| Beccaaa a întrebat:

De ce religia ortodoxa este " calea cea dreapta"? Pana la urma evreii sunt poporul "ales",nu?
Chiar ma gandesc sa imi schimb religia din ortodoxa in romano-catolica.
De ce este un pacat asa mare sa iti alegi religia unde crezi ca e mai bine, unde ne simțim mai bine? Scrie cumva in Biblie ca e interzis?
De ce ortodocși ii desconsidera pe catolici?
Astept un raspuns inteligent.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si ortocsii ca si iudeii ca si romano-catolicii au impresia ca religia lor este "calea cea dreapta". Asta o spun ei. Daca toti suntem fii lui Dumneze inseamna ca toti ar trebui sa fim la fel. Nu cred ca un tata drept si cinstit isi vede fii mai buni unii ca altii. Oricum cineva de sus ne conduce dar nu asa cum gandim noi. Religiile si Bibliile sunt carti inventate de preoti pentru folosul lor si pentru imbogatire pe seama fraierilor.

| milan9 a răspuns (pentru Salontanul):

Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit şi în care a confirmat preotia creştină!

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

| Salontanul a răspuns (pentru milan9):

Da si in Vechiul Testament se contrazice. Lasa-ne!

24 răspunsuri:
| William a răspuns:

Daca chiar te intereseaza urmareste astea:
https://www.youtube.com/watch?v=AkHkVcQXl0E

https://www.youtube.com/watch?v=twXQt21aXMM

https://www.youtube.com/watch?v=SED_8vaLbEI

https://www.youtube.com/watch?v=BPLfoLACsu8
Si mai poti citi profetiile Cuviosului Paisie Aghioritul si ale Parintelui Elpidie din Rodos.

NOname
| NOname a răspuns:

Http://i.imgur.com/chTggzt.png

| danay72 a răspuns:

In Biblie este aratat ca si apostolul Pavel si-a schimbat religia.Atata timp cat exista o singura religie adevarata, important e sa o cautam sa stim care e cea buna. Spun ca e pacat ca sa ii tina pe enoriasi in religia lor, dar Biblia nu zice asa ceva.

| danay72 a răspuns:

Calea cea dreapta e religia care aplica in totalitate ce zice Biblia.

| milan9 a răspuns:

Catolicii s-au indepartat (prin cateva puncte esentiale) de ceea ce Biserica pastrase in mod neschimbat pana in 1054, atunci cand a avut loc Schisma.
Sa ne gandim putin, ce insemna pentru primele comunitati crestine, pentru apostoli, notiunile de "placut" sau "neplacut" in Biserica? Nu era vorba de scaune in biserica pentru toata lumea, de muzica istrumetala sau gregoriana... sad

Cel mai important pentru ei atunci era pastrarea neschimbata a mesajului lui Dumnezeu (fara cele 40000 de interpretari diferite, cate secte si grupari exista...)

| milan9 a răspuns:

Sute de generatii ale strabunilor tai au fost "de acord" cu Hristos, care a cerut Apostolilor si oamenilor sa pastreze neschimbata Biserica Sa (
Una singura), iar tu acum vrei sa parasesti acest loc in care se lucreaza mantuirea. sad

| Zenithf a răspuns (pentru milan9):

Cei carora le bagau lemn in gura sa nu poata sa refuze cuminecatura au fost de acord, la ei te referi?
Daca le-a zis sa o pastreze neschimbata, de ce au preluat atatea obiceiuri din culturile precrestine?
Nu zic ca e rau sa fii ortodox sau de orice religie, dar daca zici ca biserica aia sau ailalta e singura cale, n-am decat un singur cuvant.

| milan9 a răspuns (pentru Zenithf):

Nimic esential nu s-a schimbat. Lucrurile care tin de simbolism sunt foarte multe dar nu sunt esentiale, sunt doar de nuanta. Semnificatiile lor sunt 100% crestine.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Apostolul Pavel dupa ce a intrat in Biserica intemeiata de Fiul lui Dumnezeu NU si-a mai schimbat nici o religie. Sectele vor doar sa abata oamenii de pe calea Bisericii si a mantuirii... sad
Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit şi în care a confirmat preotia creştină!

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură - Fapte 20, 28;

| milan9 a răspuns:

Pentru ca este normal şi de bun simţ a crede faptul că doar o singură credinţă poartă mesajul "unui Singur Dumnezeu" în lume. happy

Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica, pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit.

| milan9 a răspuns:

Un studiu făcut de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Sciptura susţine fix gruparea lor.

Dacă eşti ortodoxă, cere sfatul unui preot, citeşte Biblia şi întreabă fie un preot, fie un professor de religie asupra versetol care par a ridica ceva probleme de înţelegere…
O seara buna!

| sublime89 a răspuns:

Din cate stim noi pana acum, nicio religie nu este "cea dreapta". Cautarea ta nu va avea niciun rezultat. Religiile au esuat rand pe rand in a ne da niste raspunsuri clare si adevarate in legatura cu originile noastre, deci toate sunt egale intre ele din acest punct de vedere. Stiinta a contrazis tot timpul religiile. De ce crezi ca a fost asa? Tocmai din acest motiv. Religiile nu rezista in fata dovezilor.

| M25M a răspuns:

Fiecare "cale" este cea dreapta pentru adeptii acesteia. E pe sistemul: Religia mea e cea corecta, restul sunt false.

| Alphawolf a răspuns:

"Calea cea dreapta" e lauda de sine. Si stii cum e cu lauda de sine, nu miroase a bine. Singura cale dreapta este ca omul sa accepte realitatea asa cum este ea(nu cum ii place lui).

"Poporul ales" - Cine imparte, parte isi face. La fel s-a discriminat femeia in Biblie.

Religia catolica are un trecut macabru. In aceasta religie a devenit o moda ca multi dintre preoti sa fie pedofili. Iar intrebarea ar fi: Cum se explica ca multi preoti din aceasta religie devin pedofili? Ceva nu este in regula cu "politica" lor, una dintre probleme este abstinenta(ei nu au voie sa se casatoreasca).
Nu cred ca ai vrea sa primesti indicatii si sa fii impartasita de un deplasat mintal. Dar daca crezi ca o sa te simti bine intr-o religie in care unii din cadrele care o conduc sunt dusi cu pluta, calea este libera...
Insa nici la ortodoxi nu esti in "siguranta", si aceasta religie este plina de anormalitati. Din punctul meu de vedere, indicat ar fi sa nu fii manipulata de preoti sau de un model de religie, ci credinta ta sa fie dupa propriile idei si sa fii condusa de propriile principii.

Tot ce este "pacat" din punct de vedere religios este produsul subiectivismului.

Intr-un fel catolicismul merita sa fie desconsiderat, trecutul lui este ingrozitor, plin de fapte imorale.
http://www.historia.ro/......-intr-o-ma
http://www.mediafax.ro/......a-11923018
http://ro.wikipedia.org/......i_catolici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia nu se poate schimba ca lenjeria intima.
Stii foarte putin despre ortodocsi si vrei la catolici unde nu stii nimic despre ei.Nu te impiedica nimeni sa te duci in biserica la catolici, si sa participi la slujbe.
Am frecventat ani de zile bisericile lor.
Si nu este pacat cum sustin unii pe aici.Am intrebat niste preoti cu mintea mai deschisa.

| Vektor a răspuns:

Din cate stiu, evreii, nu sunt romano-catolici smug

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Vektor):

S-a exprimat putin ciudat dar nu la asta s-a referit. s-a referit la faptul ca daca evreii sunt alesii, de ce ortodoxia e calea cea dreapta (si nu iudeismul)?

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

E calea cea drepta ca asa spun ei, ce vroiai sa spuna...ca ortodoxia e ultima hazna, stati departe de noi.
toti care infiinteaza sau copieaza ceva, spun ca aia e calea cea dreapta, ei sunt miezul, ei sunt urmasii, alesii domnului, etc. nu e nimic nou in ideile adoptate de crestini. iar daca te convertesti in catolica, nu tot crestinism e...eu cred ca inainte sa ne rezolvam problemele cu divinitatea, ar trebui sa le rezolvam intai pe cele pamantesti. nu de aia suntem pusi aici? deci e ca si cum eu as fi clasa 9-a la liceu, corigent la doua materii si m-as gandi la facultate.
iar legat de ultima intrebare, raspunsul e anul 1000 parca, de la marea schisma. cauza - interese politice.

| RexCuParuCret a răspuns:

Hristos va judeca pe toti fie evrei cataloci sau ortodocsi.
Ioan 5:22 Tatăl nu judecă pe nimeni,
ci toată judecata a dat-o Fiului.
Ioan 3:18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Doar Iisus e cale spre cer nu o religie ci o relatie personala cu Dumnezeul cel viu.
Ioan 14:6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan cap 10:9 Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla.
Schimbarea religiei nu te ajuta cu nimic doar Iisus este Calea nu religiile.
El vrea o relatie personala cu tine pentru vesnicie nu o religie.
http://www.youtube.com/watch?v=8aQBtXigXn0

http://www.youtube.com/watch?v=atSW3doOfyM

Recomand video-ul acesta din toata inima:
http://www.youtube.com/watch?v=5JQOBMi4QS8

| milan9 a răspuns (pentru RexCuParuCret):

Hristos Mantuitorul a legat Biserica de transmiterea Harului prin intermediul Preotie (cu distincţie intre episcopi, diaconi, preoţi). Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o. thinking

Asta face din Biserica scop prioritar al Intruparii Sale, cale de colaborare prin Har, apropiere si traire mistica profunda, cale de evitare a erorilor umane ce tin de subiectivismul centrifugal:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
(Iar "sfârşitul vremilor" n-a însemnat pentru Hristos nici 10 ani şi nici 100, ci şi perioada în care ne aflăm...)

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18
O seara buna!

| RexCuParuCret a răspuns (pentru milan9):

Prietene ai dreptate!
Dar sunt multe Biserici, nu toate sunt ale Lui, o Biserica ''NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ'' aceasta este adevarata Lui Biserica.
Numai ca Hristos cand mantuie un om il schimba complet si nu ii spune doar cateva cuvinte de prisos.

| robiiusan a răspuns:

La aceasta intrebare care ai adresato poti raspunde doar tu singur. Degeaba iti spun ca aceasta religie este adevarata. Trebuie sa te convingi singur de acest lucru. Apreciez foarte mult ca tu esti atat de interesat sa gasesti o religie adevarata. Cu acordul tau eu iti pot arata in biblia ta ce promisiuni minunate ne face Dumnezeu. Pot sa iti arat in propria ta biblie ca dumnezeu ne promite ca va aduce un pamant nou pe care nu va mai fi moarte, nici durere, nici rautate, cei ce au murit vor invia si multe altele. Daca esti interesat de aceste lucruri eu cu cea mai mare placere te voi ajuta sa poti gasi religia adevarata. Si nu uita ca toate aceste lucruri ti le voi arata in biblia ta. Daca esti interesat spune-mi si eu iti voi lasa adresa mea de mess ca sa putem vorbi.

Întrebări recente