| IEHOVADUMNEZEU a întrebat:

De ce peste 90% credeți ca adventiștii de ziua a șaptea sunt eretici?
De ce credeți asta dacă noi respectam cuvântul bibliei și facem ce scrie în Sfintele Scripturi? pe lângă voi ortodocșii și catolicii credeți mai mult în tradiție și in idoli
adventist.ro este site-ul oficial al cultului adventist de ziua a șaptea
De ce credeți ca acest cult e rău? odată ce respectă cuvântul Domnului?
Dau funda
Domnul să va ajute
Amin

Răspuns Câştigător
| Voidwithin a răspuns:

Pentru mine, adventistii sunt la fel ca toti ceilalti religiosi.
Cat timp nu imi dai cu biblia de cap si nu ma freci la cap cu asta, sunt foarte deschis fata de ei.
Nu cred ca sunt rai sau buni. Personal cred ca raul si binele sunt chestii subiective, raul si binele nu exista daca privesti dintr-o alta perspectiva.
De ex: Un soldat isis crede ca face un lucru bun cand omoara infideli/Un soldat amercian crede ca face un lucru bun cand omoara soldati isis.

49 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Minte spalata de niste carti de basme. Cunosc si eu niste adventisti din astia, parca sunteti niste roboti programati.

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru suntserios):

Ai raport

| BogdantheDreamer a răspuns:

"Experți ai religiei cum ar fi Anthony Hoekema au clasificat adventismul ca fiind un grup sectant pe baza doctrinelor atipice, în general adventismul este văzut ca parte a bisericilor creștine tradițional-istorice pe baza întâlnirilor și discuțiilor cu protestanții conservatori din ani 1950. "

ortodox- dreapta credinta, nimic altceva.

Cum poti minti si spune ca respectati cuvantul Bibliei, cand voi tineti sambata ziua a saptea.
Dar doctrinele specifice Biserici Adventiste? Sunt inventate de pastori, ca in Scripturi nu exista.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Ma doare in pix de raportul tau, nu ma sanctioneaza nimeni pentru ca mi am spus parerea. Nu am jigniti pe nimeni, am descris doar comportamentul vostru.

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru BogdantheDreamer):

Respectam ce zice biblia

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru suntserios):

Ok

| Fatamuntilor a răspuns:

De ce te-ar interesa pe tine ce zic altii despre voi?
Fiecare isi apara si respecta religia din care face parte!

| Drolja a răspuns:

Când ai făcut sondajul cum că peste 90% dintre oameni vă cred eretici, de ce nu i-ai rugat şi să-şi argumenteze şi opinia? Puşcai doi iepuri deodată şi arătai şi că ai simţ practic.

Comparaţia pe care o faci tu cu ortodocşii, chiar dacă e menită ca o ofensă, este una dintre cele mai mai erori pe care puteai să le faci:
Ce anume ştii tu despre biserica răsăriteană şi biserica apuseană? Ce poţi să ne spui tu despre primii creştini şi despre ortodoxismul care este cea mai veche religie, prin urmare şi cea mai apropiată de vremurile lui iisus?
Din ce secol datează biserica ortodoxă şi în ce secol s-a născut azş-ul?
Aha, mă gândeam eu, nimic!

Te provoc la un "joc de imaginaţie": Ţi se pare că un cult născut în sec. XIX cunoaşte mai bine şi este mai apropiat de învăţăturile originare? E ca şi cum un copil născut în 2000 începe să îi povestească lui bunică-su despre forma de dictatură din al doilea RM. Mă îndoiesc că ştie el mai bine din cărţi ceea ce bătrânul a trăit pe pielea lui.

Iar tradiţiile vechi sunt păstrate încă din sec III, IV, V, tradiţii care au fost întemeiate de prima biserică şi primii creştini. Există un motiv destul de întemeiat pentru care s-au păstrat atât, iar nişte culte apărute recent cu americănismele (/occidentalismele) lor sunt 0 pe lângă aceste tradiţii.

Dar cum tu nu ştii nici bazele creştinismului şi argumentezi cu chestiuni puerile, nu cred că ar avea rostul să te convingă cineva de ceva.

A propos, nici reclama ascunsă pe care ai făcut-o site-ului nu mi se pare că respectă regulamentul.

| pet555 a răspuns:

Nu sunt adventista, dar bazele crestinismului au fost puse de Domnul si de apostoli apoi. Apostolii au scris in Biblie despre aceasta credinta, indrumati de Dumnezeu. Nu cred ca au tinut ceva secret daca era asa important, ca sa il scrie apoi in alta carte. De unde stii tu ca biserica in secolul 2, 3, 4 este aceeasi cu biserica apostolilor? Biserica apostolilor era la inceput recunoscuta ca secta.

| Drolja a răspuns (pentru pet555):

Îmi pare rău, dar eu te pot combate cu istoria, nu cu biblia.
Îţi recomand şi ţie asta.

| pet555 a răspuns:

Si de ce peste 90% dintre adventisti spun ca iadul nu este vesnic, cand Biblia spune altceva? Despre cei trimisi in iad spune ca "vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor". Adica de ce va stresati cu mancarea si altceva, daca cineva mers in iad scapa imediat?

| milan9 a răspuns:

Chiar este rea vointa din partea ta daca nu vrei sa accepti ca idoli NU mai exista.
Acum 2000 de ani porunca adoua a fost data doar pentru ca evreii IL ABANDONASERA PE DUMNEZEU.
Icoanele ortodoxe si imaginile din brosurile sectante au rolul de a TRIMITE SPRE DUMNEZEU si nu de a-L inlo cui cumva...

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? Nu. Şi tot la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală"

| aabaaab3278 a răspuns:

Pentru ca voi chiar nu respectati cuvantul Bibliei.

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru aabaaab3278):

Argumentează de ce nu eu am atatea argumente ca voi nu respectați sfintele scripturi

| aabaaab3278 a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Stai putin, eu nu am zis-o cu rautate.
1. Biblia voastra este modificata
2. Nu aveti sfinti(sunt mentionati in Biblie, dar daca o aveti modificata nu aveti de unde sa stiti, iti arat si versete daca doresti)
3. Nu respectati Sfintele Sinoade
4. În 1831 – William Muller – fermier baptist din Massachusetts – a început să predice despre sfîrşitul lumii: a Doua Venire (Parusia) şi împărăţia de o mie de ani a lui „hristos" pe pămant, calculate de el a se petrece în 1843.
Si mai sunt multe lucruri pe care nu am cum sa le scriu aici, tot ce am spus nu am zis cu rautate. Pace si Dumnezeu sa te ghideze pe calea corecta!

| Hombre a răspuns:

Da sunt eretici pentru ca biserica lor a luat fiinta la sanul altei biserici.
Urmatoarea intrebare sa o duci la ghicitori in oua clocite sa ne traduca ce ai vrut sa spui.
Cine spune ca acest cult e rau decat alt cult, nu-i asa?

Tare amuzant ești
Nu este modificată deloc
Nimeni nu e sfânt nimeni numai Domnul Isus e sfânt
Nu scrie nicăieri de acele sinoade în biblie
In biblie scrie doar să te rogi lu Dumnezeu si fiului sau Isus
Numa lu Dumnezeu trebuie să ne rugam

| doctorandus a răspuns:

Dom'le, in general orice religie/cult considera alte religii/culte ca fiind neadevarate, deci eretice.

Este modificata, Biblia ortodoxa e diferita fata de a voastra, mai intereseaza-te daca nu stiai.

| AlexeHellsing a răspuns:

Păi să-ți explic... BISERICA a fost clădită pe baza Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții. Din Sfânta Tradiție fac parte cele 7 Sinoade Ecumenice (întrunirile în care s-au dezbătut Dogmele și Rânduielile Bisericești de către toți episcopii, monahii, stareții, preoții Bisericii din toate colțurile ei).
Datorită unor influențe străine partea de la apus a Bisericii schimbă mai întâi Dogma Sfintei Treimi stabilită la Sinoadele I și II de la Niceea și Constantinopol. Acest lucru cauzează o ruptură a părții de apus de Biserică, însușindu-și titlul de biserică catolică. Biserica rămasă la răsărit ia numele de Biserică Ortodoxă. În biserica catolică se mai stabilesc câteva reforme total eretice și undeva în Germania se ridică un nou reformator, primul reformator protestant: Martin Luther la cam 400-500 de ani de la Marea Schismă. Și tot așa au ieșit din catolici și luterani secte ca ciupercile după ploaie. Uite, îți dau un rezumat: Ruperea catolicilor de Biserica Ortodoxă a reprezentat un fel de accident. Urmările acestui accident sunt protestanții, luteranii, adventiștii, iehoviștii și mia de secte ieșite după pe tot globul. Spune-mi te rog, de ce eu, creștin ortodox să mă gândesc măcar să-mi las Biserica mea care-i pe deasupra Apostolică, veche de mi bine de 2000 de ani, pentru cultul vostru lutheran vechi de mai puțin de 500 de ani.

În legătură cu tradiția în care nu credeți... chiar vă înțeleg și aveți dreptate. Nu e logic să crezi într-o tradiție pe care n-o ai.

Iar cât despre cultul idolilor despre care vorbești (presupun că e vorba de cultul icoanelor). Prima icoană a fost zugrăvită și cinstită de Sfântul Evanghelist Luca, icoană a Născătoarei de Dumnezeu. Nu am chef să aprofundez prin caracterizarea evanghelistului, dar, atâta timp cât apostolii se închinau icoanelor, eu de ce m-aș opune. Voi adventiștii aveți tot dreptul să le respingeți, cum am mai spus, voi nu sunteți Biserică Apostolică.

Domnul să te ajute

Amin!

P.S.
Care-i treaba cu funda la o astfel de întrebare!

Este diferită traducere dar nu mult puțin foarte puțin

| IEHOVADUMNEZEU explică (pentru AlexeHellsing):

Sfântă tradiție nu există în biblie și sinoade și alte porcari ortodoxe și catolice niște rătăciri sunteți cu tradițiile voastre pagane

| AlexeHellsing a răspuns (pentru IEHOVADUMNEZEU):

Stai calm, ia o gură de aer şi argumentează-te. happy
Sfânta Tradiție ne arată cum Dumnezeu ni se mai arată astăzi. Iar rolul Sinoadelor a fost acela de a opri răstălmăcirea Scripturii şi de a ține Biserica unită.Cum am mai spus, cu excepția acelui accident din care ați rezultat voi Adventiştii şi restul sectelor. Si cum am mai spus, atâta timp cât vă puneți împotriva Apostolilor şi a Mântuitorilor, cum am spus mai sus, voi sunteți falşii.

Sfântă tradiție este ceva păgân este de la Satană
Și noi credem în Isus Hristos și apostoli
Tradiția e ceva lumesc si e de la Satană
Esti intro mare ratacire domnule
Dar nu încerc să conving pe nimeni
Și ai primit prea mare atenție de la mine așa ca îți zic Doamne ajuta să ai o viață cum tio dorești tu
La revedere

-SATANA! SATANA!
-Păi de ce?
-SATANA!
Păi cum DOMNULE, satana e un argument
?
Şi nu te flata singur cu "Domnule" că în momentul de față te face un copil la o discuție argumentativă.

Am zis la revedere ratacitule respectă tu traditile și nu respectă Sfintele Scripturi cuvântul Domnului rămâi cu tradițiile lumești omenești și cu idoli si morți adică moaștele voastre la revedere nu o să îți mai răspund la nimic
La revedere

Bine boss, la urma urmei, si o discuție argumentativă este tot de la SATANA!

| doctorandus a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Se vede ca el ii considera eretici pe ortodocsi si pe catolici. Rade ciob de oala sparta.

Deci adventistii respecta tot tot ce scrie in Biblie?

| drutzix a răspuns:

Pentru ca e un cult inventat de William Miller acum aprox. 120 de ani. Miller a spus ca are viziuni ca o sa vina sfarsitul lumii in timpul vietii lui (surpriza, nu a venit) dupa ce a facut o groaza de bani si Ellen G White a inceput sa aiba viziuni despre cum ar trebui sa fie o religie (foarte interesant cum Ellen s-a transformat din pacalita in pacalici).
Si acum ca am dat la o parte inceputul foarte nebulos al acestui cult, nu suport atitudinea adventistilor. Se comporta de parca ar fi buricul pamantului. Sunt prea plini de sine si mandrii, eu stiam ca mandria e un pacat.
Acelasi comportament il arati si tu in comentariile de la intrebare.
Suntserios isi spune parerea tu zici ca ii dai raport in loc sa vorbesti ca un om normal si jignesti in loc sa argumentezi.