| Henry34 a întrebat:

De ce protestantii si neo-protestantii interpreteaza biblia de capul lor? Nu si-au dat inca seama ca daca interpretezi biblia literar vei gasi contradictii? Ei cred ca religia creatorului lor [Iisus] a aparut la un mileniu si jumatate dupa moarte lui? Ce e in mintea acestor persoane?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce protestantii si neo-protestantii interpreteaza biblia de capul lor?
Pentru că așa este normal să înterpretezi după capul tău. Orice interpretezi pe lumea aceasta trebuie să interpretezi după capul tău,
Nu si-au dat inca seama ca daca interpretezi biblia literar vei gasi contradictii?
Ba, da. și-au dat seama, și în rezolvarea acestor contradicții, conflicte paradoxuri biblice, după capul tău, în asta constă valoarea bibliei.
Ei cred ca religia creatorului lor [Iisus] a aparut la un mileniu si jumatate dupa moarte lui?
Nu, atunci a apărut interpretarea lor, care a făcut ca religia să fie din nou vie și actuală.
Ce e in mintea acestor persoane? Este interpretarea lor. în mintea lor.

22 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"De ce protestantii si neo-protestantii interpreteaza biblia de capul lor? "
Da cine vrei sa o interpretreze?
" Nu si-au dat inca seama ca daca interpretezi biblia literar vei gasi contradictii?"
Contradictii sunt doar in capul celor care le este greu sa citeasca si lasa pe altii sa o faca in n umele lor.
Biblia se intelege DOAR LITERAR si nu are nici o contradictie.
"Ei cred ca religia creatorului lor [Iisus] a aparut la un mileniu si jumatate dupa moarte lui? Ce e in mintea acestor persoane?"
De aia nu intelegi nimic fiindca ii lasi pe alti sa INCERCE sa inteleaga in loc sa faci tu asta si debitezi asemenea inepti. Ce o fi in mintea ta daca altii gandesc pentru tine?

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Normal ca literar se interpreteaza si asta e adevarul, ce scrie negru pe alb, nu se interpretezi tu acolo.

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Dovada.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nici el nu știe ce scrie.

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Dovada ca exista extraterestri?

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Nu mai, de existenta lor stiam dinainte de aparitia ta, din Biblie.

| RAY a răspuns:

Ei nu interpreteaza ei au propia lor biblie

| anonimg a răspuns:

Cunoașterea Bibliei fără cunoașterea de Dumnezeu este un mare rău.
Dar atunci când omul va cunoaște pe Dumnezeu, Dumnezeu îl va învăța din Scripturi, tot așa cum Domnul Hristos a învățat din ele.
Este scris că dacă un om vrea să facă voia lui Dumnezeu, va ajunge să cunoască învățătura dacă ea este de la Dumnezeu. (Ioan.7:17) Adică va ajunge să cunoască dacă interpretarea este de la Dumnezeu sau de la oameni.
Numele de creștini au primit acei urmași ai Domnului Hristos la mai puțin de 100 de ani de la înălțarea Domnului lor. (Faptele apostolilor.11:26)
Fără o relație zilnică cu Dumnezeu, fără Duhul Sfânt, fără rugăciune și fără cercetarea cu sinceritate a Sfintelor Scripturi, vom primi de la cel rău interpretări, impresii și gânduri eronate despre Dumnezeu și Legea Lui.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Dumnezeul Bibliei nu poate fi cunoscut de catre muritori, deci... ce spuneai?

| anonimg a răspuns (pentru doctorandus):

Iată câteva versete care vorbesc despre cunoașterea de Dumnezeu, despre dorința Lui de a-L cunoaște.
"Boul îşi cunoaşte stăpânul, şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte, poporul Meu nu ia aminte la Mine." (Isaia.1:3)
"„Căci poporul Meu este nebun, nu Mă cunoaşte; sunt nişte copii fără minte şi lipsiţi de pricepere; sunt meşteri să facă răul, dar nu ştiu să facă binele." (Ieremia.4:22)
"Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul." (Ieremia.9:24)
"Ei I-au zis deci: „Unde este Tatăl Tău?" Isus a răspuns: „Voi nu Mă cunoaşteţi nici pe Mine, nici pe Tatăl Meu. Dacă M-aţi cunoaşte pe Mine, aţi cunoaşte şi pe Tatăl Meu."" (Ioan.8:19)
"Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele." (Ioan.10:14,15)

Și închei cu doua versete deosebite:
"Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!" (Osea.6:2)
"Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan.17:3)

Versete din care nu rezulta ca Dumnezeu ar putea fi cunoscut de catre muritori.

De altfel, intre "credinta" si "cunoastere" este mare diferenta.

Cat despre Isus, daca l-ai vedea mergand pe strada, imbracat in blugi si tricou, nu l-ai recunoaste.

Credința și cunoașterea merg mână în mână, și nu pot fi despărțite.
La fel cum ne încredem în cineva pentru că îl cunoaștem, tot așa nu putem să ne încredem în Dumnezeu fără să-L cunoaștem.
O credință fără cunoaștere este lipsită de viață spirituală, este un non-sens; o astfel de credință nu este de la Dumnezeu.
Aș adăuga la credință și cunoaștere, dragostea. Fără cunoaștere nu poate exista nici credință și nici dragoste.
Este adevărat că pe Dumnezeu nu-L putem cunoaște față în față ca pe un om. Dar Biblia spune că Dumnezeu este Duh; și noi ca ființe spirituale -si nu doar fizice- putem să cunoaștem pe Dumnezeu în felul acesta.
"Ce este născut din carne este carne, şi ce este născut din Duh este duh." (Ioan.3:6)
"Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr." (Ioan.4:24)
Biblia spune că sunt oameni care cunosc pe Dumnezeu în felul lumii -adică fără dragoste, fără să aibă o relație cu El; oameni care au doar o formă de evlavie. Ei n-au bucuria mântuirii, satisfacția acceptării lor de către Dumnezeu.
"Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta." (2Corinteni.5:16)
Nevoia noastră și dorința lui Dumnezeu este ca să ne naștem din nou. Adică să Îl lăsăm pe Dumnezeu să i-a viața noastră în stăpânirea lui pe deplin. Atunci vom cunoaște pe Dumnezeu, și vom ști că suntem cunoscuți de El, iubiți de El. El ne iubește și acum; doar că noi nu ne putem bucura de dragostea Lui pentru că nu credem; și nu credem pentru că nu cunoaștem. Dar când vom cunoaște pe Dumnezeu, îți spun că vom fi copleșiți de dragostea Lui! Să știi că ești iubit de un om este mare lucru. Cu cât mai mult este atunci când știi că ești iubit de Dumnezeu! Atunci vom iubi ca El. Pentru că Duhul Sfânt al lui Dumnezeu ne va lega de Dumnezeu. Nimic mai de dorit nu este pe pământul acesta, decât a ne bucura de dragostea lui Dumnezeu.
Citește cartea "Calea către Hristos" și vei cunoaște lucruri la care nici nu te-ai fi gândit vreodată.

Cunoașterea este rezervată pentru lucruri pentru care avem dovezi obiective. Pentru Dumnezeu nu putem avea dovezi obiective. Deci despre Dumnezeu nu putem avea cunoaștere, ci doar credințe subiective.

"Deci despre Dumnezeu nu putem avea cunoaștere, ci doar credințe subiective."
Te voi lăsa să ai ultimul cuvânt; dar nu este așa cum spui.

Dupa cum a remarcat filosoful crestin Kierkegaard, a alege sa crezi sau nu in crestinism este o alegere subiectiva si arbitrara.

| Celcestietot a răspuns:

Cine știe... Important este, că aceste aspecte se pot corecta cu putina informație.

| Panamax a răspuns:

Toti crestinii interpreteaza Biblia dupa capul lor.
Cand un pasaj le convine inseamna ca se interpreteaza literar.Cand nu le convine se interpreteaza metaforic sau se refera doar la evrei.

| Octavian199 a răspuns:

Tot crestinul face asta rolling on the floor

| Octavian199 a răspuns:

Tot crestinul face asta rolling on the floorUite.In coran nu zice nicaieri ca sunt cele 40 de virgine rolling on the floor

| Mircea08 a răspuns:

Exista vreo religie care nu a interpretat Biblia? Ce mai conteaza ca si neoprotestantii au interpretat-o? Nu sunt neoprotestant dar cred ca nu din cauza acestora nu pot unii sa se mantuiasca.
In Biblie nu gasesti contradictii. Biblia este perfect logica pentru aceia care o citesc cu gandul sa o inteleaga si nu cu gandul de a gasi ceva pentru a o critica. Exista niste cuvinte bagate in Biblie, in functie de interesele religiei care a tradus Biblia, dar studiind mai multe Biblii iti dai seama care sunt acelea. Repet, Biblia este logica, are inteles doar pentru cei care cauta adevarul, si nu necesita nici un fel de interpretare. Daca de ex. scrie undeva "casa sufletului" si reiese clar ca de fapt se face referire la corpul material nu inseamna ca am interpretat ceva. Mai exista cuvinte traduse gresit cum ar fi "umilinta" luata ca virtute. Sunt mai multe versete din care reiese clar ca acolo este vorba de opusul mandriei care este modestia si nu umilinta.
Mai exista un motiv pentru care unii nu inteleg Biblia. Din dorinta de a sti mai mult ei se informeaza si din alte surse (de fapt alti oameni, care pretind ca o cunosc, sau alte religii). Nu exista alte informatii in afara de Biblie. Cei care isi insusesc mai multe intelesuri, din mai multe surse despre acelasi subiect (Biblia) sfarsesc pri a nu mai putea deosebi minciuna de adevar

| Helper07 a răspuns:

La inceput era doar o biserica care avea adevarul apoi s-au despartit din ea si din cele rezultate mai multe biserici. Insa adevarul s-a pierdut pe drum. Poate ca exista o biserica cu adevarul biblic curat dar membri bisericii lui Dumnezeu fac parte din mai multe religii. Eu asa cred fiindca nimeni nu va fi judecat pentru ce nu a stiut ci fircare va fi judecat dupa lumina pe care a primit-o. Poate ca ortodocsii si catolicii fac parte din biserici care se mandresc cu vechimea dar nu au adevarul biblic curat. Ortodocsii se inchina icoanelor sfiintilor in timp ce Dumnezeu spune: "Numai mie sa te inchini" in plus chiar apostolii le spun oamenilor sa nu li se inchine lor pentru adevarul vestit ci lui Dumnezeu. Iar catolicii il ridica in slavi pe papa care cica e inlocuitorul lui Isus pe pamant. In biblie nu scrie asa ceva, ci ea ne spune ca inlocuitorul este Duhul Sfant. Acestea au fost doar doua exemple ale faptului ca nu ele au adevarul pentru ca Scriptura are adevarul iar ei il rastalmacesc nu noi.

| MPersephone a răspuns:

Dar voi nu realizati ca Biblia nu e tradusa corect? Ca a fost modificata de-a lungul timpului? Si a pierdut sectiuni importante? Eu cred in Creator, dar nu neaparat in Biblie.
Nu e niciodata gresit sa te informezi.