anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce religie sunt rromii?

*Daca va certati/injurati sterg intrebarea sau dau report.

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| costis a răspuns:

Au evlavie la orice se poate prepara la ceaun.

| RAY a răspuns:

Pocaiti /ortodoxi

| DyNo a răspuns:

Majoritatea sunt judeo-crestini. Eu sunt roman si sunt liber cugetator ( nu apartin de nici o religie, am apartinut, am fost ortodox, dar acum GATA cu religie ).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In Romania majoritatea rromilor sunt crestini ortodocsi. Difera totusi in functie de religia majoritara din regiunea unde locuiesc.De exemplu in estul si nordul Transilvaniei sunt fie romano-catolici, fie reformati.In Dobrogea majoritatea sunt musulmani.

| MariaChrii a răspuns:

Depinde doar de tara din care provin de ex la noi sunt crestini ortodocsi in Italia sunt catolici prin india budisti etc depinde doar de unde provin dc nu intrebi un rrom?

| Justrollin a răspuns:

Ce tot atata rromi, o sa ajungem sa ne numim Rromania la cum se inmultesc astia, rrom, tigan tot aia, probabil majoritatea sunt crestini, s-au adaptat situatiei si zonei in care s-au asezat(ma refer strict la cei din Romania)

| tarik44 a răspuns:

In Romania sunt Ortodoxi, dar exista o mica minoritate a Romilor Musulmani.
In Dobrogea sunt mai multi.

Cei din India sunt Hindusi/Budisti. Dar mai sunt si Ortodoxi Catolici. E amestecatura.

| catalina62572 a răspuns:

La noi in rominia majoritatea sint ortodoxi, sint care fac parte din religia penticostala sau a martorilor, dar sti cun e tiganul tot tigan e mai bine spus nu au nici un D/zeu...

Întrebări similare