ca profetia lui Isaia sa se aplice lui Isus, Maria trebuia sa aiba sub 13 ani cand era gravida.
Iar in privinta majoratului: o fata de 12 ani era considerata adulta daca avea par pubian. Un baiat de 13 ani era considerat adult daca avea par pubian.
Pe vremea aia major erai la 30 de ani.Deci nu prea se pupa da nah.
Eu stiu ca e fecioara Maria pentru ca era virgină si nu i-am calculat niciodata varsta, nici nu am vrut.Iar de Iosif se zice ca era bătrân si vaduv.
Daca voi stiti altceva bravo.
Vârsta majoratului era de fapt o procedură complexă care ținea cont de dezvoltarea biologică. Erau prevăzute vârste minime ale majoratului (13 ani la băieți și 12 ani la fete) și vârste maxime ale majoratului (35 de ani la ambele sexe). La nașterea primului copil o femeie devenea automat majoră.
Pai asta e problema: din punct de vedere istoric (adica bazat pe izvoare istorice) nu se cunoaste nimic despre asta.
Alea cu Iosif de 90 ani nu sunt izvoare istorice, ci sunt mituri si legende create in urma adoptarii dogmei eternei feciorii a Mariei (dogma care a aparut la decenii sau secole dupa moartea lui Isus).
In marile universitati, cea mai influenta carte pe tema asta este https://www.amazon.com/......0300140088
Ma rog, e ceva mai veche, dar in multe privinte este o dare de seama completa din punct de vedere istoric a naratiunilor legate de nasterea lui Isus.
Aia nu e istorie, ci mitologie. Plus aberatii pseudostiintifice.
Si ce spui tu ce e?
Eu am luat asa niște lucruri scrise exact cum faci si tu.Ca nici tu nu poti sa fi sigur de ce spun aia ca nu ai fost acolo.
Ce spune websiteul respectiv nu se poate preda ca istorie intr-o facultate de istorie din Romania, corect acreditata. Se poate preda cel mult ca mitologie. Acelasi lucru este valabil pentru Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton, Sorbona si Yale.
Un profesor de la o universitate serioasa care a preda asa ceva drept fapt istoric real la o facultate de istorie ar fi considerat atins puternic de dementa (senila sau precoce), deci incompetent pentru a mai preda in continuare.
La fel nu este istorie ca Mihai Viteazul calarea pe calul zburator Pegas si ca trupele lui Stefan cel Mare au fost conduse de Hercule, fiul zeului Zeus.
"nu e ok sa faci sex (mai ales fortat) cu persoane fara discernământ in general." -- asta este un rationament juridic modern, secular-umanist, nu este nici antic si nici biblic.
Biblia dispune ca daca un barbat violeaza o fecioara, barbatul va fi obligat s-o ia de nevasta. Asta este un principiu biblic care se aplica in continuare in Afganistan, Pakistan si alte state islamice, pentru ca si islamul se bazeaza pe Biblie. Celei violate nu i se cere acordul pentru casatorie, se considera ca ea nu are un cuvant de spus.
Am o intrebare? Esti profesor de istorie, religie? Ca vad ca te prinde cam tare subiectul si încerci să convingi omul sa creada ce zici tu.
Eu nu ma contrazic cu nimeni practic, ca sincer nici nu prea ma intereseaza.Eu religia mea oricum o percep si simt cum vreau nu cum zice Ray (aici nu ma refer la date exacte de cad a murit x sau y, sau la cat a facut sex x sau y) ci la faptul că nu o sa il consider niciodata pe Dumnezeu rau Si nu o sa ma iau dupa ce sa scris undeva ci după ce simt eu.Ca de scris si eu pot scrie ceva sa las intr-o peșteră, sa gaseasca altul si sa creada ca ia trimis isus scrisoare si crede-mă, singurul care e batut in cap e ala de crede așa ceva.
Nu am spus sau negat anumite lucuri, am spus că eu am citit asta si asta dar exista posibilitatea ca legile sa fi fost diferite pentru ca toate lucrurile astea s-au întâmplat acum ceva ani.In fond nu suntem noi in masura sa judecăm poporul nimănui având în vedere ce se intampla deja într-al nostru.Dar atei nu pot sa inteleaga o chestie, ei nu vor sa priceapă că religia merge si pe ceia ce simti, nu doar pe ce scrie nu stiu cine.Si chiar daca suntem făcuți oi, ca mergem cu turma si etc ganditi-va ca si atei cred tot in ce au scris altii, nu in ce au văzut s-au descoperit ei.Asa ca daca tu crezi ca 1+1 fac 2 pentru ca asa ti-a zis tie cineva, nu pot sa imi spui mie in ce sa cred.
Sa-ti spun un "secret": eu nu sunt ateu.
Pentru ca nu e considerat moral in majoritatea locurilor, si asta se transmite din generatie in generatie.
Ia citeste Vârsta este o cerință suplimentară. Fiecare jurisdicție impune ca un bărbat și o femeie să aibă vârsta suficientă pentru a se căsători. În anii 1800, vârsta legală a fost de până la 12 ani pentru femei. Statutele moderne prevăd în mod obișnuit că femeile se pot căsători la vârsta de 16 ani și bărbații la vârsta de 18 ani. Uneori este permisă o vârstă mai mică cu acordul scris al părinților. Un număr de state permit căsătoria sub vârsta minimă dacă femeia este însărcinată și un judecător acordă permisiunea [Căsătorie: Dicționar juridic - http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/marriage]
http://thefactsaboutislam.blogspot.com/......-jews.html
Ipocrizie multa,astia nu au credinta,nu cred ca dumnezeu le poate vindeca de covid,conform bibliei cei pacatosi,nevrendici de dumnezeu nu au incredere in puterea lui dumnezeu, crestini cu numele,cum dumnezeu sa nu am incredere in cel care a creat totul,cum se prezinta astia in fata unui dumnezeu,de ce iubesc lumea asta crestini? scopul omului este sa ajunga in rai nu sa faca averi pe pamant,si pocaiti au masini si vile,dar ei canta ca nu poti cu dracusorul si cu dumnezeuu,ori bani ori dumnezeu,trecerea din lumea asta in alta este scopul la orice crestin,daca ai credinta nu ti frica de nimic, stii cand iisus lea adaus in mijlocul apei si toti ti au pierdut credinta asa si crestini ti au pierdut credinta, iubesc lumea de aici, iisus putea sa coboare de pe cruce sa ti traiasca viata, crestini toti lasa crucea
Https://stirileprotv.ro/......e-ani.html
nu vrei sa stii ce se intampla la casele de copii, s-a dat si la tv, sunt si multi copii adoptivi, batrani cu probleme mintale
Era moral ca era interesul sa fie ca se doreau copii mai multi pentru a putea fi asupriti mai in colo la munca dat fiind ca pregatirea scolara nu prea conta, erau munci fizice, brute, manuale.
Acuma e imoral ca asa s-a dorit de sus! Acuma se pune accent pe carte, scoala, profesional si nu vor ca, copiii sa se abata de la drum ca nu cumva sa nu devina lucratori in favoarea afacerilor lor.
Acuma locurile de munca cer pregatire! Si aici a fost problema.
Niste hoti! Fac legile si reguli morale, impune ce moralitate vor ei ca lor sa le fie bine si lumea nu se prinde, chiar ajung sa judece ca asa e normal cum zic ei, bravo lor! Au reusit.
Asta e o chestie de morale, nu de religie.
Eu nu ma identific cu nicio religie, dar tot cred ca pedofilia trebuie sa ramana ilegala, mai ales ca de obicei copii cei mai "target-ati" sunt copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.
Da stiu, pana la 18 ani inca esti minor, dar pedofilii se axeaza mai mult pe copii, nu pe adolescenti si pre-adolescenti.
"Duhul Sfânt a facut sex cu Maria"?
Nu se poate ca, carnea sa faca sex cu duhul si mai ales cu Duhul lui Dumnezeu.
Dar trecand peste misterul acesta încă nerezolvat, sa stii ca, ai dreptate (într-o anumită privință)
În Cartea Cântărilor scrie:
"Avem o mică surioară, care sâni nu are încă.
Ce-am face cu sora noastră, când ea ar fi peţită?"
Vezi tu, asa era pe vremuri, aveai sani, erai pețita sau deja măritată.De ce?
Pentru ca odraslele aveau nevoie de ei XD
Dar a întreține relații sexuale cu o minoră nedezvoltata cred ca e cel mai urat lucru pe care îl poți face unei minore.
Chiar și așa, daca Dumnezeu a lăsat menstruatia de la o varsta drept dovadă ca, corpul ei este pregatit pentru primul act sexual, atunci ori noi suntem xenofobi ori Dumnezeu a facut o greseala în creație.
Eu ma intreb daca existau asemenea cazuri in realitate
Istoric vorbind, inaintea secolului 20. , pana la varsta maturitatii de azi 18ani. Majoritatea populatiei deja avea intemeiata familie proprie.
Termenul dat de tine, este un termen provenit din vest. Si se refera mai degraba la relatiile de acelasi sex in care : unul e matur celalat copil.
Cat despre relatiile dintre o fata minora si un baiat matur este legal si in ziua de azi, atat timp cat: indeplineste cele 2 criterii : 1. fata are peste 14 sau 15 ani (in functie de tari in Romania 15) SI 2. Familia fetei e de acord, nu exista dovezi precum fata ar fi abuzata.