Cine rade? Probabil cei care nu au habar. Gasim foarte usor texte in care se spune despre regele Nabucodonosor, ce a fost blestemat de Dumnezeu... probabil lycantropie.
Biblia este o carte de metafore si trebuie interpretata calumea (de-a lungul secolelor ea a tot fost interpretata gresit...)
Si geneza, apocalipsa lui ioan, potopul lui Noe nu reprezinta decat niste simple metafore...
Intr-adevar, insa ceea ce nu inteleg iar (sunt multe ce nu le inteleg), e cum ca vechiul testament a fost scris inainte de venirea lui Cristos... Daca ar fi sa o luam istoric nici nu cred ca se vorbea bine pe atunci, abia au descoperit focul dar ei scriau deja?
Iudaismul eu stiu ca a aparut pe vremea lui Moise. Deci, acele convorbiri cu Dumnezeu a oamenilor dinainte de Moise sunt metafore, in care acele persoane se gandesc la "binele pe care trebuie sa il faca, iar in biblie apare sub forma de Dumnezeu - forta binelui".
Poate ca vor sari multi pe mine dar eu nu sunt credincios, eu cred ca dupa ce murim suntem morti, asa ca sa ne traim viata, muslimii cred ca dumnezeul lor le cere sa se arunce in aer cu bombe, turci sa aiba 50 neveste etc, sunt zeci de religii si toate difera, insa problema e prostia multor oameni care si-ar da viata pentru o poveste de adormit copii, aceia sunt si cei care rad de alti care cred in altceva, nu le poate mintea mai mult...
Vezi intrebarea cu cum sa devin vampir