| lalababa a întrebat:

De ce preotii catolici au intretinut relatii sexuale cu niste baieti minori? Credeti ca baietii de la altar ar trebui pedepsiti pentru ca i-au ispitit pe oamenii lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Vreau să fac o corecție, nu că face lucrurile mai dulci: preotii sunt acuzati cu câteva sute de mii de abuzuri. Totuși, orice acuzație nu este tot una cu „au întreținut relații sexuale", deoarece nu toate acuzațiile sunt adevărate, de asemenea, un preot poate face mai multe abuzuri, poate câteva zeci cu unul sau mai mulți indivizi.

Nu vreau să trivializez, dar vreau să zic că este realist să împarți la 4-5 acest număr. Comportamentul sexual delirant în lumea catolicilor este considerat dat fiind interzicerii de a se căsătări (între altele), dar nu sunt aici să pun speculații.

În ultima vreme aceeași problemă a fost și în biserici evanghelice sau martori ai lui Iehova. Cu martorii am referentiat un sit ( wwww.silentlabs.org ) ce vorbeste de 20.000 abuzuri (de asemenea poti împărți la 5 ca să te gândești cam câte cazuri sunt) respectiv cazuri precum Ted Haggard, consilier al președintelui Bush, ce a fost „prins" că nu a plătit o prostituată masculină http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Haggard

După mine cu cât este mai opresivă o credință cu atât e mai problematică această problemă, deoarece oamenii vor face lucruri exagerate când nu se vor mai controla pe ei înșiși. Probabil cea mai bună dovadă în ziua de azi sunt abuzurile în lumea musulmană, dar pe de altă parte e greu să dau vina pe musulmanul tipic, ce este mai bun (ca și un creștin de altfel) decât ce este învățat în cărțile sfinte să facă.

49 răspunsuri:
| robby212 a răspuns (pentru Moisie):

Eu cunosc lumina și adevarul.
Dacă tu nu poți trăi în state non-laice, pleacă. Puțin îmi pasă de ignoranta si de parerile tale.
România este o țară în curs de decreștinare.Din ce in ce mai multi oameni nu mai au nici.o legatură cu Dumnezeu...Asta e problema noastra.

| Moisie a răspuns (pentru robby212):

Dragutule, eu traiesc intr-un stat laic, adica democratic, si nu m-as intoarce in Rromania nici daca as fi impuscat.
Foarte bine ca si Romania este o tara in curs de decrestinizare, pentru ca nici crestinismul Nu are nicio legatura cu Dumnezeu, ci cu "dumnezeul" veacului acesta, asa cum spune chiar Apostolul Pavel in Corinteni 4:4 " În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile oamenilor"! si aici e vorba de veacul Noului Testament, caci aici in NT avem un alt "dumnezeu" decat in VT

Daca tu spui de Dumnezeul veacului acesta...Tu ai o impresie foarte proasta!
Nici nu as putea scrie ca Hristos e acela.Hristos e mantuirea lumii!
Daca ar fi El, atunci de ce a scos atatia Diavoli din oameni? De ce crestinii il condamna pe Diavol? De ce il consideram pe Diavol ca dusman al nostru si al Lui Dumnezeu? Nu are nici un sens ceea ce spui tu!
Cred ca te-ai visat urat intr-o noapte si acum vrei sa iti sustii parerea cu argumente inventate.

Sti ce e pacat? Ca oamenii incep sa se indeparteze de Dumnezeu! Daca ar fi mai aproape de Dumnezeu, El ne-ar ajuta si pe noi. Daca oamenii din tara asta ar asculta cuvantul Lui Dumnezeu, am fi foarte buni.Care invatatura de-a Lui Hristos nu iti place? Hristos ne invata sa fim muncitori, sa fim buni cu sarmanii, sa nu lenevim, sa postim, sa ne rugam.Ce ti se pare atat de rau?
Hristos nu ne cere sa ii construim catedrale (in fine, Catedrala Mantuirii Neamului, care e foarte scumpa). Hristos ne cere sa fim buni crestini, ajutandu-i pe ceilalti, rugandu-ne, muncind (dar nu peste puterile noastre), postind etc.(nu deveni ironic pentru. ca am folosit gerunziul).

Da intr-adevar, Christosul care se lauda ca detine cheile MORTII si nu ale vietii, mantuieste toata lumea deschizandu-le larg usa catre moarte, si apoi le pune semnul victoriei sale (crucea) la cap.
Odata ca Diavolii nu i-a scos Christor ci dulgherul Isus care traia din sarlatanii si nu din munca cinstita, si 2, Isus era constient de faptul ca face o excrocherie "scotand Diavoli, pentru ca stia ca fiecare Diavol scos vine inapoi cu alti 7 tovarasi, deci exorcizarea este temporara si se continua cu o IN -orcizare adica bagi mai multi diavoli decat ai scos, si asta NU este parerea mea ci o gasesti spuse de Isus Matei 12.43.
3a) Unde ai vazut tu in Biblie ca vagabondul si lenesul Isus sa indemne pe cineva la munca?
4 Hristos nu cere sa construiesti nimic ci doar sa-ti vinzi tu sufletul! Daca Isus cerea ce spui tu, Biserica SA nu ar fi ucis atatea miloane de oameni! ...cat despre post, aia nu o zice Isus si nici Christos ci popa prostu care la terminarea postului vine sa stranga cu cosul tot ce nu ai mancat tu!

Ce sa mai zic? Are rost sa iti dau replica la fiecare dintre sub-puncte? Nu, nu are.
Preotul NU vine sa ia ceea ce nu ai mancat. Iisus ne indeamna sa fim muncitori, sa nu fim lenesi, sa ajutam pe aproape.e...
Biserica NU a omorat miliane de oameni! Pentru ea au murit milioane, dar nu ea a omorat milioane!

Nu are rostpentru mine, darv poate are rost pentru cei care ne citesc, si care vor sa vada ca imi desfintezi afirmatiile.
In sat la soacra-mea preotul vine cu cosul sa stranga tot ce nu s-a consumat la post.
Da versetul sa vedem unde Isus ne cere sa fim muncitori, ca eu iti dau in schimb versetul in care Isus spune preotilor sa nu traiasca ca parazitii in carca oamenilor!
Despre crime, contrazice-l pe asta:
https://www.youtube.com/watch?v=BgzVwl2CS-w

Când voi gasi versetul, ți-l voi arata.
Nimeni nu are dreptul să traiasca la fel ca paraziții pe spatele oamenilor.Cei care fac asta vor platii cu sigurantă.O sa vizionez videoclipul lus de tine.
Nici nu am nai auzit până acum ca preotul să vină să ia alimentele neconsumate.Acela nu e preot, e doar un simplu om care vrea să traiasca pe carca oamenilor.
În sat la părinții mei să vezi preot.Un om adevarat! Ajuta pe oricine vine la el, cu sfaturi și material (cat poate și el).Nu cere bani pentru prostii, toate taxele se fac tot in folosul oamenilor (capele, aranjarea bisericii etc.).În zona mea, mai toti preoții sunt oameni în adevaratul sens al cuvantului.

Il vei arata la sfantul asteapta, eu am studiat Biblia si nu am gasit un asemenea verset.
Pai uite preotii exact asta fac, paraziteaza ignorantii
Si in zona mea preotii sunt oameni...dar numai cand ii vezi de departe, cand se apropie este atat de negru incat zici ca-i satana/
Un parazit care profeseaza o sarlatanie bazata pe minciuna si traieste excrocand pe cei "saraci cu duhul" ...nu este compatibil cu calitatea de OM!

De vezi numai oile negre?(din nou, nu ironiza)
De ce generalizezi? Daca au fost cativa care au dat dovada de "neoameni", de ce ii bagi pe toti in aceeasi oala?
Daca tu consideri ca Biblia e o minicuna, atunci dupa ce ai mai studiat-o?

Ii baga in aceeawsi oala pentru ca absolut totii prostesc lumea cu aceeasi minciuna spurcata, iar cine traieste din minciuna si sarlatanie nu este OM!
Nu am studiat-o dupa, ci inainte de a deveni ateu!

Ai fost crestin ortodox?

Da am fost ortodox!

Sunt convins ca nu ai fost.Probabil ai fost doar botezat si cam atat. Ortodox doar cu nunele, cum sunt cateva milioane in tara asta. Daca erai ortodox adevarat, L-ai fi xunoscut si tu pe Hristos si nu mai plecai, iti spun sigur.

Hahahaha ...pai si eu sunt bla fel de Hristos ca Isus, pentru ca si eu ma UNG pentru hemoroizi.
Pai cum sa-l cunosti pe Christosul adevarat daca in Biblie nu se arata unde si in ce functia a fost uns Isus?
Dar eu stiu, spredeosebire de tine, ca a existat un adevarat Christos care a fost UNS in functie de Rege al Iudeilor si a fost recunoscut ca Messiah, doar ca NU se chema Isus, ci Simon Bar Kochba, dar pe asta adevaratul nu-l recunoasteti voi crestinii.

Esti imposibil omule.Nu exista bici un comebtariu al tau in care sa nu continui cu ideea ta (expirata, cei drept)...
Tu tocmai ai spus ca esti ateu, acum spui ca Simon e Mesia? Dumnezeule...
Daca tie iti vine o idee cum ca un om (oricare) e Mesia, de ce trebuie sa fie asa? Pentru Simon s-au jertfit atatea milioane? In nunele lui Simon s-au miluit atatia saraci? In numele lui Simon s-a facut o Biserica? Nu.
Ia nu mai fa tu atata gura despre Biserica Ortodoxa Romana, are ea oile ei negre, dar nimeni nu ti-a cerut parerea in privinta ei. Daca tu ai fi hindus, eu nu ti-as face in fel si chip religia. Daca tie ti s-au stricat niste rotite in capsor, macar lasa-ne domne' in pace sa ne rugam cui credem de cuviinta.

Nu eu spun ci o spune poporul evreu, si ei stiu cine este Messia religiei lor tot asa cum stiti si voi cine este Papa de la Roma, si nu Parpanghel fiu lui Purandel asa cum zic eu!
Messia nu inseamna MILUIT ci un UNS in functia de rege al iudeilor, asa ca daca nu stii chestiile astea elementare macar taci naibi si nu iti dovedi Nestiinta ca te autoblamezi!

Sa sti ca eu vorbesc in cunostinta de cauza.De cate ori imi mai repeti ca Mesia inseamna uns? Sa sti ca eu am retinut ideea, nu trebuie sa ma innebunesti cu asta.
Amandoi avem propriile parrri, chiar daca ele sunt in vobtradictoriu.
Poporul evreu spune multe, dar putine (daca te duce mibtea, intelegi ideea).
Mi-ai facut o parere minunata despre tine.

P.S:Hai ca vad ca esti foarte destept.Inainte sa vii sa contrazici niste oameni total normalk si cu bun simt, invata sa scrii corect romaneste.Pana una alta suntem pe un site romanesc.
Inainte de "si" nu se pune virgula, chiar daca e la indemana, decat in cazuri speciale.

Nu este suficient sa retii, ci trebuie sa si CONSTIENTIZEZI aceasta realitate.
Si de repetat iti voi repeta pina cand si tu vei constientiza acest lucru, si numai numesti UNS pe cineva care nu a fost uns!
La mine nu e vorba de nicio parere pe personala ci de ADEVAR.
Poporul evreu are dreptul natural de a se exprima asupra personajelor mitologice care ii apartin. Cu totul altceva este sa vina niste straini cum esti si tu, si sa spuna prostii despre personalitatile si istoria lor.
Ce faci tu este ca si cum ar propovadui ungurii ca Burebista era ungur si ca il chema de fapt Piros Pista, si ca Decebal a fost un profet care a profetit Ungaria Mare pe teritoriul actualei Romanii?
Ti s-ar parea normal si corect sa auzi asemenea baliverne spuse de straini despre istoria propriului tau popor?

Sti cum e? Intr-o oarecare masura ai dreptate.Dar toata lumea stie adevarul.
Iti spun sigur ca daca ar fi fost o minciuna, ar fi pierit de mult, dar fiind un adevar, a dus 2000 de ani si o va mai duce pana la sfarsitul veacurilor.