| IceRope a întrebat:

De ce refuză mai marii creștinismului să includă Evanghelia lui Iacob în Biblie?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Sunt vreo 39 de cărți în Vechiul Testament și 27 în Noul Testament, ce ți se cășună tocmai pe nea' Iacob?

| IceRope explică (pentru sierra1):

Eu vorbesc despre Evanghelii. Iar cea a lui Iacob, fratele lui Iisus, nu este inclusă. Mai ales că acolo sunt informații prețioase despre copilăria lui Iisus și multe altele despre Maria. Ai citit-o?

| sierra1 a răspuns (pentru IceRope):

și eu vorbest despre evanglelii: sunt așa cum am spus vreo 66!

Sunt doar 4. După Matei, Marcu, Luca și Ioan. Te rog să îmi spui care sunt celelalte "vreo 62", că mie-mi dă cu virgulă. happy

Mai "sapă" - nu de alta dar să nu-ți dea cu virgulă.

Cum stai cu virgulele?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Evanghelie

... și mai sapă!

Confuzia ta este enormă. O dai în semantică doar ca să scapi basma curată. LOL

| Pocait01 a răspuns (pentru IceRope):

Vezi, în primul rând, care este mesajul central al Evangheliei, apoi citește cu atenție Evanghelia după Ioan și ai să vezi cum începe lucrarea Domnului Isus. Tocmai când vei înțelege ce au în comun aceste 4 Evanghelii legate de începerea lucrării Domnului Isus vei înțelege de ce așa-zisa evanghelie după Iacov nu este nici măcar relevantă.
Te va ajuta cu mare plăcere în înțelegerea mesajului central al Evangheliei un pastor sau prezbiter ditr-o bisercă bună(preferabil neo/protestantă) pe care îl poți simți că trăiește după Cuvânt prin blândețea și pasiunea cu care vorbește despre Domnul Isus.

Biblia ne este dată de Dumnezeu cu un singur scop: 2 Tim. 3:16-17, orice trece peste aceasta este cel puțin irelevant.

Mami, citiși enciclopedia? sau ai probleme de ințelegere a unui text?

...lol

| milan9 a răspuns:

Pentru că este vorba de un text apocrif, nerecunoscut desigur nici în perioada Bisericii primare, neautentic.

| IceRope explică (pentru milan9):

Nici un text apocrif nu este inclus în Biblie, printre care câteva evanghelii și Cartea lui Enoh. De ce nu s-a vrut asta?

| Pocait01 a răspuns:

Biblia are un scop; chiar dacă ești necredincios scopul rămâne pentru că este scris(2 Tim. 3:16-17). Porunca pe care o dă Cuvântul(Ioan 13:34) rămâne fie că nu crezi că este de la Dumnezeu fie că ești credincios, pentru că este scris.
Cu alte cuvinte motivul de existență a Bibliei(Evr. 10:7, Ioan 3:16, Rom. 6:23) este independent de credința sau necredința cuiva. Scopul ce reiese din Biblie este clar scris și independent dacă tu crezi că este vreo născocire a unui scriitor sau dată de Dumnezeu. De aceea cărțile menționate de tine nu s-au luat în calcul când s-a alcătuit Biblia pe care o avem astăzi pentru că fie este greu de înțeles esența din cărți fiind pline de simboluri cunoscute în mare parte doar de evrei, fie nu au esență.

Întrebări recente