Pentru că la noi in țară, majoritatea românilor sunt creștini ortodoxi, dar și foarte mulți habotnici încuiați la creier, cărora li se pare ceva ieșit din comun sa fii de altă religie.
Mai ales cand vad repede un pocăit, repede sar in sus ca proștii, că pocăiții sunt răi
Românului orice lucru i se pare anormal
Nu uita ca iti ''prooroceste'' un semianalfabet, si nu ai ce sa zici sau faci, oricat ai sti ca minte, mai Evoluatule! Mai aiureaza un pic, silabe fara inteles, mai Evoluatule! Da zece la suta din salariu pastorului, ca tu nu esti de loc primitiv, si sa zici mersi daca nu prooroceste proorocul sa te insori cu vreo boccie, ca doar nu esti primitiv de loc! Din ce secol IX ati venit, cu proorociile voastre mincinoase, cu ''vorbirea in limbi'', aiurare, si cu sclavia la pastori si profeti, stimate Evoluat?
Cu cine te certi
Ma mira faptul ca nu vezi de ce ar fi considerati penticostalii primitivi. Nu ca ar fi asta cel mai mare pacat al lor. Ma cert cu orice cult care inrobeste.
Penticostalii nu înrobesc, ti am mai spus ca dacă tu ai nimerit asa, nu inseamna ca toate bisericile sunt la fel.
Câte exagerări și minciuni...
De obicei ei tratează femeile de parca locul lor e obligatoriu acasă la cratiță si sa crească copii
Vezi, toate bisericile sunt legate intre ele. Vin prooroci din alte biserici, vin din strainatate. Nu te poti izola. Daca bisericile mari din Bucuresti sunt prinse in minciuna asta, nu poate biserica ta sa faca execeptie.
Cine? Penticostalii?
Da doamna
Evident ca sunt legate între ele, dar acum sa vorbim deschis, în mai multe orașe din România și în străinătate sunt biserici care nu prea respecta Biblia, cel puțin respectă doar ce vor. Nu cred ca ele sunt majoritare, dar totuși nu știu. Spre ex, sunt biserici în care pastorii sunt plătiți, femeile poarta bijuterii, nu au batic, se machiază, poarta fuste/ rochii deasupra genunchilor, "prorocii" prorocesc pe bani sau adaugă cuvinte etc etc și sunt biserici în care niciun slujitor nu e plătit, femeile poarta batic pe cap, nu se machiază, nu poarta bijuterii, poarta fuste/ rochii mai lungi de genunchi, prorocii prorocesc doar de la Dumnezeu și asa mai departe. Și da, ambele tipuri de biserici sunt penticostale, ce sa vezi. Asa ca, da, nu poți lua cazul bisericii tale ca să generalizezi pentru toți penticostalii
Cunosc persoane care afirma ca căsătoria e un păcat, ei nu merg la căsătoriile penticostale, ce părere ai
Crezi tu ca cineva ar primi un mesaj de la Dumnezeu, ar fi sigur de asta, si ar mai adauga de la el cateva cuvinte? Te vezi facand asta? Eu nu vad cum as putea face asa ceva. Balaam a proorocit, fara sa minta, doar ca proorocia lui nu avansa planul lui Dumnezeu; Domnul nu i-a mai vorbit si a fost omorat. De ce ar mai vorbi Dumnezeu a doua oara, unui prooroc care adauga de la el? Sau unuia care ia bani? Nu este plauzibil ca un om sa primesca mesaje de la Dumneze, si sa aida tupeu sa mai aduge ceva, sau sa minta. In schimb, exista o explicatie mult mai simpla si logica: biserica isi dorea imanenta, si nu stia cum sa incurajeze pe oricine sa prooroceasca; oameni mai influentabili s-au lasat sugestionati si au vorbit fara sa primeasca nimic clar, lucruri pe care au crezut ca sunt in intentia lui Dumnezeu, dar cu anii si-au dat seama ca tot ce vorbesc vine doar de la ei, si au invatat sa isi foloseasca puterea.
Evident ca acele persoane greșesc deoarece cred ca, căsătoria este o porunca de la Dumnezeu dacă se vrea conviețuirea a doua persoane de genuri opuse
Dar ce fel de religie asa ciudata pot avea? Baptista?
Pai nu e asa. Dacă o familie are mulți copii nu e normal ca soțul sa aducă banii în casa și femeia sa aibă grija de copii? Și daca nu face ea mâncarea, cine va hrăni copiii? Un soț nu s ar descurca atât de bine cu copiii cum s ar descurca soția (mai ales cu bebelușii)
Nu cred
Poți sa adaugi cuvinte, cum ar fi, dacă mesajul de la Dumnezeu se oprește tu începi sa spui de la tine continuarea sau un final, ceva, adică se poate face asa. Sau sa prorocesti minciuni, adică nu Dumnezeu vorbește prin tine, ci demoni.
Nu mi se pare normal ca o femeie sa creadă ca educația nu o va duce nicăieri, apropo tu ce studii ai? Sau job
Pe femeia educația o ajuta, cum ar fi, pana se căsătorește lucrează și ea, sau pana sa aibă copii, sau poate chiar nu va avea copii și atunci va lucra toată viata, sau dacă va avea copii, după ce vor creste ei mai mari va lucra și ea din nou. Chestia e ca, atât cât sunt copiii mici, ideal ar fi sa stea mama cu ei acasă
Cat despre mine, încă nu am terminat, mai am un an de liceu și după vad dacă mai continui sau nu.
Pai fara facultate nu prea mai poti face nimic sincer
M am gândit ori la postliceala, ori ceva cursuri ptc nu am în orașul meu facultăți care m ar interesa și nu vreau sa plec din oraș.
Trebuie sa îți schimbi mentalitatea altfel nu vei putea evolua, sau poate nu vrei sa evoluezi?
Sa nu pot evolua cu postliceala de asistente? Tu nu știi ce salariu are verișoara mea care a făcut postliceala asta.
Ma refeream la faptul ca vrei sa stai în orașul natal
Aici ma simt cel mai bine și am și variante de studii. Dacă n as fi avut aici facultăți, postliceale și diverse cursuri, mai ziceam, dar dacă tot le am, de ce sa plec?
Ce oraș? Eu stau la tara și de asta vreau sa ma mut sa evoluez
Contează?
Și da, la țară nu poți face prea multe studii
Dacă stai de exemplu în Vaslui conteaza
Nu în Vaslui
Era o gluma
Ah, nu mi-am dat seama
Ptc suntem diferiți. Dar nu scrie în Biblie sa nu fim ca lumea? Ei înjura, beau, fumează, se urăsc unii pe alții etc și ne vad pe noi ca nu suntem asa și se miră și zic că suntem primitivi, ca acum e momentul sa îți petreci viata, ca ai numai una, nu sa ai atâtea "restricții" care îți "strică" viața. Adevărul e, de fapt, ca nu ne stricam viata dacă ascultam de Biblie, ci o facem mult mai frumoasă, dar ei nu pot înțelege ptc nu au trăit asta pe pielea lor. Noi știm ca vom fi în rai o veșnicie cu Dumnezeu, ei se limitează la viata asta (mulți din ei).
Tie nu ți s-a întâmplat.sa ți se reproșeze ca ești din secolul 18
N-are nimeni nimic cu voi penticostalii... Fi liniștit.
@ Andreaem 1200, de unde știi cine este pocăit și cine nu? Cunoști inimile oamenilor?!
Nu avem treabă cu ", pocăiții" nu vă prigonește nimeni. Eventual voi va prigoniți între voi. Numai ls mine in sat sunt 3 grupuri de penticostali care s-au despărțit) fiecare cu "biserica" lui, cu " pastorii" lor necalificați.
Și apropo, mai lăsați mândria și slava deșartă. Vă auto numiți " pocăiți" vezi Doamne!
Din contră, sunteți păcătoși! Toți suntem păcătoși! Nu te poți numi pocăit, doar sfinții sunt pocăiți! Pentru că ei nu mai fac păcate! Noi păcătuim in fiecare zi, tocmai de aceea trebuie să avem pocăință permanentă! Să ne " pocăim" in fiecare zi! Suntem păcătoși! Nu pocăiți!
Sunt de acord. Trebuia sa îți dau ție funda
Am zis eu cumva ca sunt pocaita?
Sunt si eu crestina ortodoxa, dar eu am zis asta intr-o alta perspectiva, despre majoritatea care sunt ca mine, niste habotnici.
anonim_4396 întreabă: