Pentru ca fericirea adevarata vine de la Dumnezeu. Cand implinesti cuvintele Scripturii si traiesti in ascultare de Dumnezeu, Esti in voia si planul lui Dumnezeu, intri in destinul pentru care ai fost creat, gasesti scopul vietii.
Când înțelegi Biblia și o aplici devii fericit, pentru ca înveți sa te respecți pe tine însuți și pe ceilalți. Apoi, Isus a promis ca cei ce împlinesc legea sunt fericiti. Apocalipsa1:3.
Pentru oricine fericirea autentică vine doar în urma unei relații apropiate cu Creatorul nostru.Așa ne-a creat, să funcționăm optim când suntem în conexiune strânsă cu EL. Esența păcatului e tocmai a rata acest scop pentru care am fost creați( păcat-însemană literal a rata ținta).
Hai serios de unde sti ca sunt fericiti? orice om beat sau prost e fericit mereu, un om inteligent, normal la cap are momente de fericire
Fara lucrarea HARULUI din taina spovedaniei si mai ales prin parasirea Bisericii lasate de Fiul lui Dumnezeu in primul secol crestin in cazul lor nu se poate vorbi de o pocainta autentica...
https://www.youtube.com/watch?v=HWxhVrph-J0
Nu sunt. Te-ai lasat sugestionat de catre ei. Asa ar vrea sa para, sunt insa mai tensionati si mai stresati decat ceilalti.
Asa zisii "pocaiti", protestantii daca vrei, sunt majoritatea niste persoane extrem de ipocrite, si ti-o spun din experienta nu din povesti. Sunt genul de persoane care una zic si alta fac. In plus, e in fisa postului sa para fericiti, pentru ca doar asa organizatia din care fac parte poate coopta noi membri. Ia gandeste-te, nu e atractiva o chestie unde toti par happy?!? Bineinteles ca da. Si se pare ca si pe tine sunt pe punctul de a te prosti cu "fericirea" asta a lor falsa si ipocrita.
Este falsa afirmatia.Sunt doar niste rataciti intru Crestinism. Am intalnit multi din astia, saracii sunt mai degraba ca drogatii sau fariseii.Au alte interese decat credinta, pur materiala.Din contra, prin tradarea credintei in care s-au nascut au o gramada de belele...nu ti le pot descrie.
Pocaitii sunt fericiti, pentru ca il au pe Dumnezeu. Dar nu toti pocaitii sunt neoprotestanti, acestia sunt si ortodocsi, catolici, etc.
Deci nu toti neoprotestantii sunt fericiti. Dar nu e o fericire temporara. Unii oameni chiar si cand au probleme mari, reusesc sa nu se planga de probleme si sa aiba speranta in continuare, aia e fericire.
Multi spun asa:
Daca zambeste: "Se preface, ipocritul!"
Daca nu zambeste: "Ce trist il face biserica..."
Orice faci oamenii te judeca.
Faptul ca esti impacat cu Dumnezeu si stii ca ai facut alegerea corecta in ciuda dificultatilor iti da aceea stare de fericire si implinire.
Pe de alta parte, ca toti oamenii, au si momente de intristare, unii sunt bolnavi sau au rude in acesta situatie, sau diferite alte probleme, si pe de alta parte nu poti fi intotdeuna cu ranjetul pana la urechi cand stii ca lumea asta e in intuneric.
Vad ca s-au scris numai prostii pe aici, unii vor sa se dea destepti dar de fapt isi dau de gol prostia generalizand anumite situatii. Nici nu fac diferenta ca sunt mai multe culte religioase, nici ca in interiorul unui cult comunitatile difera de la caz la caz, alte sunt mai mari, alte mai mici dar cu o comuniune mai stransa, in unele sunt mai multi tineri, etc.
Mie nu mi-a spus nimeni sa fiu intr-un anumit fel.
"Faptul ca esti impacat cu Dumnezeu si stii ca ai facut alegerea corecta in ciuda dificultatilor iti da aceea stare de fericire si implinire."
Deci cum ziceam, nebunia asta care ii cuprinde cand aud de spiridusul imaginar si impresia ca ei il pupa in dos cel mai bine si drept urmare vor castiga marele jackpot, adica nemurirea, ii face sa para fericiti chiar daca de fapt unii sunt praf.
"Nici nu fac diferenta ca sunt mai multe culte religioase,"
Ce legatura are asta? Diferentele sunt minore intre ele, aceeasi credinta intr-un spiridus imaginar cu variatie minora in ce priveste ceea ce trebuie facut sa fie ala multumit.
"Mie nu mi-a spus nimeni sa fiu intr-un anumit fel."
Eee, tocmai asta e smecheria, sa ai impresia ca faci de buna voie tampeniile. Ca e dorinta ta, ca nu ti se impune, desi lucrurile nu stau deloc asa. E o discutie pe care in momentul asta chiar cred ca nu o mai poti intelege. Dupa atitudine se pare ca ai trecut dincolo de punctul in care ratiunea si logica mai functioneaza cel putin in ce priveste povestile cu spiridusi, cel crestin in cazul tau.
"Ti-am mai spus, lasa la o parte frustrarile pe care le-ai avut in legatura cu religia si treci peste. Apeleaza la un psiholog daca e nevoie.
Numai prostii zici.
Ai impresia ca despre frustrari vorbim? Neah...Religia nu mi-a cauzat probleme personale majore, ba mai mult, i-am tras-o pe unde am prins-o si nu de acum sau de un an, doi...
In ce priveste psihologul...ia mai gandeste-te...cine bate campii despre cai verzi pe pereti, spiridusi atotstiutori, serpi vorbitori, etc? De fapt, ai si tu dreptate, nu mai e de competenta psihologului la tine, cel mult psihiatrul mai poate interveni.
"nu poti fi intotdeuna cu ranjetul pana la urechi cand stii ca lumea asta e in intuneric." - lumea e in intuneric de multa vreme si nu vad de ce nu as putea fi eu fericit. Nu-mi pasa de restul lumii, decat de cei apropiati mie.
Nu sunt. ai idee cati isi baga ceva in ea de credinta si se apuca de baut, fumat, droguri?
Îndoctrinarea.
Plus că mulți pocăiți au o grămadă de bani. Cunosc familii din astea.
Care ar fi problema că au bani cât timp îi castiga intr-un mod cinstit? Cand un ateu sau ortodox e bogat, fie chiar si prin mijloace mai putin morale, nu e nici o problema.
Mai citeste o data ce am scris. Unde am zis eu ca este rau ca pocaitii au multi bani?
anonim_4396 întreabă:
frato întreabă: